/

Felmérések és egészségmegőrzés Csongrád megyében – folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csongrad_megye_egeszsegfejlesztes_logo01

Folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program, amely ingyenes szűrővizsgálatot biztosít a Csongrád megyeieknek.

Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programjának (TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 azonosítószámú nyertes projekt) elsődleges célja Csongrád megye lakossága egészségtudatos magatartásának formálása és a népegészségügyi célzatú szűrések népszerűsítése konkrét szűrések, illetve tudásátadás és kommunikáció segítségével, vagyis Csongrád megye hosszú távú egészségfejlesztési programjának megalapozása.

Az egészségügyi program 46. heti rendezvényei:

Szeptember 15-ől folyamatosan – Egészségmagatartás felmérése
Az Új Széchenyi Terv középpontjában a foglalkoztatás dinamikus bővítése áll. Ezen belül jelen program célja az egyének életminőségének és a munkaerő-piaci lehetőségének javítása, amelynek egyik eleme azokban a megyékben, ahol a hátrányos helyzetű lakosok száma meghaladja az országos átlagot – ilyen Csongrád megye is – komplex egészségügyi fejlesztések megvalósítása. A fejlesztések megalapozásához járul hozzá nagymértékben a lakosság egészségmagatartásának, egészségi állapotának megismerését célzó nagymintás szociológiai kutatás.

Október 5. és november 22. között folyamatosan – Egyéni egészségtervek lekérdezése
4 járás: Makó, Szentes, Szeged, Hódmezővásárhely
Egészséges életmódot, valamint életmódváltást támogató programok megvalósítása a munka- vagy lakóhelyi környezetben; egyéni egészségfejlesztési tervek kidolgozása: Egyéni egészségtervek lekérdezése és életviteli és egészség öngondoskodás tanácsadás Csongrád megye 4 járásában (Makó, Szentes, Szeged, Hódmezővásárhely) egészségterv készítését és ahhoz tartozó tanácsadást végeznek az életmód tanácsadó képzésen részvevők.

November 11. – KKV menedzsment tréning
Helyszín: Hódmezővásárhely
A képzés célja a kis – és középvállalkozások szektor menedzsment érzékenyítése a dolgozók egészségi állapotának jelentősége iránt. A képzésen résztvevők nemzetközi kitekintést nyerhetnek a munkahelyi egészségvédelem témájában, megismerhetik a munkavédelem és munkahigénia legfontosabb aktualitásait is. Bemutatásra kerülnek a munkavállalók lelki és fizikális fittségi állapotának stabilizálására alkalmazható prevenciós módszerek, stresszoldó és relaxációs technikák. A résztvevőknek lehetősége nyílik a modern konfliktuskezelési ismeretek elsajátítására, illetve a gyakorlati alkalmazására. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról) és visszaküldése a következő e-mail címre: avannakft@gmail.com, jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el, a jelentkezés elfogadásáról visszajelzést küldünk.

November 11-14.– Kiégés elleni tréning
Helyszín: Hódmezővásárhely
Közismert, hogy „az emberekkel foglalkozó szakmák” magukban hordozzák a kiégési szindróma veszélyét, azt az állapotot, amikor az egyébként motivált, érzelemgazdag személyiség telítődik azokkal a problémákkal, amelyekkel naponta találkozik. Képzésünk célja ezen állapot kialakulásának megelőzéséhez megfelelő információ és technika átadása. A tréning során szó lesz az önismeret fejlesztés lehetőségeiről, különböző stresszkezelő technikák alkalmazásáról, és gyakorlatban történő elsajátításáról.
A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról) és visszaküldése a következő e-mail címre: avannakft@gmail.com, jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el, a jelentkezés elfogadásáról visszajelzést küldünk.

November 10-12. – TELEPÜLÉSI EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ CSALÁDI NAPOK
Helyszínek és időpontok:
– november 10. 10.00-17.00 – Pusztamérges, Művelődési ház, Móra Ferenc tér
– november 12. 13.00-18.30 – Balástya, Tanoda, Rákóczi utca 34.
– november 13. 13.00-18.00 – Székkutas, Gregus Máté Általános Iskola, József Attila utca 1.
– november 13. 13.00-18.00 – Bordány, Faluház, Park tér 1.
– november 14. 13.00-18.00 – Kövegy, Faluház

Program:
1. Ingyenes vérnyomásmérés, testtömeg mérés és tanácsadás
2. Elsősegélynyújtás bemutató
3. Sportbemutatók
4. Családokkal/gyerekekkel való beszélgetés az egészségről
5. Gyermek rajzverseny
6. Tegyünk mindennap az egészségünkért! – biciklizés
7. Kézműves foglalkozások
A rendezvény ideje alatt folyamatos ásványvíz és gyümölcsosztás

Előző sztori

Sztárok közé repítette ügyfelét az Invitel az MTV segítségével

Következő sztori

Kövér László: Vietnam fontos stratégiai partnerünk a délkelet-ázsiai térségben

Legutóbbi hasonló cikkek