Közélet

Ismét eladná a város: a szegedi I-es kórházra vevő nincs, de hirdetni már szeretné egy ingatlaniroda

Ismét eladná a város: a szegedi I-es kórházra vevő nincs, de hirdetni már szeretné egy ingatlaniroda

2015. december 1., kedd
Ismét eladná a város: a szegedi I-es kórházra vevő nincs, de hirdetni már szeretné egy ingatlaniroda
jogi_biz_ules01_gs

A Jogi Bizottság elfogadta a kórház épületének meghirdetését, a FIDESZ-L.É.T. delegáltjai tartózkodtak. Az ár 1,3 milliárd forint.

Egy nyilvános és négy zárt ülésen tárgyalandó ponttal foglalkozott a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság. A Kossuth Lajos sugárúti egykori I-es kórház adásvételi szerződéstervezetének jóváhagyása volt az előbbi, amelyet az IKV javasolt.

Német Ferenc

, a bizottság Fidesz-L.É.T. által delegált tagja vitatta, hogy akkor érdemes-e meghirdetésre kínálni az épületet, amikor nyomottak az árak.

Binszki József

, a bizottság DK-s elnöke szerint a 2008-ban meghatározottal megegyező összegért próbálják értékesíteni, így csak az inflációhoz képest lehet nyomott az ár.

Szentgyörgyi Pál

(MSZP) gazdasági alpolgármester elmondta, eddig az egyetem, azon belül a Bolyai Intézet használta az I-es kórház épületét, de most kiköltöznek belőle, így megint üresen áll, ezért kívánja az IKV - a 2013-as kiírás után immár második nekifutásra - értékesíteni. Egy budapesti ingatlaniroda már jelezte, hogy szeretné meghirdetni, mert profiljába illik.

Rózsavölgyi József

, a Fidesz-L.É.T. képviselője felvetette, hogy lehetne belőle idősek otthona (amint azt a szegedi jobboldal már 2008-ban is megfogalmazta), de az alpolgármester azt gondolja, hogy „még 1,3 milliárdot kéne rákölteni, hogy az lehessen”. Végül hat igennel, s a Fidesz-L.É.T. képviselőinek tartózkodásával elfogadták, hogy meghirdetik a két ingatlanrészből álló komplexumot 1,3 milliárd (996 millió, illetve 311 millió) forintos áron. Emlékezetes: hat-hét évvel ezelőtt, mikor először napirendre került az I-es kórház eladása,

a Fidesz-KDNP és a Szögedi Védegylet felvetette

, a patinás épület idősek ápolási otthonaként és időskorúak gondozóházaként működhetne, s helyet kaphatna benne egy hospice-részleg is.

A Jogi Bizottság elfogadta a kórház épületének meghirdetését, a FIDESZ - L.É.T. delegáltjai tartózkodtak. Az ár 1,3 milliárd forint - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=593220

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.