Közélet

Illegális bevándorlás - Szakértő: a migránsokat megtámadhatják az európai betegségek

Illegális bevándorlás - Szakértő: a migránsokat megtámadhatják az európai betegségek

2015. december 21., hétfő
Illegális bevándorlás - Szakértő: a migránsokat megtámadhatják az európai betegségek

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) infektológiai osztályának főorvosa szerint a migrációval eddig csak tankönyvekben látott, szúnyogok terjesztette közel-keleti kórok tűnhetnek fel Európában, ugyanakkor a migránsokat az európai betegségek szintén megtámadhatják.

Szlávik Jánost

azzal kapcsolatban kérdezték az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában, hogy Németországban szakemberek szerint alig ismert vagy nagyon ritkán előforduló betegségek jelenhetnek meg a menekülthullám miatt, amire fel kell készülnie az egészségügyi rendszernek. A főorvos egyetért azzal, hogy csak tankönyvekben látott, szúnyogok terjesztette közel-keleti kórok tűnhetnek fel, annyi embert ugyanis nem lehetséges szűrni, mint amennyi Európába érkezett. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyarországi migránsok fertőzéseinek ellátására egyelőre elegendő az ESZSZK "trópusi osztálya", tehát nem szükséges további speciális szakorvosokat kiképezni. Szlávik János azt is elmondta, hogy a migránsokat az európai betegségek szintén megtámadhatják. Különösen a gyermekek veszélyeztetettek, mivel a kibocsátó országokban nem elterjedtek a védőoltások. Idén komolyabb influenzajárvány várható Európában, amely kockázatot jelent a migránsokra nézve - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.