Közélet

Haág Zalán: Botka teljességgel hiteltelen bevándorlásügyben

Haág Zalán: Botka teljességgel hiteltelen bevándorlásügyben

2015. november 18., szerda
Haág Zalán: Botka teljességgel hiteltelen bevándorlásügyben
20151117_160728_HDR_resized

Furcsa és ellentmondásos nyilatkozatot tett tegnap Botka László MSZP-s polgármester Haág Zalánnak, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetőjének interpellációira reagálva. A SZEGEDma viszontválaszra kérte a kereszténydemokrata városatyát.

Haág Zalánt

a Klauzál téren értük utol, ahol éppen a kötelező bevándorlási kvóta ellen gyűjtött aláírásokat. „Elképesztő az a pálfordulás, amit az MSZP bevándorlásügyben végrehajtott.

Botka László

nyilatkozata már csak hab a tortán” – mondta a KDNP helyi elnöke. Haág Zalán utalt arra, hogy a Magyar Szocialista Párt korábban még elszántan támogatta a kötelező kvótát. „Most, látva a közvélemény többségének józan ítélőképességét, taktikát váltottak: egyelőre csak 160 ezer ember elosztásáról beszélnek. Ebből persze Magyarországnak is juttatnának” – emlékeztet a helyi politikus. Az elmúlt hónapok MSZP-s álláspontjával, és konkrétan az aktuális állásfoglalásával is szöges ellentétben áll Botka nyilatkozatának azon mondata, mely szerint „soha nem akartam senkit sehová letelepíteni”. Ha az MSZP támogatja a kötelező kvótát, de legalábbis egyelőre a 160 ezer ember tagállamonkénti szétosztását, akkor ebből Magyarországnak is juttatnának. Botka László a szocialisták választmányi elnökeként azt mondja, hogy jöjjenek ide a migránsok, majd azt állítja, ő nem akarja őket letelepíteni. Pedig dehogynem” – mondta a KDNP-s önkormányzati képviselő. Haág emlékeztetett rá, hogy bevándorlásügyben korábban sem felelős városvezetőként viselkedett Botka László, hiszen egyszer sem ment a határra, gyakorlatilag semmit sem tett a szegedi lakosság védelmében. Közben olyan nyilatkozatokkal sokkolta a helyi közvéleményt, hogy a szegediek nem találkozhatnak bevándorlókkal az utcákon, miközben épp több ezren grasszáltak Szeged déli városrészeiben vagy épp a belvárosban. De a helyzet kezelésére még csak ésszerű javaslata sem volt, csak ehhez hasonló mondatokra futotta: „A drótkerítés fizikailag sem tartja vissza azt, aki át akar jönni a határon.” Az élet persze ezt is megcáfolta: amióta áll a kerítés, Szeged gyakorlatilag megszabadult a népvándorlók inváziójától, amiért a Fidesz–KDNP-kormány és

Orbán Viktor

miniszterelnök köszönetet érdemel tőlünk, szegediektől – mondta Haág Zalán. Amint korábban

megírtuk

, Haág Zalán, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője már szeptemberben azzal a kérdéssel fordult Botka László szocialista polgármesterhez, hogy Szeged városának eddig mennyibe került a migrációs helyzet kezelése, a szemétszállítás, területek fertőtlenítése, mobil WC-k és mosdók kihelyezése, polgárőrszervezetek póttámogatása. Erre az elmúlt több mint 50 napban nem érkezett válasz. Mivel az MSZP eddig támogatta a bevándorlók kötelező kvóták szerinti elosztását,Haág Zalán hétfőn újabb interpellációt is benyújtott az MSZP országos választmányi elnöki posztját is betöltő szegedi városvezetőhöz. Ebben megkérdezi Botkától: 1. Hány illegális bevándorló Szegedre telepítését támogatná a város polgármestereként? 2. Mely országból fogadna illegális bevándorlókat? 3. Hová költöztetné őket? 4. Az önkormányzat biztosítana-e számukra lakóingatlant? 5. Hogyan, hol és milyen keretek között képzelné el ő képzésüket, iskoláztatásukat, nyelvtanulásukat? 6. Hogyan oldaná meg a bevándorlók munkahelyhez juttatását? 7. A fenti célok megvalósításához az Ön által vezetett önkormányzat az Ön szándékai szerint anyagilag is hozzájárulna-e? Ha igen, mekkora összeggel, és milyen forrásból biztosítaná ezt?

A SZEGEDma cikkét követően, melyben az interpellációkról adtunk hírt, érkezett Botka László reakciója

. Ebben a város szocialista polgármestere azt állítja, hogy ő „soha senkit sehová” nem akart letelepíteni.

"Elképesztő az a pálfordulás, amit az MSZP bevándorlásügyben végrehajtott" - Haág Zalán furcsa és ellentmondásos választ kapott Botka Lászlótól interpellációjára. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=589959

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.