Bulvár

Érmetolvaj elleni emeltek vádat Szegeden

Érmetolvaj elleni emeltek vádat Szegeden

2015. november 26., csütörtök
Érmetolvaj elleni emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki május 30-án követett el bűncselekményt a vele egy egyesületben levő sértettek sérelmére.

A vádirat szerint a vádlott mint a Magyar Érmegyűjtők Egyesülete megyei szervezetének tagja tudomást szerzett arról, hogy május 30-án a megyei szervezet egy szegedi étteremben tart gyűlést, ahová többek között meghívást kaptak a sértettek is. A vádlott ismerte a sértettet, tudta, hogy részt fog venni a gyűlésen, és azt is, hogy több millió forint értékű, nagyszámú egyedi érméket is tartalmazó gyűjteménnyel rendelkezik. Vádlott abból a célból, hogy ezeket eltulajdonítsa, május 30-án 17 óra körüli megjelent a sértett ingatlanjánál, ahová egy oda előzőleg elrejtett létrával bemászott, az ajtó befeszítésével behatolt, majd eltulajdonította a sértettek több száz darabos és mintegy 21,6 millió forint értékű érmegyűjteményét. Az érmék jellemzően első világháborús, vagy azt megelőző katonai legénységi érmék voltak. Ezen túlmenően eltulajdonított még 61 ezer forint értékben ékszereket is a sértettektől. A vádlott által eltulajdonított érmék nagy része a nyomozás során megtartott házkutatásokkal összefüggésben megtalálásra és lefoglalásra, valamint a sértett részére kiadásra került, míg az ékszerekből mintegy 20 ezer forint értékű ékszer vonatkozásában térült meg a kár. A vádlott azért, hogy a rendőrség ne tudja a nyomokat rögzíteni, a sértettek tulajdonát képező ingatlanban található tárgyakat, növényeket ismeretlen típusú vegyszerrel befújta, mellyel további mintegy 200 ezer forint értékű kárt okozott. Mindezeken túlmenően a vádlott április 2-ről 3-ra virradóra a lakat levágásával bejutott Hódmezővásárhelyen egy kovácsműhelybe, ahonnan mintegy 151 ezer forint értékben tulajdonított el gépeket és szeszesitalt. Ebből az eljárás során lefoglalással mintegy 60 ezer forint térült meg a sértett részére történő kiadás révén. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat a kárértékek szerint minősülő üzletszerűen, jelentős illetőleg kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja. A vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.