Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: négy nap alatt kétszer játszik a Kristianstaddal a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

pick-montpellier21kf

A válogatott szünetet követően szombaton a Bajnokok Ligájában vár meccs a MOL-Pick Szegedre: Zubai Szabolcsék a svéd bajnok Kristianstaddal szombaton előbb az újszegedi sportcsarnokban, majd négy nappal később Svédországban mérik össze erejüket.

A hosszú idő után elhódított svéd bajnoki címet követően több meghatározó játékosa is elhagyta a nyáron a Kristianstadot: a balátlövő Markus Olsson, a védő Daniel Lindgren és Magnus Dahl kapus mellett egy másik lövő, Jonathan Stenbäcken is eligazolt a klubtól, a helyükre pedig leginkább szép jövő előtt álló fiatalokat szerződtetett a svéd klub, így például a magyar kézilabdabarátok számára ismerős iráni-magyar Iman Jamalit, akit egy évre vett kölcsön az MVM Veszprémtől a Kristianstad, az átlövő pedig a BL-ben a második legeredményesebb a svédeknél 29 góllal, nála csak a jobbszélső, Kristian Björnsen lőtt többet, aki 42 góllal vezeti a házi góllövőlistát a nemzetközi porondot tekintve. A csoportkör előtt talán a legtöbben leírták a svéd csapatot, és abszolút „outsider”-ként tekintettek rá, azonban Ola Lindgren együttese rögtön egy magabiztos, hétgólos hazai sikerrel nyitott a dán Kolding ellen odahaza (33-26), majd csak kettővel kaptak ki a Barcelona vendégeként (34-32), majd a legutóbbi fordulóban hatalmas meglepetést okozva a Rhein-Neckar Löwent is legyőzték Svédországban 32-29-re, úgy, hogy a félidőben nyolccal vezettek a németek ellen, így hiba lenne lebecsülni a svéd együttest.

Online

Szombaton 19 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged – IFK Kristianstad Bajnokok Ligája mérkőzésről. Hajrá Pick Szeged!

A szegediek közül Ancsin Gábor mellett Balogh Zsolt is sérülés miatt hagyta ki az elmúlt heti Provident kupát, ahogy azt a Pick játékosa portálunknak elmondta, mindenképpen játszani fog szombaton, a régóta húzódó könyökproblémája jött a válogatott meccsek előtt, azonban mivel edzőmeccsekről volt szó, így a stábbal közösen úgy döntöttek, hogy nem kockáztatják a játékát. „Semmiképpen nem szabad a svédeket lebecsülni, eddig ők a csoport meglepetés csapata. Úgy gondolom, hogyha a céljainkat el szeretnénk érni, akkor nem kérdés, hogy meg kell őket vernünk. Ha tudjuk hozni a játékunkat és mindenki egészséges lesz, akkor győzelemre számítok, viszont hangsúlyozom, csak jó játékkal tudunk nyerni, ha egy pillanatig is lebecsüljük őket, akkor nagyon nehézzé tehetjük a dolgunkat” – mondta el a szombati mérkőzéssel kapcsolatban Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged átlövője.

Jókor találkoznak egymással

pick-balatonfured20kf_balogh_zsolt

A két csapat között mindössze két pont, tehát egyetlen győzelem van, ezért is lehet fontos ez a rövid időn belüli két egymás elleni meccs, hiszen amennyiben mindkétszer a szegediek nyernének, akkor egyik riválisukat le tudnák szakítani a BL-csoportkör hajrája előtt. „Ez a rövid idő nem befolyásol semmit, ha két hónap van a két meccs között, akkor is ugyanaz a célunk, megverni őket. Most egyelőre az idegenbeli meccsről még nem beszélek, mert mindig a következő meccs a legfontosabb, és ez most a szombati, hazai meccs. Az biztos, hogy nehezebb lesz a kinti meccs, de először most hazai pályán szeretnénk magabiztosan nyerni, és utána pedig idegenben is szeretnénk legyőzni őket, de ez nem lesz könnyű” – fogalmazott Balogh Zsolt.

Juan Carlos Pastor együttesét a legutóbbi, Montpellier elleni hazai meccs előtt az idei BL-sorozatban először titulálták esélyesebbnek ellenfelénél, ez pedig talán hatványozottan igaz lehet a szombati, Kristianstad elleni mérkőzésre. „Ez is mondhatjuk, hogy a kötelező győzelem kategóriájába tartozik, de talán annyiból könnyebb lesz a dolgunk azon kívül, hogy a Montpellier játékosállományban erősebb, mint a svéd csapat, viszont a franciák elleni meccs után nem fogunk abba a hibába esni, hogy túlságosan rágörcsölnénk arra, hogy mi vagyunk az esélyesek. Úgy gondolom, hogy a svédek már azzal sem tudnak bennünket meglepni, hogy esetleg lebecsülnénk őket, mivel hoztak már meglepetés-eredményeket, és nagyon jó játékot produkáltak már a mérkőzéseiken, így nem tesszük meg azt a hibát, hogy egy kicsit is úgy gondoljuk, hogy ők a gyengébb csapat, és kicsit is félvállról vennénk őket. A sorozat elején talán nagyobb meglepetést tudtak volna okozni, most már számítunk arra, hogy partiban tudnak lenni egy papíron erősebb ellenféllel szemben is” – tért ki a meccs ezen faktorára Balogh Zsolt.

Négy nap alatt két meccs – lesz alkalma megismerkedni a Picknek a svéd bajnok Kristianstaddal! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=588464

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 13.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

A következő szezont is az élvonalban kezdi az SZRSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A keret nagy része együtt marad, a névadószponzor pedig továbbra is a Vidux lesz.

Tovább olvasom

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Aktuál