Vádat emeltek a szír határsértő szegedi kirablói ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_jogasz_ugyved

Vádat emeltek azzal az öt szegedi férfival szemben, aki júniusban kirabolt egy szíriai határsértőt a Tisza-parti városban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a vádlottak közül ketten június 28-án megállapodtak a Szegeden sétáló szíriai állampolgárral abban, hogy 350 euró (110 ezer forint) ellenében Budapestre szállítják, és tankolásra 200 euró előleget kértek tőle. A vádlottak már ekkor sem akarták a sértettet elfuvarozni, egyikük az átadott pénzzel el is ment.

A gépkocsiban maradó vádlotthoz és a sértetthez csatlakozott három szegedi férfi, és elhatározták, megszerzik a migráns értékeit. Egyikük magát rendőrnek kiadva próbálta megmotozni a sértettet, és amikor ő ellenállt, a társai lefogták, majd elvették az oldaltáskáját, benne 400 ezer forintnyi értékkel.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az egyik vádlottat csalás vétségével, míg a többit csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, ők előzetes letartóztatásban vannak.

Előző sztori

Újabb két nagy értékű autó Csongrádban

Default thumbnail
Következő sztori

Jogerősen tizenegy évre ítéltek Szegeden egy kiskunfélegyházi férfit élettársa meggyilkolása miatt

Legutóbbi hasonló cikkek