Bulvár

Vádat emeltek a szír határsértő szegedi kirablói ellen

Vádat emeltek a szír határsértő szegedi kirablói ellen

2015. november 11., szerda
Vádat emeltek a szír határsértő szegedi kirablói ellen
biro_birosag_jogasz_ugyved

Vádat emeltek azzal az öt szegedi férfival szemben, aki júniusban kirabolt egy szíriai határsértőt a Tisza-parti városban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a vádirat szerint a vádlottak közül ketten június 28-án megállapodtak a Szegeden sétáló szíriai állampolgárral abban, hogy 350 euró (110 ezer forint) ellenében Budapestre szállítják, és tankolásra 200 euró előleget kértek tőle. A vádlottak már ekkor sem akarták a sértettet elfuvarozni, egyikük az átadott pénzzel el is ment. A gépkocsiban maradó vádlotthoz és a sértetthez csatlakozott három szegedi férfi, és elhatározták, megszerzik a migráns értékeit. Egyikük magát rendőrnek kiadva próbálta megmotozni a sértettet, és amikor ő ellenállt, a társai lefogták, majd elvették az oldaltáskáját, benne 400 ezer forintnyi értékkel. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az egyik vádlottat csalás vétségével, míg a többit csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, ők előzetes letartóztatásban vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.