Bulvár

Védett énekesmadarakat foglaltak le a kiszombori határrendészek

Védett énekesmadarakat foglaltak le a kiszombori határrendészek

2015. október 28., szerda
Védett énekesmadarakat foglaltak le a kiszombori határrendészek
enekesmadarak_kiszombor_police

Két tucat élő énekesmadarat találtak a határrendészek a kiszombori határátkelőhelyen az egyik belépő kisteherautóban. A járművel érkező román állampolgár ellen természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az átkelőn október 28-án 19 óra 30 perckor jelentkezett belépésre a férfi. A kisteherautó átvizsgálásakor két kalitkában 22 tengelicet, 2 zöldikét, 1 csízt és 2 kenderikét találtak a határrendészek. A madarak Magyarországon védett állatnak minősülnek, ezért szállításukhoz engedély szükséges. A férfi erre vonatkozóan semmilyen dokumentumot nem tudott felmutatni, ezért őt előállították. A szakértői vélemény megállapította, hogy a szállítmány eszmei értéke meghaladja a 650 ezer forintot. A rendőrség az állatokat lefoglalta, a madarak karanténba, a Szegedi Vadasparkba kerülnek. A román férfi ellen természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Tengelicék, zöldikék, kenderikék és egy csíz - védett énekesmadarakat találtak a kiszombori határrendészek egy autóban. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=584209

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.