Közélet

Jobbik: azonnal állítsák a földárveréseket!

Jobbik: azonnal állítsák a földárveréseket!

2015. november 25., szerda
Jobbik: azonnal állítsák a földárveréseket!

A Jobbik - külföldi tulajdonszerzésekre hivatkozva - a földárverések leállítását követeli.

Magyar Zoltán

, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az eddigi tapasztalatok szerint minden félelmük beigazolódott. Kifejtette, hogy Kaposváron és Győrben is tudnak külföldiek földvásárlásáról, Kiskunlacházán pedig őket képviselő strómanok jutottak területhez. A jobbikos politikus

Orbán Viktor

miniszterelnök korábbi felszólalásaiból mutatott be részleteket és kijelentette: a kormány minden korábbi ígéretével szembement. Szóvá tette, hogy pártja egyetlen módosító indítványát sem fogadták el, amely megakadályozta volna a külföldi tulajdonszerzést. Értékelése szerint a földárverés ebben a formában a nemzeti vagyon elherdálása, "színtiszta hazaárulás". Magyar Zoltánt kérdezték arról, hogy

Győrffy Balázs

(Fidesz) agrárkamarai elnök kedden a haszonbérleti díj felülvizsgálatára vonatkozó módosító indítványt nyújtott be a parlamentnek. Azt felelte, elképzelhetetlennek tartja, hogy a feles többség elég a tervezett módosításokhoz, pártja pedig nem fogja támogatni azt.

Fidesz: a Jobbik elárulta és megtámadta a gazdákat

A Fidesz szerint itt lenne az ideje, hogy a Jobbik elszámoljon a lelkiismeretével a magyar gazdák felé, mert elárulta és a szocialistákkal együtt megtámadta őket. Előzőleg Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő pártja nevében - külföldi tulajdonszerzésekre hivatkozva - a földárverések leállítását követelte. Erre reagálva a Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmazott: a Jobbik a zsoldos kosztért és médiafelületért cserébe eladta a lelkét nagybirtokos támogatójának, és "

Simicska

engedelmes házi szócsöve lett". A kormánypárt szerint a Jobbik és az MSZP megakadályozta az Alkotmánybíróságon - és ezzel lehetetlenné tették -, hogy a kormány rendeleti szinten egy újabb védvonalat építsen ki azért, hogy nem magyar állampolgár ne vehessen földet. A mintegy kétszáz Magyarországon élő nem magyar állampolgár földművest így nem lehet kizárni a földárverésekből - írták, hangsúlyozva ugyanakkor: "a Jobbik és az MSZP támadásai ellenére a kormány tartja a frontot, és minden erejével azon van, hogy a magyar föld magyar kézben legyen". A Fidesz-frakció szerint az eddigi intézkedések kellő védelmet adnak arra, hogy külföldi spekulánsok tömegével ne vásárolhassák fel a magyar termőföldet, ahogyan az Romániában már megtörtént.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.