Vízilabda: kikapott a Szőnyi úton a Szeged Diapolo

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-bvsc21_kf

Fontos meccset vesztett el a BVSC otthonában a Szeged Diapolo: Kiss Csabáék megerősíthették volna helyüket a harmadik helyen, azonban elvesztették a Szőnyi úti mérkőzést.

Az első negyedben bár a hazaiak szereztek vezetést, de a Szeged Diapolo a játékrész végére Manhercz Krisztián góljával fordítani tudott. A második negyedet azonban két gyors góllal nyitotta a BVSC, és bár tartotta a lépést ellenfelével a szegedi együttes, a 16. percben először vezetett kettővel a fővárosi együttes Pásztor óriási gólja után (6-4) A folytatásban rendre egyre vissza tudott jönni a Szeged, de az előny mindig a BVSC-nél volt, Märcz Tamás csapatában mindig volt egy játékos, aki éppen hozzá tudott tenni valamit a meccshez, míg Varga Péter tanítványain talán most ütközött ki az a fáradtság, amit az elmúlt hetek sűrű programja okozott, és az egyenlítés nem sikerült a hajrában, az utolsó percekben pedig egy elrontott akciót követően, amikor Létay végleg eldöntötte a meccset.

Ezzel harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban a Szeged Diapolo, amely legközelebb a tabellán közvetlenül mögötte álló újonc Miskolc otthonában ugrik vízbe szombaton, 19 órától.

Férfi vízilabda OB I, A csoport, 6. forduló

BVSC-Szeged Diapolo 14-11 (2-3, 4-2, 3-3, 5-3)
Budapest, Szőnyi út, 100 néző. Vezette: Vogel Gábor, Kun György.
BVSC: Györke – Czigány 2, Csapó 1, Létay 3, Kovács 2, Pásztor 2, Szabó 1. Csere: Török, Sugár, Mátyok 1, Ambrus 2. Vezetőedző: Märcz Tamás.
Szeged Diapolo: Meixner – Sedlmayer 1, Kiss Cs. 2, Seman, Varga II. Zs. 2, Manhercz K. 3, Kunac 1. Csere: Sánta 1, Pellei 1, Palotás, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 13/2 ill. 14/4.
Ötméteres: 1/1 ill. 2/2.
Kipontozódott: Török, Pásztor, Szabó ill. Varga II Zs.

Varga Péter: “Sok okot fel tudnék most sorolni, de nem lehet kifogást találni erre a meccsre, egyszerűen indiszponáltak, lassúak voltunk. Most látszódott rajtunk a mentális fáradtság, de ez nem jelent felmentést.”

Kikapott a BVSC-től a Szeged Diapolo a hatodik fordulóban.http://szegedma.hu/?p=586133

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 4.

Előző sztori

Sportjogi kódexre lenne szükség + FOTÓK

Következő sztori

Újabb 13 ezer sikeres pályázat mosógépcserére