Bulvár

A Tiszán levonuló árhullám jelentős mennyiségű hulladékot szállít

A Tiszán levonuló árhullám jelentős mennyiségű hulladékot szállít

2015. november 22., vasárnap
A Tiszán levonuló árhullám jelentős mennyiségű hulladékot szállít

A Tiszán levonuló árhullám Ukrajna területéről jelentős mennyiségű hulladékot szállít, az előre jelzettnél intenzívebb ukrajnai esőzés miatt másodfokú árvízvédelmi készültség elrendelése várható a Tisza Vásárosnamény és Tiszabecs közötti szakaszán - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság vasárnap az MTI-vel.

A Vásárosnamény és Tiszabecs közötti szakaszon szombat délutántól elsőfokú készültség van érvényben. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleményében hangsúlyozza: az elmúlt három napban Kárpátalján átlagosan 124 milliméter eső hullott, ez a novemberi átlagcsapadék közel kétszerese, és jelentősen több, mint a Túr felső, romániai vízgyűjtőrészén mért átlagosan 40 milliméter és a magyarországi területen lehullott átlagosan 14 milliméter. Az esőzés hatására indult árhullám vasárnap reggelig 4,5 méteres vízszintemelkedést okozott a Tisza tiszabecsi szakaszán, ahol tovább folytatódik az áradás, miközben a folyó felső szakasza már kissé apad. A levonuló árhullám Ukrajna területéről jelentős mennyiségű hulladékot szállít, ezért a vízügyi szakemberek 24 órás őrszolgálatot tartanak a folyó érintett szakaszán - közölte a vízügyi főigazgatóság. Megjegyezték továbbá, hogy a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei 100 ezer homokzsákot szállítottak Kárpátaljára az árvíz elleni védekezés segítésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.