Vádat emeltek a szegedi álfogorvossal szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fogorvos

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben kuruzslás bűntette miatt, aki az erre vonatkozó szakképesítés és engedély nélkül végzett éveken keresztül fogorvosi tevékenységet Szegeden.

A vádirat szerint a vádlott még Jugoszláviában szerzett középfokú fogtechnikusi szakképesítést, s ezt követően Szegeden, a lakóhelyéül szolgáló ingatlanában fogorvosi rendelőt alakított ki fogászati székkel, köpőcsészével, kezelőegységgel és egyéb berendezésekkel, ahol fogorvosi és fogtechnikusi tevékenységet folytatott oly módon, hogy azt a látszatot keltette, hogy fogorvosként eljárni jogosult.

Ennek keretében éveken keresztül végzett fogorvosi, illetőleg olyan fogtechnikai tevékenységet, amelyekhez szükséges képesítésekkel, illetőleg engedélyekkel nem rendelkezett. A vádlott részére a beavatkozást igénybe vevők különböző nagyságú, a beavatkozástól függő ellenszolgáltatást teljesítettek. Egyébként a vádlott tevékenységével kapcsolatban minőségi kifogás a betegek részéről nem merült fel. Cselekményével a vádlott a vádirat szerint rendszeresen, ellenszolgáltatásért orvosi tevékenység körébe tartozó tevékenységet végzett az orvosi jogosultság színlelésével.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat kuruzslás bűntettével vádolja. Vádiratában az ügyészség egyebek mellett indítványt tett az orvosi szakképesítéshez kötött foglalkozás gyakorlásától való eltiltásra, valamint a vádlott által berendezett rendelőben használt eszközök elkobzására is.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Vádat emeltek az engedély nélkül praktizáló szegedi fogorvos ellen – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=590181

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 19.

Default thumbnail
Előző sztori

Értékeink - Nógrádi Tibor blogja: Hatalom és csend

Default thumbnail
Következő sztori

Kutyát is mentettek a csongrádi tűzoltók

Legutóbbi hasonló cikkek