Sport

Döntőben a női kajak kettes a szegedi pótkvalifikáción

Döntőben a női kajak kettes a szegedi pótkvalifikáción

2024. május 8., szerda
Döntőben a női kajak kettes a szegedi pótkvalifikáción

A Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese kajak kettes megnyerte a középfutamát 500 méteren a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, így készülhet a délutáni döntőre, amelynek győztese két párizsi kvótát szerez az országának.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

 

A Szolnoki KKK és a Kovács Katalin Akadémia kajakosa számára nem úgy sikerült a délelőtti előfutam, ahogy eltervezték, ugyanis negyedik helyükkel lemaradtak az egyenes ági továbbjutásról A középfutamban is az első három hely ért finálét, s a magyarok most sem kezdtek igazán jól.

Féltávnál a negyedik helyen lapátoltak, de aztán a második 250 méteren remekül beosztva az erejüket sorra hagyták le a riválisokat, s végül az első helyen értek a célba. Mögöttük a szlovákok és a semleges színekben induló fehéroroszok kvalifikálták magukat a fináléba.

A döntőre 15.10 órától kerül sor.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.