Közélet

Újraválasztották az Országos Polgárőr Szövetség elnökét

Újraválasztották az Országos Polgárőr Szövetség elnökét

2015. november 28., szombat
Újraválasztották az Országos Polgárőr Szövetség elnökét

A következő öt évre is Túrós András nyugalmazott rendőr tábornok az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke, erről a szombati budapesti közgyűlés egyhangú szavazattal döntött.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint

Túrós András

az elmúlt időszakot a polgárőrség aranykorának nevezte, valamint úgy vélte, hogy 2012 és 2016 között a polgárőrség fejlődése csúcsára ért. Mint mondta, a korábbi húsz évben nem volt olyan változás, fejlődés az önkéntes bűnmegelőzők civil szervezetében, mint az utóbbi négy évben. Kifejtette, hogy a fejlődést segítette a kormánytól kapott 4,12 milliárd forintos támogatás, emellett pályázati forrásból 570 új járőrautót vehettek át az egyesületek. Az Országos Rendőr-főkapitányság 920 kerékpárral, 51 robogóval, illetve a lovas polgárőrök formaruhájára és üzemanyag kártyák beszerzésére 35 millió forinttal segítette a szervezet tevékenységét. Hozzátette: az elmúlt években a polgárőrség többek között új típusú szakmai programokkal - a 250x100 Bűnmegelőzési Mintaprogram, a Külterületek biztonsága, az idősek védelme, a lakásbetörések megelőzése - járult hozzá a közbiztonsághoz, valamint helyt állt a migrációval érintett déli országrészben és részt vett az évszázad árvizének megfékezésében. A kétezer egyesületet - ezáltal 52 ezer polgárőrt - tömörítő szövetség elnöksége, a tisztségviselők, a Felügyelő- és Ellenőrző Bizottság és az Etikai Bizottság elnökei és tagsága megválasztása után a jelenlévők elfogadták az OPSZ módosított alapszabályát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.