Sport

Labdarúgás: SZVSE elleni sikerével őszi bajnok az Algyő a megyeegyben + FOTÓK

Labdarúgás: SZVSE elleni sikerével őszi bajnok az Algyő a megyeegyben + FOTÓK

2015. november 21., szombat
Labdarúgás: SZVSE elleni sikerével őszi bajnok az Algyő a megyeegyben + FOTÓK
algyo-szvsealgyo-szvse11_11kf

Egy hat gólt hozó találkozón összességében magabiztosan nyert az Algyő a vendég SZVSE ellen, így Podonyiék már biztosan az első helyen töltik majd a téli szünetet.

Nem várt könnyű feladat a listavezető Algyő otthonában a nem a legjobb passzban lévő SZVSE-re,

Takács Zoltán

együttese ugyanakkor úgy vághatott neki ennek a meccsnek, hogy egy győzelemmel megszerzi az őszi bajnoki címet. A vasutasok dolga azonban még nehezebbé vált a harmadik percben:

Hatvaniról

megfeledkeztek a vendég védők a tizenhatos vonalánál, akinek bár nem sikerült a legjobban a lövése, de

Virág

nem tudott hárítani, csak beljebb tudta segíteni a labdát, 1-0. Kevés nagy helyzetet hozott a folytatás, a kapu előtt többnyire pontatlan megoldásokat választottak a felek, akiknek dolgát a meccs elejétől szemerkélő eső sem könnyítette, majd egy pontrúgás törte meg a meccs ezen részét:

Hegedűs

közeli lövése, majd

Pénzváltó

lövésszerű centerezése sem hozott ugyanakkor gólt. Az első fél óra végén azonban megduplázta az előnyét az Algyő: a SZVSE védelmi tengelye nem tudta hatástalanítani a felívelt labdát, amire lecsapott Hegedűs, és mintegy tíz méterről, kapásból a bal alsóba lőtt, 2-0. A félidő utolsó negyed órája igen kemény összecsapásokkal és mezőnyjátékkal telt: az egyik fejpárbaj végén

Bodó

vérző fejjel volt kénytelen elhagyni a pályát. A szünet után ugyan nagy erőket mozgósított a SZVSE, de a szépítés és a zárkózás helyett hátrányuk még nagyobb lett: Hatvani remek megindulása után Hegedűs lábát rúgták össze hátulról, és mivel mindez a tizenhatoson belül történt, ezért büntetőt rúghatott az Algyő: a csapatkapitány

Podonyi Norbert

pedig magabiztosan értékesítette ezt, 3-0. Bár a folytatásban a vasutasok előtt is adódtak lehetőségek, mégis a kapu előtt jóval hatékonyabb és pontosabb Algyő szerzett gólt, igaz, a szerencse is kellett

Deák

találatához, aki Podonyi szöglete után kapásból lőtt a kapuval szemben, a védőn felpattanó lövésére pedig Virág sem ért vissza, így a lefele hulló labda még éppen befért a vendégek kapujába, 4-0. Öt perccel később azért a szépítés összejött

Pécsek Tibor

tanítványainak,

Baka

lopott labdát Pénzváltótól, majd tekert a bal felsőbe, sőt, kettő perccel a vége előtt a csereként beállt

Olajos

közelről fejelt

Révész

kapujának felső léce alá közelről, 4-2. A jól játszó Hatvaninak ugyanakkor nem jött össze a duplázás, második nagy lehetőségét is kihagyta, ugyanakkor az algyői siker nem forgott veszélyben, így a listavezető nem botlott, megszerezte zsinórban nyolcadik győzelmét, és egyben ez az őszi bajnoki címet is jelenti az Algyő számára, míg a SZVSE nem tudta megtörni rossz szériáját. A következő fordulóban az Algyőre egy rangadó vár a Szeged 2011 B vendégeként, míg a SZVSE a Makót fogadja majd a 16. fordulóban.

Algyő, 50 néző
2015. november 21., 13.00
Algyő SK
Szegedi VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Soós István •* Asszisztens: Bánáthy János, Fodor Lajos.
4
-
2

Csongrád megyei I. osztály, 15. forduló:

Algyő SK - Szegedi VSE 4-2 (2-0)

Algyő, 50 néző. Vezette: Soós István (Bánáthy János, Fodor Lajos).

Algyő:

Révész - Szűcs K. (Farkas 78'), Szélpál, Pénzváltó, Vellai (Németh L. - a szünetben), Takács, Csányi, Podonyi (Daróczi 78'), Gonda (Deák 60'), Hegedűs (Bella 60'), Hatvani.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

SZVSE:

Virág - Jánk, Faragó (Tiger 60'), Németh Z., Kozma (Német - a szünetben), Kertész (Rózsa - a szünetben), Cene (Olajos 72'), Baka, Bodó (Varga 45'), Tanács, Mácsai.

