Adventi jótékonysági estet szervezett a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Adventi koncerttel egybekötött jótékonysági estet szervezett a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Lélek-Jelenlét Alapítvány 2015. december 8-án. A civil szervezetet 2007-ben hozta létre három volt egyetemi hallgató, akik a lelkészség közösségeinek aktív tagjai és közösségvezetői voltak. Céljaik között szerepelt a Lelkészség szociális, karitatív, vallási és közösségi programjai anyagi feltételeinek támogatása, valamint ösztöndíjak kiosztása.

Az idén második alkalommal megszervezett Jótékonysági est felajánlásait és a további anyagi támogatásokat egy lelki segítő szolgálat létrehozására és annak működtetésére kívánják fordítani. Olyan, a keresztény értékek iránt elkötelezett mentálhigiénés szakemberekkel szeretnének együtt dolgozni, akik segítő beszélgetések és a keresztény spiritualitásban gyökerező lelkigondozás gazdag hagyományait követve segítenék az egyetemistákat és a fiatal felnőtt korosztályt.

Serfőző Levente egyetemi lelkész, kuratóriumi elnök elmondta: „nem titok, hogy az ötletet és a megvalósításhoz szükséges formai kereteket a sokak által már jól ismert budapesti Oázis lelkigondozói központtól merítettük és az ő példájuk, arra serkentett bennünket, hogy valami hasonlóban kezdjünk el gondolkodni Szegeden is.” Az est során köszöntőt mondott Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, majd az est fővédnökének felkért Fülöpné Homoki-Nagy Mária mondta el ünnepi gondolatait. Az SZTE Állam-és Jogtudomány Karának oktatója és kutatója kiemelte, hogy a lelkészség feladata és már az Alapítvány nevének üzenete is arra a misszióra utal, ami a jelenlét küldetése, mely a meghallgatás és a segítség konkrét formáiban fejeződik ki. Az emberi lélekjelenlét az, amely felismeri a segítség és a tettek szükségességét, ám ugyanakkor beszélnünk kell a Lélek jelenlétéről, aki segít és vezet bennünket ebben a szolgálatban.

Az est folyamán egyetemi hallgatók és fiatal felnőttek modern és klasszikus zenei darabokat adtak elő, majd az est zárásaként a Terebes zenekar lépett fel, akik egyedi hangszereikkel sajátos stílusú adventi és karácsonyi zenét játszottak. Hagyományteremtő szándékkal indult el az a kezdeményezés, hogy az adventi koncert keretében bemutatnak egy olyan hallgatót, aki valamely tudomány vagy művészet terén sajátos talentumokkal rendelkezik. A tavaly megismert Sóti Erika operaének szakos hallgatót követően, idén egy első éves egyetemista, Dudás Kata mutatkozott be az általa tervezett diszkrét, de elegáns ruhakollekcióval, melyek mindegyike egyedi darab és konkrét személyek részére, illetve alkalomra készültek.Az est háziasszonya Szeberényi Klára a Szeged-Csanádi egyházmegye média referense volt, akinek mikrofonja előtt Kata elmondta: gyermekkora óta maga tervezi és varja ruháit, melyeket akkor érez igazán jól sikerülteknek, ha viselőjük arcán látja a mosolyt és az örömet.

Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: a szárnyaló címvédő otthonában a Szedeák

Default thumbnail
Következő sztori

Csökkent az üzemanyagok ára

Legutóbbi hasonló cikkek