Bulvár

Kifogásolt a levegő Szegeden az ÁNTSZ szerint

Kifogásolt a levegő Szegeden az ÁNTSZ szerint

2015. november 2., hétfő
Kifogásolt a levegő Szegeden az ÁNTSZ szerint

Debrecenben, Nyíregyházán és Sajószentpéteren egészségtelen a levegő hétfőn, nyolc másik településnek, köztük Budapestnek pedig kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzete - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel, az Országos Közegészségügyi Központ adataira hivatkozva.

A közlemény szerint Debrecenben, Nyíregyházán és Sajószentpéteren az elmúlt 24 óra adatai alapján egészségtelen szintű a levegőben a szálló por koncentrációja. További nyolc város - Budapest, valamint Ajka, Kazincbarcika, Miskolc, Salgótarján, Százhalombatta, Szeged, Szolnok - levegő-egészségügyi helyzete pedig kifogásolt. A meteorológiai előrejelzés és a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján kedd reggelig nem várható lényeges változás a városok levegő-egészségügyi helyzetében. Az ÁNTSZ azt javasolta, hogy az érintett térségekben a keringési, légzőszervi betegségben szenvedők, főként az idősebbek és a légszennyezettségre érzékenyek minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, kerüljék a kinti aktív testmozgást. Az egészségtelen minősítést kapott településeken az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, illetve óvják a gyerekeket a megerőltető szabadtéri tevékenységtől - írták.

Kifogásolja az ÁNTSZ a szegedi levegő minőségét - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=585672

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.