Kultúra

Már decemberre készül a szegedi színház

Már decemberre készül a szegedi színház

2015. november 17., kedd
Már decemberre készül a szegedi színház
szinhaz_sajttaj05kf

Csupán két hónapja kezdődött el az évad a Szegedi Nemzeti Színházban, máris öt bemutatón és még ugyanennyi tavalyról visszahozott továbbjátszáson van túl a teátrum.

Több vendégjátékost is fogadtak a Tisza-parti színház falai közé, az óriási közönségsikert aratott operát, A varázsfuvolát eddig kilencszer kellett műsorra tűzni. Mivel az előadások telt házzal mennek, decemberben ismét színpadra állítják a darabot - jelentette be a keddi sajtótájékoztatón

Gyüdi Sándor

főigazgató. Sikeres előadásokban gazdag hónapok állnak a Szegedi Nemzet Színház mögött, ugyanis két ősbemutatójuk, a Szimpla szerda és a Rózsa és Ibolya című mesejáték is népszerű a maga korosztálya körében. A főigazgatótól megtudtuk, a színház tavalyi gyermekdarabja, a Hoppláda bemutatkozott a fővárosban is, a Thália Színház apró közönsége örömmel fogadta a vendégjátékot.

szinhaz_sajttaj06kf

A december is számos érdekességet, megismételhetetlen produkciót tartogat a színház szerelmeseinek: koncertek, gálaműsorok és természetesen saját bemutatók tarkítják a műsorfüzetet. Az évad egyik leginkább várt előadása

Lehár Ferenc

operája, A Luxemburg grófja, melyet december 11-én mutatnak be a Nagyszínházban. A darabot

Sándor János

rendezi, s két közkedvelt színművész is a deszkákra áll:

Király Levente

Sir Basilt,

Fekete Gizi

pedig Fleury-t alakítja. Sándor János az operettel kapcsolatban úgy fogalmazott, a világ minden szegletén ismert előadást arra méltó, abszurditásoktól mentes változatban állítja színpadra, megadva ezzel a tiszteletet a klasszikusnak. A Nemzet Színésze és a szegedi teátrum Örökös Tagja régi partnerek a deszkákon, így mindketten örülnek, hogy Mikszáth-előadás óta tartó viszonyuk egy újabb darabbal gazdagodik. Fekete Gizi azt mondta, nagyon boldog, hogy újra olyan operettszerepben lubickolhat, ami képes kiragadni a nézőket a december szürkeségéből.

szinhaz_sajttaj01kf

Ugyancsak könnyed estét ígér

Szilágyi Annamária

rendezése, a Pastorale. Az égvilágon semmi tanulsága - jegyezte meg viccesen a rendező arról a nyári rokokó komédiáról, amit három estén át játszottak a szegedi városháza udvarán. A játékot azóta is életben tartja Szilágyi Annamária, már több vidéki játszóhelyre is elutazott a néhány fős társulat. A vígjáték december 17-én bérletszüneti időszakban a Kisszínházba költözik. A vendégprodukciók csemegének számítanak, ezekből nem is lesz hiány a teátrumban. December 9-én Az én mesém, 21-én a Primadonnák, 22-én a Diótörő és az Egérkirály, 25-én a Mindent Éváról, 29-én a Hair, december 30-án A pofon egyszerű... , 31-én pedig szilveszteri műsorral készülnek. Immár hagyományosan, a két ünnep között rendezik meg a dixie-gálát.

Decemberben számos csemegét tartogatnak a színház szerelmeseinek.http://szegedma.hu/?p=589737

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.