Sport

Kosárlabda: igazi csapatépítő sikerrel zárta az évet a Szedeák

Kosárlabda: igazi csapatépítő sikerrel zárta az évet a Szedeák

2015. december 21., hétfő
Kosárlabda: igazi csapatépítő sikerrel zárta az évet a Szedeák
szedeak_sopron09_gs

Utolsó 2015-ös bajnokiján nagyszerű győzelmet aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a Falco elleni évzárón bár már húsz ponttal is vezetett, azonban ledolgozta hátrányát a szombathelyi csapat, de az utolsó negyedben újra magára találó Szedeák végül bezsebelte ötödik sikerét, amelyről a meccs után Kiss Zsolt csapatkapitánnyal beszéltünk.

Ha létezik csapatépítő siker, akkor minden bizonnyal a vasárnapi, Falco elleni győzelme az volt a Naturtex-SZTE-Szedeák számára, amely két kiváló negyed után már húsz ponttal is vezetett a szombathelyi ellenfele ellen, de mégis nagyot kellett küzdenie azért, hogy ne vesztesen hagyja el a pályát az utolsó 2015-ös bajnokit követően: Nikola Lazic tanítványai az utolsó negyedbeli remek játékukkal visszavették a kezdeményezést, és végül felül is múlták a Falcót. „Valószínűleg ez tényleg egy csapatépítő siker volt, mert kis túlzással kétszer nyertük meg a meccset, mert egyszer már mindenki elhitte, hogy ez megvan. Talán mi is ezt tettük, amikor húsz ponttal vezettünk, ez volt a baj. Fordított a Falco, de szerencsére a negyedik negyedben meg tudtunk újulni, és ez nagyon fontos volt a végkimenetelt tekintve” – mondta el portálunknak a találkozót követően Kiss Zsolt,a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya.

szedeak_edzes01_gs_kiss_zsolt

Összesen 15 triplát szórtak be a szegediek a vasárnapi mérkőzésen, ami nagy szerepet játszhatott abban, hogy sikerült megszerezniük ötödik győzelmüket. Nem csak ezen a meccsen, már a Szolnok ellen, az előző fordulóban is jól tüzelt kintről a Szedeák, ami nagy fegyver lehet a továbbiakban is: a tripláiról híres Kiss Zsolt ezúttal három trojkával vette ki a részét a közösből. „Nagyon jó lenne, ha ülnének a kinti dobásaink, mert az nagyon sok mindenben segít, ez egészen biztos. Az a baj, hogy a Falcónak is ültek ezek a dobások, egy nézőnek biztosan rettentően szórakoztató meccs volt, hiszen rengeteg kosár és pont esett. Ha kicsit jobban védekezünk, akkor lehet, hogy eldönthettük volna hamarabb, de ne legyünk telhetetlenek, ez egy nagyon jó győzelem volt az év végére, ami izgalmas is volt, de mégiscsak sikerült nyernünk, így a lehető legjobban alakult a meccs” – értékelte a vasárnapi mérkőzést a Szedeák kapitánya. A félidőre 17 pontos előnnyel mehetett a Naturtex, amely azonban a szünetet követően bent ragadt az öltözőben és nehezen tudott reagálni a Falco ritmusváltására – végül azonban ezek a hibák nem bosszulták meg magukat, de ez nem biztos, hogy bele fog férni a későbbi meccseken a szegediek számára. „Nem számítottunk rá, hogy a félidőben ilyen komoly előnyünk lehet, ez egy komoly meglepetés volt, de úgy mentünk ki, hogy a harmadik negyedben el akarjuk dönteni a meccset. Most így utólag azt mondom, szerencsére nem döntöttük el, mert ha azon múlt volna, akkor elveszítjük a meccset, de végül a negyedik játékrészben sikerült a magunk javára fordítani a meccset” – fogalmazott Kiss Zsolt, aki hozzátette: igazi karácsonyi győzelem volt a Falco elleni siker. Ezzel egy remek sikert tudott a karácsonyfa alá tenni a Szedeák, és jó szájízzel töltheti az ünnepeket, hiszen legközelebb 2016-ban lép pályára az együttes, ráadásul két kőkemény meccs vár majd a Lazic-tanítványokra, mivel előbb Székesfehérvárra, majd Körmendre utaznak. „Az ilyen sikerek plusz energiát adnak, ez biztos. 2016-ot két olyan meccsel kezdjük, ahol ki kell mondani, nem mi vagyunk az esélyesek. Ez egy jó erőfelmérő, megnézzük, hogy ilyen csapatok ellen mit tudunk játszani, ez mindig egy jó dolog, teher nélkül pedig hátha kisül belőle egy jó teljesítmény” – tekintett a 2016-os folytatásra a Szedeák csapatkapitánya.

"Nem számítottunk rá, hogy a félidőben ilyen komoly előnyünk lehet, ez egy komoly meglepetés volt, de úgy mentünk ki,...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.