Kiadta első lemezét a szegedi Kelda Acoustic

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kelda_acoustic_01Révbe ért a Gondolathajó. A szegedi Kelda Acoustic november 3-án kiadta első nagylemezét, ráadásul közönség kedvenc lett a MÜPA-ban.

Tavaly februárban még azt írtuk, érik a lemez a Kelda Acoustic számára, idén novemberben pedig már arról számolhatunk be, végre megjelent a szegedi zenekar első nagylemeze. A keldás fiúk, vagyis Korponai Zsolt (hegedű), Horváth Csaba (nagybőgő), Varga Ákos (ütőhangszeres) és Kelcz Dávid (ének, gitár) november 3-án adta ki a 11 dalt tartalmazó lemezt, vagy ahogyan a frontember fogalmazott, azt a zenei csokrot, ami tökéletesen átfogja az együttes elmúlt négy évét. A Kelda elsősorban saját nótákat játszik, nincs ez másként a Gondolathajón található dalokkal sem, egyet kivéve, ami a zenekar közeli barátjának, Bardócz L. Csaba szerzeménye és fellépéseiken is rendre becsempészik a műsorba.

“Amikor megjelent a lemez, csak arra tudtuk gondolni, hogy te jó ég, végre itt van! Másrészt pedig megkönnyebbülést is jelentett, hiszen teljes egészében mi foglalkoztunk a kiadói munkával, a forgalmazással. Nem szerveztünk ki semmit külső szereplőknek, mert szerettünk volna mindent saját kézben tartani. Brutálisan sok volt a munka” – mesélt portálunknak az énekes-gitáros. Az elmúlt pár hónap őrületes tempóban telt a Kelda háza táján, a szegedi fiúk azonban fáradtságot nem ismerve görgették tovább a szekeret.

kelda_gondolathajo

Alig néhány nappal a lemez megjelenését követően koncertet adtak a MÜPA-ban, immár másodjára. Kelcz Dávid szerint nehéz szavakba önteni azt az élményt, amit a zenekar a fővárosi kulturális intézményben kapott, a Kelda Acoustic-ot ugyanis visszatapsolták az akusztikus könnyűzene szerelmesei. Mindez hét nappal az album megjelenése után.

Békény-parti vágyak – hivatalos videoklip a lemezről

“Hosszú távra gondolkodunk. Amikor az első lemezünket elkezdtük tervezni, gondolatban már ott volt a következő. Legalább egy fél lemezre való vázlatunk van, amelyek nem fértek bele a mostani koncepcióba. A lemez dalainak többségét 3-4 éve írtuk, s csak most jutottunk el odáig, hogy felvegyük. Az említett vázlatok újabb keletűek, azonban karakterükben egészen más, mint a lemezen szereplő dalok.” A rajongóknak azonban még várniuk kell a Tisza-parti lemezbemutató koncertre, Horváth Csaba nagybőgős ugyanis decemberben kizárólag diplomamunkájára szeretne koncentrálni. Januártól dupla fokozatra kapcsolnak a fiúk és végre Szegedre is elhozzák azt az élményt, amivel a MÜPA-ban sikerült levenni lábukról a budapestieket.

"Amikor megjelent a lemez, csak arra tudtuk gondolni, hogy te jó ég, végre itt van!"KLIKK: http://szegedma.hu/?p=591784

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 26.

Default thumbnail
Előző sztori

Botrányfelhők a szegedi MSZP fölött - az országos sajtóig érnek a súlyos és kínos ügyek

Következő sztori

Labdarúgás: az otthon harapós Csákvár ellen zárja az őszt a Szeged-Grosics

Legutóbbi hasonló cikkek