Bulvár

Tizenhat határsértőt egy személyautóba zsúfoló embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Tizenhat határsértőt egy személyautóba zsúfoló embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2015. november 5., csütörtök
Tizenhat határsértőt egy személyautóba zsúfoló embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Tizenhat határsértőt egy személyautóba zsúfoló embercsempész ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, hogy a szerb férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi Szerbiában állapodott meg megbízójával, hogy a mások által a zöldhatáron átkísért migránsokat 200 euró fejében Röszke közeléből Bécsbe szállítja. Július 6-án este érkezett Magyarországra. Megbízóitól egy egyterű autót kapott, amelyből kiszerelték a hátsó üléseket, hogy többen elférjenek benne. A vádlott éjszaka Röszke külterületére hajtott, ahol felvett 16 - szíriai, eritreai és pakisztáni - határsértőt. A beszállás közben azonban észrevette, hogy a rendőrök fölfedezték, ezért a kocsi tolóajtaját nyitva hagyva megpróbált elmenekülni. A járőrök kétperces üldözés után tudtak csak elé vágni és megállítani. Az eredetileg hétszemélyes, öt köbméteres légterű gépkocsiba a migránsok csak álló helyzetben összegörnyedve fértek be, a zsúfoltság már rövid időn belül egészségügyi és pszichés tüneteket, testi és lelki gyötrelmeket okozott volna nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.