Hetedik alkalommal rendezik meg a Görgey-versenyt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Tisza-parti Általános Iskola, a Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület, az Ötágú Síp Kulturális Egyesület és a Katolikus Ifjúsági Alapítvány közös szervezésében november 6-án hetedik alkalommal rendezik meg a Görgey Artúr Történelemverseny. A versenyfelhívás az anyaországi, valamint a határ menti szórványban élő 7. és 8. osztályos magyar tanulóknak szól.

A vetélkedő központi témakörei minden évben váltakoznak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, a Magyarok az első világháborúban, a Rákóczi – szabadságharc, a magyar-lengyel történelmi kapcsolatok. Az idei évben a vetélkedő feladatai a Rákóczi – szabadságharc köré épülnek. A versenyre idén 65 csapat nevezett, ebből 26 a határon túlról. Az ország számos településéről érkezőkön kívül bánáti, délvidéki, partiumi csapatok is részt vesznek a vetélkedőn. Az érdeklődő iskolák 3 fős csapattal nevezhettek.

A verseny célja méltó megemlékezés a Rákóczi-szabadságharcra, a határon túli magyar – magyar kapcsolatok erősítése, a középiskolai felvételire való felkészülés segítése, a tanulók elméleti ismereteinek bővítése valamint az önálló munkára és csapatmunkára nevelés. Ennek megfelelően a vetélkedő mellett, a résztvevők egyéb közös programokon vesznek részt. Az egész napos rendezvénynek, idén is a Tisza-parti Általános Iskola ad otthont. A vetélkedő és a kísérőprogramok támogatója között a KLIK Szegedi Tankerülete, Csongrád Megyei Önkormányzat, a Barankovics Alapítvány, a Rákóczi Szövetség, a Mozaik Kiadó, a Rubicon-Ház Kft., a CI-FI Civil Központ Kft szerepel.

Előző sztori

Lúdsimogató és lámpáskészítés a Márton-napi játszóházban

Következő sztori

Országos díjat kapott a Makói Városi Televízió magazinműsora