Közélet

Az új funkciót kapott laktanya is energetikai fejlesztésen esett át európai uniós pénzből

Az új funkciót kapott laktanya is energetikai fejlesztésen esett át európai uniós pénzből

2015. december 16., szerda
Az új funkciót kapott laktanya is energetikai fejlesztésen esett át európai uniós pénzből
szechenyi_2020

A Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 104 millió forintos támogatásával a napokban fejeződött be a laktanya, a faluház, a gazdaház, a sportöltöző energetikai fejlesztése Tiszaszigeten.

Felújították a volt laktanya, a Vedres István Faluház, a Gazdaház, a sportöltöző épületeit, elkészült a külső határoló felületek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje. A projekt során a megnevezett épületek valamennyi homlokzatát és padlásfödémjét hőszigetelték, valamint a külső nyílászárókat cserélték. A projekt eredményeképpen az épületek hővesztesége csökkent, s egyben csökken a fűtéshez szükséges felhasznált földgáz, s ezzel együtt a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége. Elősegíti a környezettudatos magatartás kialakítását a település lakóiban, felhívja a figyelmüket az energiatakarékosság fontosságára. Az így elért eredményeket megtapasztalhatják többek között a laktanyában létrehozott családsegítő rendezvényeinek, programjainak rendezői és résztvevői. A Tiszasziget Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése projekt II. azon fejlesztések sorába tartozik, amelyeknek köszönhetően a magyarországi közintézmények teljesíthetik az előírt energiafogyasztás-csökkentést a vonatkozó Európai Uniós irányelvekkel összhangban. A projektnek köszönhetően Tiszasziget Község Önkormányzatának fűtésre fordított kiadásai jelentősen csökkennek, ezáltal hozzájárulva a település fenntartható fejlődéséhez. A projekt megvalósítási fázisa 2015. szeptember 1-jén indult el, a munkálatokat 2015. december 15-én fejezték be. A Tiszasziget község középületeinek energetikai korszerűsítése II. megnevezésű projektet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 104.525.177 forinttal támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.