Közélet

Szűrések, tréningek, családi nap - folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program

Szűrések, tréningek, családi nap - folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program

2015. október 26., hétfő
Szűrések, tréningek, családi nap - folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program
csongrad_megye_egeszsegfejlesztes_logo01

Folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program, amely ingyenes szűrővizsgálatot biztosít a Csongrád megyeieknek.

Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programjának (TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 azonosítószámú nyertes projekt) elsődleges célja Csongrád megye lakossága egészségtudatos magatartásának formálása és a népegészségügyi célzatú szűrések népszerűsítése konkrét szűrések, illetve tudásátadás és kommunikáció segítségével, vagyis Csongrád megye hosszú távú egészségfejlesztési programjának megalapozása.

Az egészségügyi program 44. heti rendezvényei:

2015.10.30. – 2015.10.31. – Települési egészségmegőrző családi napok Helyszínek és időpontok:

2015. október 30. 13.00-18.00: Nagymágocs, Petőfi Sándor Művelődési Központ Program:

1. Ingyenes vérnyomásmérés, testtömeg mérés és tanácsadás 2. Elsősegélynyújtás bemutató 3. Sportbemutatók 4. Családokkal/gyerekekkel való beszélgetés az egészségről 5. Gyermek rajzverseny 6. Tegyünk mindennap az egészségünkért! – biciklizés 7. Kézműves foglalkozások

2015. október 30. 9.00-14.00: Tiszasziget, Vedres István Faluház Program:

1. Ingyenes vérnyomásmérés, testtömeg mérés és tanácsadás 2. Elsősegélynyújtás bemutató 3. Sportbemutatók 4. Családokkal/gyerekekkel való beszélgetés az egészségről 5. Gyermek rajzverseny 6. Tegyünk mindennap az egészségünkért! – biciklizés

2015. október 31. 09.00-13.00: Ferencszállás, Faluház Program:

1. Ingyenes vérnyomásmérés, testtömeg mérés és tanácsadás 2. Elsősegélynyújtás bemutató 3. Sportbemutatók 4. Családokkal/gyerekekkel való beszélgetés az egészségről 5. Gyermek rajzverseny 6. Tegyünk mindennap az egészségünkért! – biciklizés A rendezvény ideje alatt folyamatos ásványvíz és gyümölcsosztás.

2015.10.28. – KKV menedzsment tréning Helyszín: Szentes

A képzés célja a kis - és középvállalkozások szektor menedzsment érzékenyítése a dolgozók egészségi állapotának jelentősége iránt. A képzésen résztvevők nemzetközi kitekintést nyerhetnek a munkahelyi egészségvédelem témájában, megismerhetik a munkavédelem és munkahigénia legfontosabb aktualitásait is. Bemutatásra kerülnek a munkaválallók lelki és fizikális fittségi állapotának stabilizálására alkalmazható prevenciós módszerek, stresszoldó és relaxációs technikák. A résztvevőknek lehetősége nyílik a modern konfliktuskezelési ismeretek elsajátítására, illetve a gyakorlati alkalmazására. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról) és visszaküldése a következő e-mail címre: avannakft@gmail.com, jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el, a jelentkezés elfogadásáról visszajelzést küldünk.

2015.10.28. – 2015.10.31. – Kiégés elleni tréning Helyszín: Szentes

Közismert, hogy „az emberekkel foglalkozó szakmák” magukban hordozzák a kiégési szindróma veszélyét, azt az állapotot, amikor az egyébként motivált, érzelemgazdag személyiség telítődik azokkal a problémákkal, amelyekkel naponta találkozik. Képzésünk célja ezen állapot kialakulásának megelőzéséhez megfelelő információ és technika átadása. A tréning során szó lesz az önismeret fejlesztés lehetőségeiről, különböző stresszkezelő technikák alkalmazásáról, és gyakorlatban történő elsajátításáról. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról) és visszaküldése a következő e-mail címre: avannakft@gmail.com, jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el, a jelentkezés elfogadásáról visszajelzést küldünk.

Tematikus zöldségnap 2015. október 31. – Csanádpalota

Étkezés témakörben az egészséges táplálkozás, egészséges életmód kialakítása érdekében az érdeklődők 6 témakörben felállított standoknál kérhetnek információkat a szakemberektől.

Egyéni egészségtervek lekérdezése

Egészséges életmódot, valamint életmódváltást támogató programok megvalósítása a munka- vagy lakóhelyi környezetben; egyéni egészségfejlesztési tervek kidolgozása: Egyéni egészségtervek lekérdezése és életviteli és egészség öngondoskodás tanácsadás Csongrád megye 4 járásában (Makó, Szentes, Szeged, Hódmezővásárhely) egészségterv készítését és ahhoz tartozó tanácsadást végeznek az életmód tanácsadó képzésen részvevők.

Helyszínek és időpontok: 2015.10.26.-11.22. között folyamatosan

4 járás: Makó, Szentes, Szeged, Hódmezővásárhely

2015.10.26-31.

: Kistelek Járás, Csongrád Járás

Emlőszűrések:

A kistelepüléseken élő, 45-65 év közötti hölgyek emlő-önvizsgálati tanácsadása és tanítása, valamint emlőszűrés mobilállomáson, amellyel tudás átadása és az átvizsgáltság arányának növelése valósul meg az emlődaganatok korai felismerése érdekében.

Helyszínek és időpontok: 2015. október 28.

Makó, Kórház udvara

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.