Bulvár

Vádat emeltek a szegedi álfogorvossal szemben

Vádat emeltek a szegedi álfogorvossal szemben

2015. november 19., csütörtök
Vádat emeltek a szegedi álfogorvossal szemben
fogorvos

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben kuruzslás bűntette miatt, aki az erre vonatkozó szakképesítés és engedély nélkül végzett éveken keresztül fogorvosi tevékenységet Szegeden.

A vádirat szerint a vádlott még Jugoszláviában szerzett középfokú fogtechnikusi szakképesítést, s ezt követően Szegeden, a lakóhelyéül szolgáló ingatlanában fogorvosi rendelőt alakított ki fogászati székkel, köpőcsészével, kezelőegységgel és egyéb berendezésekkel, ahol fogorvosi és fogtechnikusi tevékenységet folytatott oly módon, hogy azt a látszatot keltette, hogy fogorvosként eljárni jogosult. Ennek keretében éveken keresztül végzett fogorvosi, illetőleg olyan fogtechnikai tevékenységet, amelyekhez szükséges képesítésekkel, illetőleg engedélyekkel nem rendelkezett. A vádlott részére a beavatkozást igénybe vevők különböző nagyságú, a beavatkozástól függő ellenszolgáltatást teljesítettek. Egyébként a vádlott tevékenységével kapcsolatban minőségi kifogás a betegek részéről nem merült fel. Cselekményével a vádlott a vádirat szerint rendszeresen, ellenszolgáltatásért orvosi tevékenység körébe tartozó tevékenységet végzett az orvosi jogosultság színlelésével. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat kuruzslás bűntettével vádolja. Vádiratában az ügyészség egyebek mellett indítványt tett az orvosi szakképesítéshez kötött foglalkozás gyakorlásától való eltiltásra, valamint a vádlott által berendezett rendelőben használt eszközök elkobzására is. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Vádat emeltek az engedély nélkül praktizáló szegedi fogorvos ellen - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=590181

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.