Kultúra

Kiadta első lemezét a szegedi Kelda Acoustic

Kiadta első lemezét a szegedi Kelda Acoustic

2015. november 27., péntek
Kiadta első lemezét a szegedi Kelda Acoustic
kelda_acoustic_01

Révbe ért a Gondolathajó. A szegedi Kelda Acoustic november 3-án kiadta első nagylemezét, ráadásul közönség kedvenc lett a MÜPA-ban.

Tavaly februárban még azt írtuk, érik a lemez a Kelda Acoustic számára, idén novemberben pedig már arról számolhatunk be, végre megjelent a szegedi zenekar első nagylemeze. A keldás fiúk, vagyis

Korponai Zsolt

(hegedű),

Horváth Csaba

(nagybőgő),

Varga Ákos

(ütőhangszeres) és

Kelcz Dávid

(ének, gitár) november 3-án adta ki a 11 dalt tartalmazó lemezt, vagy ahogyan a frontember fogalmazott, azt a zenei csokrot, ami tökéletesen átfogja az együttes elmúlt négy évét. A Kelda elsősorban saját nótákat játszik, nincs ez másként a Gondolathajón található dalokkal sem, egyet kivéve, ami a zenekar közeli barátjának,

Bardócz L. Csaba

szerzeménye és fellépéseiken is rendre becsempészik a műsorba. "Amikor megjelent a lemez, csak arra tudtuk gondolni, hogy te jó ég, végre itt van! Másrészt pedig megkönnyebbülést is jelentett, hiszen teljes egészében mi foglalkoztunk a kiadói munkával, a forgalmazással. Nem szerveztünk ki semmit külső szereplőknek, mert szerettünk volna mindent saját kézben tartani. Brutálisan sok volt a munka" - mesélt portálunknak az énekes-gitáros. Az elmúlt pár hónap őrületes tempóban telt a Kelda háza táján, a szegedi fiúk azonban fáradtságot nem ismerve görgették tovább a szekeret.

kelda_gondolathajo

Alig néhány nappal a lemez megjelenését követően koncertet adtak a MÜPA-ban, immár másodjára. Kelcz Dávid szerint nehéz szavakba önteni azt az élményt, amit a zenekar a fővárosi kulturális intézményben kapott, a Kelda Acoustic-ot ugyanis visszatapsolták az akusztikus könnyűzene szerelmesei. Mindez hét nappal az album megjelenése után.

Békény-parti vágyak - hivatalos videoklip a lemezről

http://www.youtube.com/watch?v=IG5vUGlhvNc&feature=youtu.be "Hosszú távra gondolkodunk. Amikor az első lemezünket elkezdtük tervezni, gondolatban már ott volt a következő. Legalább egy fél lemezre való vázlatunk van, amelyek nem fértek bele a mostani koncepcióba. A lemez dalainak többségét 3-4 éve írtuk, s csak most jutottunk el odáig, hogy felvegyük. Az említett vázlatok újabb keletűek, azonban karakterükben egészen más, mint a lemezen szereplő dalok." A rajongóknak azonban még várniuk kell a Tisza-parti lemezbemutató koncertre, Horváth Csaba nagybőgős ugyanis decemberben kizárólag diplomamunkájára szeretne koncentrálni. Januártól dupla fokozatra kapcsolnak a fiúk és végre Szegedre is elhozzák azt az élményt, amivel a MÜPA-ban sikerült levenni lábukról a budapestieket.

"Amikor megjelent a lemez, csak arra tudtuk gondolni, hogy te jó ég, végre itt van!"KLIKK: http://szegedma.hu/?p=591784

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.