Közélet

Elindult Szegeden is a Járókelő – köztéri problémákról megoldáskereséssel

Elindult Szegeden is a Járókelő – köztéri problémákról megoldáskereséssel

2015. december 22., kedd
Elindult Szegeden is a Járókelő – köztéri problémákról megoldáskereséssel
capture-20151221-102706

Kátyús utak, sártenger, netán omló vakolat? Ha ilyen lát Szegeden, immár a Járókelőnek is jelezheti, ők felkeresik az adott problémával a megfelelő hivatalt vagy hatóságot, és megpróbálnak lépni az ügyben. Az önkéntesek célja a folyamatok felgyorsítása, hogy ne kelljen éveket várni mondjuk egy kátyúzásra. Szóval „ha megosztod, megoldod” - ilyen egyszerű is lehet.

„Lépjen, ha az illetékesek nem teszik meg az első lépést! A Járókelő.hu-n fogadjuk a köztéri problémákról szóló bejelentéseket, továbbítjuk őket az illetékes hivataloknak, és a választ közzétesszük” – immár

Szegeden is elindult a Járókelő

Budapest, Alsónémedi, Nyíregyháza és Szentendre után. A szegedi, december közepén indított aloldalon jelenleg még csak néhány bejelentés van, ezek egyikét azonban már meg is válaszolta az illetékes, nevezetesen a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Az oldalon a fotóval illusztrált bejelentés szerint a Szentháromság utcában a körfogalom előtti gyalogátkelőnél a terhelés hatására elkezdett hullámot vetni az aszfalt. Az önkormányzati társaság válaszolt is a Járókelőnek: „A Szentháromság utcában a Bécsi körúti körforgalom előtti gyalogátkelőhelynél kialakult felgyűrődés problémáját már jelezték társaságunk felé, ezért annak kijavítását megrendeltük. Sajnos a decemberi hónapban már az aszfaltkeverés ritkább, ezért ennek függvényében tudja a kivitelező idén, vagy már csak a tavaszi kátyúzások során kijavítani” – olvasható a környezetgazdák válaszában.

diszkovek

A Járókelő szegedi koordinátora,

Szalai Balázs

kérdésünkre elmondta, számos olyan probléma van, aminek a megoldásában a nyilvánosságnak nagy szerepe van, másrészt mivel felkeresik az adott ügyben érintett hivatalt vagy céget, az is kiderülhet, hogy vajon miért is húzódik egy-egy ügy megoldása. Erre jó példa a Szentháromság utcai aszfalt, az illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. válaszolt a megkeresésre, s így már tudható, hogy amint az időjárás engedi, megoldódik a probléma. „Amennyiben érkezik egy

bejelentés az oldalra

, és azt az adminisztrátorok indokoltnak találják, illetve az etikai előírásoknak is megfelel, akkor a rendszerben az adminisztrátor továbbítják, automatikusan e-mailt kap a kijelölt felelős” – magyarázta Szalai az oldal működését, mely azt hirdeti is magáról: „Ha megosztod, megoldod”. A Járókelőn egyébként nem pusztán a közterületi problémákat, visszásságokat lehet bejelenteni, megoldási javaslatokat is szívesen fogadnak. A bejegyzéseknek már a címénél is nyomon tudjuk követni, miként is áll az adott ügy. Narancssárga címet láthatunk, ha az illetékestől érkezett válasz, kéket akkor, ha már jelezték a problémát, de még nincs visszajelzés, a megoldottak zölddel, míg a megoldatlanok pirossal vannak jelölve. Mivel Szegeden nemrég indultak el, egyelőre megoldott esettel még nem tudnak szolgálni, de választ már kaptak egy önkormányzati társaságtól. „Remélem minél több ügynek mihamarabb a végére lehet járni, de ez attól is függ, hogy az illetékes felelősök milyen gyorsan válaszolnak, illetve hogy van-e szándékuk, módjuk intézkedni” – jegyezte meg Szalai Balázs. Példaként elmondta, a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) rengeteg bejelentés érkezett a Járókelőn keresztül a 2012-es indulás óta, és jól megfigyelhető, hogy az előző cégvezetés gyorsan reagált, ám amióta igazgatóváltás történt, visszaesett a problémaelhárítás gyorsasága és minősége egyaránt.

capture-20151221-103628

Megtudtuk, a szegedi önkéntes csapat jelenleg négyfős, egymás között osztják szét az ügyeletet és a beérkező bejelentések feldolgozását. Az oldal elindulását a szegedi önkormányzatnak és a városi cégeknek jelezték, egy találkozó keretében be is mutatták az érintetteknek. Szalai Balázs úgy látja, igaz, ezeknek a társaságoknak van ügyfélszolgálata, ahová a lakosság is fordulhat, de jó néven vették, hogy elindult Szegeden egy ilyen szolgáltatás.

Az oldalon a fotóval illusztrált bejelentés szerint a Szentháromság utcában a körfogalom előtti gyalogátkelőnél a terhelés hatására elkezdett hullámot vetni az aszfalt.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=598012

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.