Sport

Vízilabda Euro Kupa: montenegrói riválisát sem kímélte a Szeged

Vízilabda Euro Kupa: montenegrói riválisát sem kímélte a Szeged

2015. október 3., szombat
Vízilabda Euro Kupa: montenegrói riválisát sem kímélte a Szeged
szeged_kotor_waterpolo

Négyből négy: továbbra is hibátlan a Szeged-Diapolo a Népligetben zajló Euro Kupa selejtezőn, miután a montenegrói Primorac Kotort is két vállra fektette.

A Szeged 100 százalékos mérleggel és kellő önbizalommal várhatta a Primorac Kotor elleni szombat déli mérkőzést, elvégre a montenegróiak nagyon fiatal kerettel érkeztek Budapestre - írja a

waterpolo.hu

. Ennek megfelelően kezdettől fogva a Szeged irányította a játékot, az első negyedet már 4-0-s részsikerrel zárta, ebben benne volt, hogy

Manhercz Ádám

kapufás bombája után a kapus hátáról pattant a kapuba a labda, sebaj. A második negyedben bátrabb volt a Kotor, egészen pontosan ügyesebben céloztak, két gólt eredményezett ez, más kérdés, hogy a magyar csapat még gyorsabban játszott. A negyed végéhez közeledve az egyik montenegrói játékosnak felszakadt a bőre, ki kellett jönnie ápolásra. Kicsit leült aztán a meccs, mindössze egy gól született a harmadik negyedben, így 9-2-vel várhatta az utolsó nyolc percet a Szeged. Nagy csodák nem történtek az utolsó negyedben, negyedik meccsét is megnyerte a Szeged.

Férfi vízilabda Euro Kupa 1. selejtezőkör A csoport:

Szeged-Diapolo - Primorac Kotor (montenegrói) 14-3 (4-0, 4-2, 1-0, 4-1)

Budapest, Népliget.

Szeged:

Meixner – Palotás, Kiss Cs. 1, Seman 4, Varga II. Zs. 2, Manhercz K. 2, Kunac 2.

Csere:

Bognár (kapus), Sedlmayer 1, Manhercz Á. 3, Chilkó, Sánta, Pellei F.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Kotor:

Stanovic – Radovic, Krijestorac 1, N. Saveljic 1, Bozo, Krivokapic, Vukasovic.

Csere:

Matkovic 1, Latkovic.

Emberelőny:

7/2, ill. 8/0.

Kettős emberelőny:

-, ill. 1/1.

Ötméteres:

1/1, ill. -.

Kipontozódott:

Varga II. Zs. (28'). Varga Péter:

"Nehéz sok mindent mondani a meccsről, mert fizikálisan annyival jobbak voltunk, mint a fiatal kotori csapat, hogy csak a győzelem különbsége volt kérdéses. Ez is volt a cél, hogy minél magabiztosabban nyerjünk. Innentől csak a Ferencvárosra gondolunk, előtte még ebédelünk, és aztán készülünk estére."

Bognár Bendegúz:

"Nagyon örültem, hogy beállhattam, úgy alakult a meccs, hogy erre volt lehetőségem. Az első alkalommal jobban izgultam, mint most. Teljesen más egy ilyen nemzetközi meccs, a hangulata, és az is látszik, hogy mindenki nagyon komolyan veszi. Szeretnék minél többet játszani, de azért tudom, hogy ezért még sokat kell dolgoznom."

A csoport jelenlegi állása:

1. Ferencváros 13 pont (5 meccs) 2. Szeged 12 pont (4 meccs) 3. Acquachiara 10 pont (5 meccs) 4. Jadran Split 6 pont (4 meccs) 5. Strasbourg 3 pont (4 meccs) 6. Esslingen 0 pont (4 meccs) 7. Primorac Kotor 0 pont (4 meccs)

További program:

17.00: Primorac Kotor (montenegrói) - Esslingen (német) 18.40: FTC-PQS-Waterpolo - Szeged Diapolo 20.20: Strasbourg (francia) - Jadran Split (horvát)

Október 4., vasárnap:

9.00: Strasbourg (francia) - Primorac Kotor (montenegrói) 10.40: Szeged-Diapolo - Jadran Split (horvát) 12.20: Acquachiara (olasz) - Esslingen (német)

A montenegrói Kotoron is átlépett a Szeged, este jöhet a Fradi a csoportelsőségért! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576623

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.