Edző:

Hágelmann Endre.

Gólszerzők:

Hatvani (3'), Hegedűs (29'), Podonyi (53' - tizenegyesből), Deák (70'), ill. Baka (75'), Olajos (88').

Sárga lap:

Németh L. (57'), ill. Faragó (52'). Takács Zoltán:

"Kár ennek a mai meccsnek a végéért, hiszen 4-0-ra vezettünk, majd elaludtunk, sajnos a cserék sem tudtak hozzátenni annyit, illetve teljesen felforgattam a csapatot. A győzelmünk egy pillanatig nem forgott veszélyben. A két következő feladat nehezebbnek ígérkezik, de önbizalommal telve várjuk ezeket, és felszabadult játékot várok. Az mindenképpen pozitív, hogy őszi elsők vagyunk, de egyelőre még csak a félidőnél járunk."

Pécsek Tibor:

"Hetek óta óriási problémánk, hogy adunk egy félidőnyi előnyt az ellenfeleknek. Az első félidőben szinte pályán sem vagyunk, most nem akarom ragozni, hogy ez miért lehet, sokak edzéshiánnyal küszködnek, az eltiltások, így kapusunk, Seres István hiánya is érzékenyen érintenek minket. Szerencsénk sem volt, de annak van szerencséje, aki tesz érte, mi pedig nem tettünk meg mindent azért, hogy legyen szerencsénk. Még van két forduló a félszezonból, így meg kell, hogy találjuk, össze kell szedjük magunkat."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek, amelyen hat gól és algyői győzelem született. Takács Zoltán legénysége ezzel az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül már őszi bajnoknak mondhatják magukat!
90'
Hatvaninak nem akar összejönni a duplázás... Ezúttal is kiváló ütemben ugrott ki, jól emelte át Virágot is, de a labda nagyjából 20 centivel elkerülte a kaput.
88'
GÓÓÓL!!! Csak sikerül valamelyest kozmetikáznia a vendégeknek a végére! Egy balról érkező beívelést Jánk fejelt vissza a hosszúról, ahol Olajos bólintott a keresztléc alá. 4-2!
80'
Kis híján ott az ötödik! Hatvani lépett ki egy lapos indítással, kapuig gyalogolhatott, de közelről a rövid oldali kapufa tövét lőtte telibe.
78'
Kettős csere az Algyőnél: Podonyi és Szűcs helyett állt be a Daróczi, Farkas páros. A csapatkapitányi karszalagot Takács Roland örökölte meg.
75'
GÓÓÓL!!! Szépítenek a szegediek! Pénzváltótól szerzett labdát Baka a tizenhatos oldalvonalánál, majd 12-13 méterről mesterien tekert a hosszú felsőbe! 4-1!
72'
Utolsó csereként Olajost is pályára küldte Hágelmann Endre, Cene számára ért így véget idő előtt a meccs.
70'
GÓÓÓL!!! Alighanem felkerült a pont az i-re! Egy hazai szögletet elsőre ugyan ki tudtak fejelni a védők, de a labda pont középre hullott. Deák kapásból rá is tűzte bő 18-ról a kipattanót, amely az előtte nagyjából egy méterre lévő blokkról pont olyan magas ívben pördült fel, hogy aztán még a kapujába visszaloholó Virág felett is elrepüljön, egyenesen a hálóba. Érdekes gól, ezzel most már 4-0 az állás.
68'
Becsülettel hajt a SZVSE a szépítésért, rövid idő alatt most három beívelést is küldtek az algyői kapu elé. Az utolsó lett a legveszélyesebb, hiszen Németh Zoltán az ötös sarkáról fejelhetett, de a kísérlet éppen Révész ölébe hullott.
60'
Egy óra elteltével mindkét mester indokoltnak látta, hogy frissítse csapatát: hazai oldalon Gonda és a gólszerző Hegedűs hagyta el a gyepet, Deák és Bella állt be. A vasutasoknál Faragót váltotta Tiger.
57'
A csereként beállt Németh László szabálytalan eszközökkel állított meg a felezőnél egy SZVSE-kontrát, ez így sárga lapot ért.
53'
GÓÓÓL!!! Virág jobbra indult, a csapatkapitány Podonyi pedig a bal sarkot választotta, 3-0!
52'
Faragó Norbertnek járt egy sárga az iménti megmozdulása okán.
52'
TIZENEGYES! Hatvani indult meg bátran középen, a tizenhatoshoz érve Hegedűst ugratta ki, akire viszont csúnyán rácsúszott hátulról Faragó. Soós sporttárs habozás nélkül a mészpontra mutatott.
50'
Csányi alaposan megtornáztatta Virágot egy 25 méteres szabaddal, de a kapus jól oldotta meg feladatát, azaz bravúrral tolta ki a labdát a felső sarok elől.
46'
hazai részről Németh László váltotta Vellai Áront, a túloldalon pedig a Német, Rózsa páros a Kozma, Kertész duót.
46'
