Sport

Kézilabda: négy nap alatt kétszer játszik a Kristianstaddal a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: négy nap alatt kétszer játszik a Kristianstaddal a MOL-Pick Szeged

2015. november 13., péntek
Kézilabda: négy nap alatt kétszer játszik a Kristianstaddal a MOL-Pick Szeged
pick-montpellier21kf

A válogatott szünetet követően szombaton a Bajnokok Ligájában vár meccs a MOL-Pick Szegedre: Zubai Szabolcsék a svéd bajnok Kristianstaddal szombaton előbb az újszegedi sportcsarnokban, majd négy nappal később Svédországban mérik össze erejüket.

A hosszú idő után elhódított svéd bajnoki címet követően több meghatározó játékosa is elhagyta a nyáron a Kristianstadot: a balátlövő

Markus Olsson

, a védő

Daniel Lindgren

és

Magnus Dahl

kapus mellett egy másik lövő,

Jonathan Stenbäcken

is eligazolt a klubtól, a helyükre pedig leginkább szép jövő előtt álló fiatalokat szerződtetett a svéd klub, így például a magyar kézilabdabarátok számára ismerős iráni-magyar

Iman Jamalit

, akit egy évre vett kölcsön az MVM Veszprémtől a Kristianstad, az átlövő pedig a BL-ben a második legeredményesebb a svédeknél 29 góllal, nála csak a jobbszélső,

Kristian Björnsen

lőtt többet, aki 42 góllal vezeti a házi góllövőlistát a nemzetközi porondot tekintve. A csoportkör előtt talán a legtöbben leírták a svéd csapatot, és abszolút „outsider”-ként tekintettek rá, azonban Ola Lindgren együttese rögtön egy magabiztos, hétgólos hazai sikerrel nyitott a dán Kolding ellen odahaza (33-26), majd csak kettővel kaptak ki a Barcelona vendégeként (34-32), majd a legutóbbi fordulóban hatalmas meglepetést okozva a Rhein-Neckar Löwent is legyőzték Svédországban 32-29-re, úgy, hogy a félidőben nyolccal vezettek a németek ellen, így hiba lenne lebecsülni a svéd együttest.

Online

Szombaton 19 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged - IFK Kristianstad Bajnokok Ligája mérkőzésről. Hajrá Pick Szeged!

A szegediek közül

Ancsin Gábor

mellett

Balogh Zsolt

is sérülés miatt hagyta ki az elmúlt heti Provident kupát, ahogy azt a Pick játékosa portálunknak elmondta, mindenképpen játszani fog szombaton, a régóta húzódó könyökproblémája jött a válogatott meccsek előtt, azonban mivel edzőmeccsekről volt szó, így a stábbal közösen úgy döntöttek, hogy nem kockáztatják a játékát. „Semmiképpen nem szabad a svédeket lebecsülni, eddig ők a csoport meglepetés csapata. Úgy gondolom, hogyha a céljainkat el szeretnénk érni, akkor nem kérdés, hogy meg kell őket vernünk. Ha tudjuk hozni a játékunkat és mindenki egészséges lesz, akkor győzelemre számítok, viszont hangsúlyozom, csak jó játékkal tudunk nyerni, ha egy pillanatig is lebecsüljük őket, akkor nagyon nehézzé tehetjük a dolgunkat” – mondta el a szombati mérkőzéssel kapcsolatban Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged átlövője.

Jókor találkoznak egymással

pick-balatonfured20kf_balogh_zsolt

A két csapat között mindössze két pont, tehát egyetlen győzelem van, ezért is lehet fontos ez a rövid időn belüli két egymás elleni meccs, hiszen amennyiben mindkétszer a szegediek nyernének, akkor egyik riválisukat le tudnák szakítani a BL-csoportkör hajrája előtt. „Ez a rövid idő nem befolyásol semmit, ha két hónap van a két meccs között, akkor is ugyanaz a célunk, megverni őket. Most egyelőre az idegenbeli meccsről még nem beszélek, mert mindig a következő meccs a legfontosabb, és ez most a szombati, hazai meccs. Az biztos, hogy nehezebb lesz a kinti meccs, de először most hazai pályán szeretnénk magabiztosan nyerni, és utána pedig idegenben is szeretnénk legyőzni őket, de ez nem lesz könnyű” – fogalmazott Balogh Zsolt.

Juan Carlos Pastor

együttesét a legutóbbi, Montpellier elleni hazai meccs előtt az idei BL-sorozatban először titulálták esélyesebbnek ellenfelénél, ez pedig talán hatványozottan igaz lehet a szombati, Kristianstad elleni mérkőzésre. „Ez is mondhatjuk, hogy a kötelező győzelem kategóriájába tartozik, de talán annyiból könnyebb lesz a dolgunk azon kívül, hogy a Montpellier játékosállományban erősebb, mint a svéd csapat, viszont a franciák elleni meccs után nem fogunk abba a hibába esni, hogy túlságosan rágörcsölnénk arra, hogy mi vagyunk az esélyesek. Úgy gondolom, hogy a svédek már azzal sem tudnak bennünket meglepni, hogy esetleg lebecsülnénk őket, mivel hoztak már meglepetés-eredményeket, és nagyon jó játékot produkáltak már a mérkőzéseiken, így nem tesszük meg azt a hibát, hogy egy kicsit is úgy gondoljuk, hogy ők a gyengébb csapat, és kicsit is félvállról vennénk őket. A sorozat elején talán nagyobb meglepetést tudtak volna okozni, most már számítunk arra, hogy partiban tudnak lenni egy papíron erősebb ellenféllel szemben is” – tért ki a meccs ezen faktorára Balogh Zsolt.

Négy nap alatt két meccs - lesz alkalma megismerkedni a Picknek a svéd bajnok Kristianstaddal! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=588464

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.