Bulvár

Két embercsempész, 59 bevándorló

Két embercsempész, 59 bevándorló

2015. december 9., szerda
Két embercsempész, 59 bevándorló
embercsempesz

Két szerb embercsempész ellen javasol vádemelést a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Mindketten a sértettek sanyargatásával követték el a bűncselekményt.

A nyomozás adatai szerint az 53 éves szerb állampolgárságú férfi Röszke külterületén vett fel Ford Transitjába 29 illegális bevándorlót augusztus 14-én hajnalban. A férfi feladata az lett volna, hogy a szír és iraki állampolgárokat Budapestre vigye, de elvétette az autópálya felhajtót és Röszke irányába indult el. Az autópálya-határátkelőhely kilépő teherforgalmi sávján szolgálatot teljesítő rendőr kinyitotta a kisbusz rakterét, ahol megtalálta a 17 szír és 12 iraki állampolgárt. Egy 27 éves szerb állampolgárt augusztus 24-én hajnalban fogtak el a rendőrök Mórahalom külterületén. Az egyenruhások arra figyeltek fel, hogy az autópálya felhajtó felé közlekedő Renault Master feltűnően túlterhelt, ezért meg akarták állítani. A sofőr lassított és kiugrott a járműből. A közeli erdőbe szaladt, ott fogták el a rendőrök.

K. D.

azért menekült, mert a járművében 30 szír illegális bevándorló utazott. Ausztriába vitte volna őket. A nyomozások során bevont igazságügyi szakértők megállapították, hogy a túlzsúfolt, levegőtlen helyen történő szállítás miatt mindkét esetben néhány percen belül jelentkeztek volna a káros élettani hatások, ami az utasoknak jelentős testi-lelki gyötrelmet okozott volna. A szakértői vélemények szerint mindkét esetben 1 órán túli ilyen körülmények közötti utazás akár a szállított személyek halálával is járhatott volna. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya mindkét előzetes letartóztatásban lévő szerb férfi ellen vagyoni haszonszerzés végett, a sértettek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt javasol vádemelést az ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.