Írjon nekünk

Sport

Kajak-kenu: a szövetség is elismerte az algyői kajakos és edzője munkáját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

kopasz_balint01

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség évzáró gáláján az év ifjúsági kajakosának választották az Algyő SK sportolóját, Kopasz Bálintot, edzőjét, Demeter Irént pedig az év ifjúsági edzője díjjal jutalmazták. Az elismerésről kérdeztük az algyői kajakos édesanyját, aki egyben trénere is.

Az Algyő SK kajakosa, Kopasz Bálint remekelt az idei szezonban: a fiatal sportoló világbajnoki címet nyert az U23-as világbajnokságon Portugáliában a K1-1000 méteres távon, de négyesben is szerzett egy bronzot ugyanezen távon, míg a hazai porondon egyesben és négyesben is magyar bajnoki címet ünnepelhetett.

„Óriási megtiszteltetés volt, hiszen abból indulunk ki, hogy Magyarország legsikeresebb sportága a kajak-kenu, ebben a sportágban bármilyen szintű elismerés felértékelődik. Számomra ez a siker váratlan volt, Bálint fiam esetében picit várható volt, hiszen 15 éve nem volt Magyarországa olimpiai távon ifjúsági világbajnoka, ez egy nagyon szép eredmény az ő részéről. Én magam nem számítottam erre, majdhogynem sokkolt a dolog, ha egy szóval kellene kifejeznem: megtiszteltetés volt. A szakmától kapni egy ilyen rangos elismerést, az felemelő és nagy boldogságot jelent” – mondta el Demeter Irén, aki az év ifjúsági edzője lett a kajak szakágban. Mint azt a díjátadóról Kopasz Bálint edzője elmondta, egy rendkívül jól szervezett, családias esemény volt, ahol olimpikonok társaságában vehették át a díjat, ami plusz élmény is volt számukra, valamint az is, hogy a díjat a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől, Borkai Zsolttól vehették át elismerésüket.

Ugyanakkor Kopasz Bálint és edzője nem lassítana a jövőben sem, ahogy Demeter Irén fogalmazott, a jövőbeli munkát díjak vagy célok nélkül is motiváltan várták, hiszen most kezdődik a felnőtt élete Bálintnak, mivel kiöregedett az ifjúságiak közül, ez pedig egy óriási nehézséget jelent, hiszen a magyar kajak-kenu sportban az ifjúságiak között sem könnyű nyerni, de a felnőtt kategóriában már ez a világbajnokságot illetve az olimpiát jelenti számukra. „Tudjuk, hogy hogyan szerepelnek a kajakosok ezeken az eseményeken. Természetesen egy fiatal számára, illetve számomra is motivációt jelent ez a díj, az elismerés mindig doppingolja, előre viszi az embert, de tudjuk, azt, hogy ez egy állomás kezdete. Tovább kell dolgoznunk, tovább kell mennünk ezen az úton, alázatosan és szerényen, ahogy mi eddig is tettük. Szeretnénk a későbbiekben is kivívni hasonló elismerést az eredményünk alapján” – tekintett a jövőbe Kopasz Bálint edzője.

Ahogy azt Demeter Irén hozzátette, mint minden kajakos ilyenkor, most ők is az alapozó időszakban vannak és gyűjtik a kilométereket a töltésen, e mellett úszással, futással és kondizással készülnek a februárban esedékes melegvízi edzőtáborra.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség évzáró gáláján az év ifjúsági kajakosának választották az Algyő SK sportolóját, Kopasz Bá…

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 12.

Sport

Férfi kézi vb-selejtező: nem kell játszania áprilisban a magyar válogatottnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Magyarország női kézilabda-Eb-t rendez 2024-ben.

Tovább olvasom

Sport

Barátságos meccsen hangolódott a bajnokságra a Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bajus Bruno 4-et szórt az Orosháza ellen.

Tovább olvasom

Sport

Négy magyar pályázik az Európa-bajnokság All-Star csapatába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Összesen 5 MOL-Pick Szeged-játékos a listán.

Tovább olvasom

Aktuál