Kézilabda: bátor játékra készül a Nyírbátor ellen az FKSE Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_pick16_gs

Szombaton 16 órától a középmezőnyhöz tartozó Nyírbátor fogadja az NB I/B Keleti csoportban éllovas Levendula Hotel FKSE Algyő csapata.

A vendégek az elmúlt évben százszázalékos teljesítménnyel nyerték az NB II Észak-keleti csoportját, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény. Ráadásul az idei bajnokságban is vitézkednek, hisz legyőzték a Lajosmizsét és Szegeden a Pick második csapatát. Két 24-24-es döntetlent játszottak Orosházán és otthon a Székáccsal. A nagy csapatok ellen azonban nem tudtak szoros meccseket játszani. Otthon veszítettek héttel a Békés, hattal az Ózd ellen, míg Nyíregyházán héttel kaptak ki. Az egyetlen meglepő vereségüket a legutóbbi fordulóban szenvedték el hazai pályán, a Füzesabony ellen 27-25-ra. Viszonylag kevés gólt szereznek, csupán egyszer jutottak 28-ig, Szegeden, igaz ugyan, hogy a kapott góljaik száma is csupán kétszer érte el a harmincat. Legismertebb játékosuk az egykori válogatottat is megjárt Kiss Imre, de ő már túl van a negyvenen. Az edző, Váczi Sándor több éves első ligás tapasztalattal rendelkezik. Mindezek tudatában nem tűnik sétagaloppnak a meccs, mivel a Füzesabony elleni hazai vereségük miatt valószínűleg “vért isznak” a találkozó előtt, s ráadásul nem nyomasztja őket az esélyesség terhe.

Az algyőiek pedig ezt az édes terhet lassan megszokják, és tudják, hogy ezt a meccset az eredeti tervezésnél két ponttal írták be a várható eredményeknél. Persze mindig a kötelező a legnehezebb.

“Jól jött a pihenő, így a sérültjeink és a betegek is rendbe jöttek, egész kerettel tudtunk készülni. Az elmúlt időszakot az erőgyűjtésre használtuk hisz az utolsó öt fordulóban lesz dolgunk bőven. Nem is játszottunk edzőmeccset, inkább egy „kisalapozást” végeztünk. Ellenfelünk veszélyes csapat, hisz az otthoni nem kalkulált vereségük miatt, itt szeretnének javítani. Többször is kielemeztük a játékukat, alacsony szerkezetű gyors csapat, Akiknek a futás az erősségük. Győzni akarunk, amihez sokat segíthet az egyre szaporodó szurkolótáborunk” – fogalmazott a mérkőzés előtt Dankó Ervin vezetőedző.

A Nyírbátor ellen folytathatják menetelésüket Vadkertiék szombaton – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=588568

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 13.

Default thumbnail
Előző sztori

B. Nagy László: Fogjunk össze a kötelező betelepítési kvóta ellen!

Következő sztori

A hazai mozikban is végjátékához érkezik Az éhezők viadala

Legutóbbi hasonló cikkek

Rengeteg a szálló por Szegeden

Tájékoztatásuk szerint Kazincbarcikán, Putnokon, Sajószentpéteren és Várpalotán számít egészségtelennek a levegő. Szintén a kisméretű szálló por…