Közélet

103 millió forintos európai uniós támogatásból négy épületet korszerűsítettek Tiszaszigeten

103 millió forintos európai uniós támogatásból négy épületet korszerűsítettek Tiszaszigeten

2015. december 16., szerda
103 millió forintos európai uniós támogatásból négy épületet korszerűsítettek Tiszaszigeten
szechenyi_2020

Tiszasziget Község Önkormányzata vissza nem térítendő támogatás segítségével a tulajdonában lévő Polgármesteri Hivatal, iskola, óvoda és kisebbségi önkormányzat energetikai fejlesztését valósította meg.

A fűtési energiaigény csökkentése céljából a Polgármesteri Hivatal, az iskola, az óvoda és a kisebbségi önkormányzat épületeinek külső határoló felületeinek hőszigetelése valamint nyílászáróinak cseréje valósult meg. A projekt során a megnevezett épületek valamennyi homlokzatát és padlásfödémjét hőszigetelték, valamint a külső nyílászárókat cserélték. Az iskola külső homlokzatát az épületrész korától függően 100 és 140 mm vastag EPS hőszigetelő táblával borították, valamennyi külső nyílászárót korszerű műanyagra cserélték, a padlásfödémen nem járható, 200 mm vastag kőzetgyapot szigetelést helyeztek el. A projekt megvalósításától az épületek hőveszteségének csökkenését várják, amelynek köszönhetően csökken a fűtéshez szükséges felhasznált földgáz, s ezzel együtt a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége. A projekt eredményeként elvárás, hogy a fűtésköltségek csökkenése mellett javuljon az épületeket rendszeresen igénybevevő személyek komfortérzete, növekedjen környezettudatosságuk, s felhívják a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára. A Tiszasziget Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése projekt I. lehetővé teszi, hogy az Európai Uniós irányelveknek megfelelően a magyarországi közintézmények teljesítsék az előírt energiafogyasztás-csökkentést. A projektnek köszönhetően Tiszasziget Község Önkormányzatának fűtésre fordított kiadásai jelentősen csökkennek, ezáltal is elősegítve a település fenntartható fejlődését. A projekt megvalósítását 2015. szeptember 1-jén kezdték meg, a műszaki átadás 2015. december 15-én zajlott le. A Környezet és Energia Operatív Program keretében Tiszasziget Község Önkormányzata 103.146.862 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a fenti fejlesztés megvalósítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.