Bulvár

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász is ellátogatott a szegedi roma tanodába + FOTÓK

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász is ellátogatott a szegedi roma tanodába + FOTÓK

2015. december 7., hétfő
A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász is ellátogatott a szegedi roma tanodába + FOTÓK
DSCF6170

Vasárnap délelőtt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász szolgálatának munkatársai lepték meg a szegedi roma tanoda gyermekeit.

Az idei esztendőben már sokadik alkalommal támogatja a Szeged-Csanádi Egyházmegye a szegedi roma tanoda fiataljait. Ezúttal ajándékcsomagokkal örvendeztették meg a csaknem negyven gyermeket. A kicsik tanáraik kíséretében elénekelték a „Legyetek jók, ha tudtok” című dalt. A jó hangulatú műsort követően kötetlenül beszélgethettek a résztvevők. „Egész év során többször is tudtunk támogatást nyújtani a szegedi roma családoknak éppúgy, mint a tanoda fiataljainak” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak

Kothencz János

, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász vezetője. „Munkatársaimmal azon vagyunk, hogy a Karitász szolgálatvállalásai közt egyre hangsúlyosabb szerepet kapjanak a roma családok is. Sajnos az a tapasztalatunk, hogy főként a szegregátumokban az élet számos területén jelen van egyfajta olyan, generációk által átörökített tanult tehetetlenség, amely alapjaiban határozhatja meg egy felcseperedő fiatal életét. A Karitász az egész év során igyekszik a családoknak támogatást nyújtani. Idén ugyancsak Alsóvároson rendeztük meg azt a családi napot, amelyben a roma felnőttek és gyermekek más családokkal együtt tölthettek el emlékezetes és tartalmas órákat. Ezenkívül bútorokat és egyéb eszközöket vittünk a szegedi roma tanodába, és nagyon sok családnak nyújtottunk szociális segítséget szinte minden hónapban. Azon dolgozunk, hogy a jövőben is minél többet támogatást tudjunk nyújtani” – fűzte hozzá.

Vasárnap délelőtt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász szolgálatának munkatársai lepték meg a szegedi roma tanoda gyermekeit - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594874

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.