Tiltakozik az építményadó emelése ellen a Csongrád megyei KISOSZ

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elfogadhatatlannak tartja a szegedi közgyűlés mai döntését a kereskedő és vendéglátó vállalkozásokat érintő, 32%-os építményadó emeléséről a Csongrád Megyei Kereskedők és Vendéglátók Egyesülete. A szervezet levélben fordult Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármesterhez, azonban süket fülekre találtak.

“Sajnálattal értesültünk róla, hogy a szegedi közgyűlés annak ellenére tárgyalta és szavazta meg a kereskedő és vendéglátó vállalkozásokat érintő, 32%-os építményadó emelést, hogy a reggel bemutatott és átadott levelünkben azt kértük a gazdasági alpolgármester úrtól, a szavazást halasszák el és hívjanak össze érdekegyeztető fórumot. Ahogyan azt egyébként jogszabály is előírja.

Továbbra sem tartjuk elfogadhatónak sem az eljárást, sem a döntést, ami alapján a szektor családi vállalkozásai egy kategóriába kerültek a pénzintézetekkel és jelentős adónövekedést kell elviselniük azok után, hogy az elmúlt években többek között az online pénztárgép, a trafiktörvény és a vasárnapi zárva tartás hatásai is sújtják az ágazatot.

Ismételten megosztjuk azt a levelet, amelyet a tárgyban még a közgyűlés előtt átadtunk Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármesternek” – közölte a szervezet a mai szegedi közgyűlést követően.

A szervezet levélben fordult Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármesterhez, azonban süket fülekre találtak.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=590677

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 20.

Előző sztori

Egy lépésből tízezer lett – megtartották az Egy lépés az egészségünkért program zárórendezvényét + FOTÓK

Következő sztori

December 13-ára halasztotta tisztújító kongresszusát a Fidesz