Mostanra szakad az eső Algyőn, amint elkezdődött a második félidő. Összesen hármat cseréltek a felek a szünetben.
SZÜNET
45+3'
Vége az első játékrésznek, amely után a listavezető magabiztosan vezet. Egyelőre a vendégek nem tudtak igazán komoly veszélyt jelenteni Révész kapujára, ezen mindenképpen változtatniuk kell a második felvonásra, ha pontot szeretnének rabolni.
45'
Három perc hosszabbítás zárja majd az első félidőt.
45'
Varga Dániel állt be a vasutasokhoz a sérült csapattárs helyett.
41'
Ez viszont nagyon nem hiányzott! Gonda és Bodó fejelt össze egy fejpárbaj során, majd mindketten elterültek a földön. Az algyői folytatni tudja a játékot, a vendégek játékosa viszont a saját lábán ugyan, de vérző fejjel hagyta el a pályát.
36'
Továbbra is a küzdelem dominál a találkozón, kemény párharcok tarkítják a zömében helyzetek nélkül zajló mezőnyjátékot. Mindez persze az Algyő malmára hajtja a vizet, amely kényelmes előnyt tudhat a magáénak.
29'
GÓÓÓL!!! Ott a második! Egy felívelésnél nagyon határozatlannak bizonyult a SZVSE védelme saját tizenhatosán belül, a labdára vércseként lecsapó Hegedűs pedig teketóriázás nélkül lőtte ki jobbal a bal alsó sarkot. Virágnak nem volt esélye a védésre. 2-0!
24'
Mi maradt ki?! Szinte a felezőtől érkezett az ötös sarkára a vendéglátók szabadrúgása, amelyet aztán Pénzváltó fejelt le Hegedűs elé. A támadó közeli lövése elakadt a blokkban, a lecsorgót begyűjtő Pénzváltó lágy középre emelése pedig lecsúszott. Így lett azonban veszélyes, Virágnak nyújtóznia kellett, hogy ki tudja tolni a keresztléc alól szögletre a próbálkozást.
19'
Algyői fölény lehet felfedezni a mezőnyben, ám ez egyelőre meddőnek bizonyul. Keveset foglalkoztatják a kapusokat a csapatok eddig.
15'
Hazai szögletet követően ígéretesen indult egy szegedi ellentámadás, Cene már a túloldali alapvonalnál járt a labdával, de aztán hosszan tolta meg a bogyót, így beadás már nem lett az esetből.
11'
Kozma Szilárd koncentráltabb, pontosabb játékot kért a társaktól. Való igaz, hogy az utóbbi percekben több rossz passz is becsúszott mindkét csapatnál, meggátolva ezzel a gólszerzési lehetőségekhez jutást.
5'
Mondhatni, nagy iramban kezdik a mérkőzést Takács Zoltán tanítványai. Ezúttal Vellai tüzelt jobbösszekötőből, ő azonban nem talált kaput.
3'
GÓÓÓL!!! Máris vezet az Algyő! Hatvani vett át egy balról érkező átadást meglepően üresen a tizenhatos vonalán, és bár lövése nagyjából pont középre tartott, Virág mégsem tudta azt hárítani. 1-0!
1'
Elkezdődött a mérkőzés. A vendégek piros felső, kék alsó színösszeállításban lépnek pályára, míg az algyőiek zöld-fehér kombinációt választottak a mai napon.
12.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Az sajnos elmondható, hogy a mai nappal érkezett időjárás nem teremt igazán ideális feltételeket a futballhoz, kellemetlen hűvös és szemerkélő eső fogadja a résztvevőket Algyőn. A mérkőzés Soós István sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Ellentétes formák találkoznak szombaton Algyőn: a listavezető az elmúlt hét meccsét kivétel nélkül megnyerte, legutóbb, és egyben a bajnokság alatt egyszer a Mórahalom elleni, szeptember 19-i hazai meccsen nem szerzett három pontot a gárda, amely esélyese a szombati mérkőzésnek is - amennyiben a nyolcadik győzelem is meglenne szombaton Podonyi Norberték számára, az egyben az őszi bajnoki címüket is jelentené két fordulóval a szezon első részének vége előtt. A SZVSE ugyanakkor a jó bajnoki kezdést követően nem a legjobb formában utazhat Algyőre, hiszen az elmúlt hat fordulóban egyaránt pont nélkül maradt, legutóbb október elején, az Újszentiván 3-0-s legyőzésekor szerzett pontot Pécsek Tibor együttese, amelynek igencsak nehéz dolga lesz szombaton is, ha meg akarja állítani a tabella első helyén álló Algyőt.

Hat gólt és hazai győzelmet hozott az Algyő és a SZVSE összecsapása - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=590607

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.