Szeretetből főztek pörköltet a kecskési nyugdíjastalálkozón + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

BC5K0365

Minden eddiginél fergetegesebb hangulatú táncos mulatságon találkoztak a nyugdíjasok a kecskéstelepi művelődési házban.

A Gyálarétet, Kecskéstelepet, Klebelsbergtelepet és Szentmihályt magába foglaló 3. számú szegedi választókörzetben szép hagyomány, hogy a különböző nyugdíjasklubok táncos mulatságon látják vendégül társszervezeteiket. Most hétvégén a kecskésiek voltak a sorosak, a Kecskéstelepi Nyugdíjas Egyesület a helyi művelődési házban tartotta meg 120 fős rendezvényét. Az esemény különlegességét az adta, hogy a körzet önkormányzati képviselője, Nógrádi Tibor vállalta, 60 kiló marhahúsból pörköltet készít. Ebben remek társra talált a kecskési nyugdíjasklub kiváló szakácstudománnyal rendelkező tagjában, Sándor Zoltánban, akivel reggel 7-től a késő délutáni vacsoráig három bográcsban rotyogtatták az ízletes étket.

Nógrádi Tibor elmondta, bár sokan úgy gondolják, hogy ez a pörkölt marhahúsból, paprikából, hagymából és fűszerekből készült, valójában nemcsak ezekből, hanem leginkább szeretetből. Abból a szeretetből, amellyel a házigazdák várták vendégeiket, és amilyen szeretettel a vendégek érkeztek ezen a napon. Ezt példázza az Ábrahámné Piroska kecskési nyugdíjasvezető teljes szívvel végzett szervezőmunkája és a szakácsok lelkes, alázatos tevékenysége is.

A vacsora után vidám táncmulatságba csapott át az est, mely a szokásosnál jóval később és minden eddiginél fergetegesebb hangulatban ért véget.

no images were found

Minden eddiginél fergetegesebb hangulatú táncos mulatságon találkoztak a nyugdíjasok a kecskéstelepi művelődési házban – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=582084

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 20.

Előző sztori

Forgalmi és menetrendi változások az ünnepek alatt a szegedi tömegközlekedésben

Következő sztori

Vasárnapi pihenőnap: két népszavazási kérdést már be is nyújtottak az NVB-hez