Közélet

Szegeden is megkezdi a kvóta elleni aláírásgyűjtést a Fidesz

Szegeden is megkezdi a kvóta elleni aláírásgyűjtést a Fidesz

2015. november 6., péntek
Szegeden is megkezdi a kvóta elleni aláírásgyűjtést a Fidesz
migransok_0911_50_gs

Lesz standolás, várják az érdeklődőket a párt székházában, illetve aktivistáik házhoz is mennek - ahhoz kérnek támogatást, hogy a kormány megvédhesse az országot.

Részletek a Facebookon

Az aláírás-gyűjtési kampány a helyi Fidesz Facebook-oldalán folyamatosan tájékoztatni fogják az érdeklődőket.

A hétvégén, illetve a jövő hét elején Szegeden is elkezdi az aláírásgyűjtést a Fidesz a migránsok kötelező betelepítési kvótája elleni petícióhoz - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t péntek délután

B. Nagy László

, a párt országgyűlési képviselője. A politikus emlékeztetett: a szegediek az utóbbi hónapokban saját bőrükön tapasztalták meg, mit jelent a migrációval járó nyomás, milyen problémákat okoznak az illegális bevándorlók, éppen ezért az itteni lakosokat is arra kérik, támogassák a kormány törekvéseit az EU által előírt, Magyarország és Szeged szempontjából kimondottan káros betelepítési kvóták, illetve a Nyugat-Európából történő esetleges visszatoloncolások elleni küzdelemben.

B. Nagy: Gyermekeink, unokáink jövője a tét!

Kiemelte, a nemzeti konzultáció során az emberek már döntöttek: meg kell védeni az országot. Ezt figyelembe véve a kormány felvette a harcot a soha nem látott bevándorlási hullámmal, Magyarország kiállt magáért, megvédte határait. Brüsszel most a valódi megoldás keresése helyett kötelező kvótákkal migránsok tízezreinek betelepítésére készül, ez ellentétes hazánk érdekeivel, identitásunkat fenyegeti. Az EU által szorgalmazott kvóta értelmetlen és jogtalan, ráadásul meghívót is jelenthet további milliók számára. Továbbra is csak az lehet a cél, hogy megvédjük Magyarország és Európa határait, nemzetünk és a kontinens kultúráját.

bnagy15_gs

"Össznemzeti ügyről, sorskérdésről van szó, gyermekeink, unokáink jövője a tét, ezért most mindennél fontosabb a nemzeti összefogás" - szögezte le B. Nagy László, aki portálunknak azt is elmondta, természetesen nemcsak Szegeden, hanem Csongrád megye valamennyi településén elérhetőek lesznek az aláíróívek.

Hol csatlakozhatnak a szegediek?

Nógrádi Tibortól,

a Fidesz szegedi elnökétől és frakcióvezetőjétől megtudtuk:

a standolásos gyűjtés már szombaton megkezdődik a város közterületein (elsőként Kiskundorozsmán), majd hétfőtől kezdve minden hétköznap 14 és 18 óra között várják a csatlakozni vágyókat a Victor Hugo utcai székházukban, illetve a párt lelkes aktivistái házhoz is mennek majd az aláírásokért a kérdés kiemelt fontosságára tekintettel.

"Önkormányzati választókerületemben követlenül éltük meg a migrációt kísérő nehézségeket, így pontosan tudom, az embereknek nincs más vágyuk, minthogy nyugodtan és biztonságban élhessenek. Ehhez most arra van szükség, a magyarok, így a szegediek aláírásukkal erősítsék meg a magyar kormány céljait, törekvéseit. Félő, hogy miután Nyugat-Európa munkaerő-piaci szempontok alapján mazsolázik a migránsok közül, hazánknak a következő öt évben egy sokféle kockázatot rejtő 160 ezres tömeg ellátása és kezelése jutna osztályrészül, ezért kell megakadályoznunk az EU törekvéseit a kötelező kvótákat illetően" - fogalmazott. Ahogy a SZEGEDma.hu korábban megírta,

Kósa Lajos,

a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy

aláírásgyűjtést indít a Fidesz

a kötelező betelepítési kvóta ellen. A politikus azt mondta: az illegális bevándorlók kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós kvóta értelmetlen, növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, ellentmond a nemzetközi egyezményeknek, és semmilyen megoldást nem jelent "a modern kori invázióra". Megjegyezte, Európában senkit sem kérdeztek meg arról, hozzájárul-e a kötelező betelepítéshez, Magyarországot pedig az fenyegeti, hogy – a magyarok megkérdezése nélkül – a következő öt évben egy Szegednyi embert kell befogadnia és letelepítenie. A frakcióvezető utalt arra is, hogy

a Fidesz jogszabályban szólítaná fel a kormányt a kötelező kvótákról szóló döntés megtámadására az Európai Bíróságon

. Az Országgyűlés emellett egy olyan törvényt is hoz majd, amely megtiltja a kabinetnek bárki betelepítését parlamenti felhatalmazás hiányában. A szerdai fővárosi sajtótájékoztatón bemutatott "Védjük meg az országot!" című petíció szövege úgy szól:

"Azzal, hogy csatlakozott a petícióhoz, Ön is nemet mondott az értelmetlen és jogtalan betelepítési kvótákra."

Szegeden is gyűjti a Fidesz a menekültelosztási kvóta elleni aláírásokat - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=586658 Szerző: Szegedma Hírportál,2015. november 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.