Varázslatos kalandok Rózsával és Ibolyával a Nagyszínházban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rozsa_es_ibolya79kfA Szegedi Nemzeti Színház szombaton mutatja be Gimesi Dóra Rózsa és Ibolya című mesejátékát. Az Arany János, Arany László és Lakatos Menyhért művei alapján készült darabot a bábszínházi premierek után először állítják színpadra élő szereplőkkel.

A mesés látványvilágú, mágiával átitatott történet komoly kihívás elé állította az alkotókat. Barnák László színész-rendező igyekezett az alapvető igazságokat és bölcsességeket megfogalmazó darabot nemcsak a gyereket és a gyermeklelkű felnőttek, hanem az idősebb nézők számára is izgalmassá tenni. A rendezővel készült beharangozó írásunkat ITT olvashatják.

Varjúháj király, tündérkirály szerepében Rácz Tibort, a Mostoha, a tündérkirály második feleség szerepében Szilágyi Annamáriát láthatja a közönség, míg Ibolya tündérlányt Vass Zsuzsanna, a Rózsakirályt, Rózsa apját Kancsár József, Rózsakirályné, Rózsa anyját Farkas Andrea, Rózsa királyfit Ferencz Nándor, Nadragulyát, a Mostoha szolgáját Poroszlay Kristóf, Berkenyát, a katonát (a babonás) és Sáfrányt, tündérszolgát Hodu Péter, Bojtorjánt és Páfrányt pedig Bánvölgyi Tamás játssza.

Az előadást november 7-én, 17 órától láthatja először a közönség a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházában.

no images were found

Mesés látványvilágú, mágiával átitatott történet – először állítják színpadra élő szereplőkkel Gimesi Dóra Rózsa és Ibolya című mesejátékát. Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=586558

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 7.

Előző sztori

Te nézegeted a saját igazolványképedet? – interjú a Dungaree zenekarral

Default thumbnail
Következő sztori

Nyolcszáz éves a Domonkos-rend

Legutóbbi hasonló cikkek