Kézilabda: a cséká szerint a koncentrált védekezés volt a KSZSE diadalának titka

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lehmann-dobo001kf

“Nagyon vártam a sportcsarnok atmoszféráját – idegenben játszottunk, de mégis otthon voltunk” – az SZKKSE elleni győztes presztízsmeccsről Lehmann-Dobó Andreát, a KSZSE csapatkapitányát kérdeztük.

Egészen parádés rangadót vívott egymással a két gárda a női kézilabda NB I/B Keleti csoport 11. fordulójában, végül pedig Buchholcz-Huba Dóra tanítványai az utolsó percben kicsikart győzelemmel vágtak vissza a városi riválisnak a szeptemberi kupabúcsúért. A “vendégek” ezzel alaposan felborították a szezonbeli statisztika által diktált papírformát, egyszersmind igazolták, hogy egy ilyen felfokozott hangulatú derbin valóban bármi megtörténhet.

“Abszolút nem görcsöltünk rá erre a mérkőzésre. Nem is videóztunk, habár én egyedül otthon azért megnéztem két dorozsmai mérkőzést, ahogy azt máskor is szoktam. Így tudtam, mi várható tőlük, illetve ezen túlmenően is kicsit több időt fordítottam ezúttal a felkészülésre. Nagyon vártam a sportcsarnok atmoszféráját – idegenben játszottunk, de mégis otthon voltunk. Ez számomra igazán fontos volt, a csapat viszont egyáltalán nem görcsölt. Dóra (Buchholcz-Huba Dóra, a KSZSE vezetőedzője – a szerk.) is végig azt mondta, hogy mosolyogjunk és higgyünk abban, hogy igenis meg tudjuk verni a Dorozsmát. A maroknyi szurkolótáborunktól sok energiát kaptunk, emellett pedig igazi csapatként küzdöttünk. Ráadásul amilyen degradáló módon beszéltek rólunk korábban, az most csak még több plusz erőt adott nekünk” – fogalmazott portálunknak Lehmann-Dobó Andrea.

A rutinos játékos korábban hosszú ideig játszott a múlt vasárnapi ellenfélnél, ahonnan végül 2014 végén távozott a kevés játéklehetőség miatt, amikor az együttes újoncként még az élvonalban szerepelt. “Nagyon nagy fájdalmam volt, hogy nem játszattak az NB I-ben, elsősorban ezért is jöttem el a Marosán-féle csapatból. A mostani társaim közül szintén hasonlóan járt Tóth Orsi, velünk kettőnkkel kicsit elbánt akkor Gyuri. Ez a mostani meccsen nagyon bennünk volt. Szerettünk volna ezért is visszavágni, és hála Istennek ez sikerült is!” – árulta el személyes extra motivációjáról a beállós.

lehmann-dobo002kf

Küzdelemben Zsilák Katalinnal – a két egykori csapattárs kapcsolata a mai napig kiváló, a pályán azonban nincs barátság

Kérdésünkre kitért arra a témára is, hogy egyes meccset követő utóhangok védekezési stílusa miatt illették kritikával a győztes KSZSE-t. “Ha sportszerűtlen védekezés fordul elő a pályán, azt a játékvezető lefújja és ítél ellene valamit. Ami viszont vasárnap történt, azt én úgy hívom, hogy kemény, agresszív, egyben összeszedett védekezés. Ez volt a legnagyobb erényünk. Rendre jó ütemben léptünk ki, jól működött a védők közötti kommunikáció. Kottáztuk a beállósok felé érkező bejátszásokat, jókor zártunk össze a betörések előtt, az átlövéseket pedig rendszerint blokkoltuk, sáncoltuk. Nem is bírtak ellenünk mit csinálni támadásban. Nem azért nem tudtak lőni, mert nem ugrottak fel és nem akartak átlőni, hanem azért, mert nem bírtak mit kezdeni a védekezésünkkel. Vérszemet kaptunk attól, hogy a sportcsarnokban meg tudjuk őket verni” – foglalta össze álláspontját Lehmann-Dobó Andrea.

Mint elmondta, bár a csapatból mindenkinek lett volna valamilyen programja vasárnap estére, végül a sikert mégis inkább közösen ünnepelték meg az egyik közelben lakó csapattag otthonában. “Pizzáztunk, beszélgettünk, koccintottunk egyet a győzelemre. Ez is csak azt jelzi, hogy ez a győzelem a lehető legfontosabb dolog volt számunkra minden mástól függetlenül” – árulta el a tapasztalt játékos, hozzátéve, a vasárnapi nappal azonban minden tekintetben le is zárult az SZKKSE elleni városi rangadó.

Nincs ugyanis megállás, hamarosan már újabb erőpróba vár a együttesre, hiszen szombaton a sereghajtó Füzesabony látogat az Etelka sorra, így immár erre az összecsapásra koncentrál teljes erőbedobással a KSZSE. Annál is inkább, mert egy újabb győzelemmel már felzárkózhatna közvetlenül a középmezőny mögé a szegedi alakulat.

"Idegenben játszottunk, de mégis otthon voltunk" – az SZKKSE elleni győztes presztízsmeccsről Lehmann-Dobó Andreát kérdeztük.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=593167

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 30.

Előző sztori

Felavatták Az Év Tájháza táblát Algyőn + FOTÓK

Következő sztori

Kosárlabda: felszálló ágban várja az év végi hajrát Juhos Levente