Közélet

Sportjogról a Szegedi Jogi Karon

Sportjogról a Szegedi Jogi Karon

2015. október 25., vasárnap
Sportjogról a Szegedi Jogi Karon
pro_jure_sportjog

A sportról és annak jogi szabályozásairól szóló előadást szervez a szegedi Pro Jure Közösség november 4-én, szerdán 14 órától az SZTE ÁJTK Kari Társalgójába.

A sport napjainkban a szórakozás és a kikapcsolódás egyik legnépszerűbb formája. Sokak véleménye az, hogy ezt nem kellene elrontanunk értelmetlen szabályozások sokaságával. És különben is minek a jogász az ilyen területre? – Bár egyet is érthetnénk ezzel a kijelentéssel, mégis ha a realitásokat nézzük, beláthatjuk, hogy a mai körülmények között már nem működik a sport, jogi szabályozás nélkül. Az üzleti érdekek, a média szereplések, a profizmus és a különböző játékos szerződések megkövetelik, hogy jogászok felügyeletével és segítségével működjön ez a terület is. "A sport fejlődése okán egyre nagyobb szükség van olyan szakemberekre, akik tisztában vannak a gazdasági-, az egészségügyi-, a büntető- és a munkajog sportot érintő területeivel, ismerik a Legfelsőbb Bíróság gyakorlatát, s e tudásukkal segítik az egyesületek, sportszervezetek, önkormányzatok munkáját." - fogalmazott korábban

Tamás Lajos

, az egyik

meghívott előadó

. "Sportolsz? Érdekel a sport és annak jogi szabályozása? A játékvezetői felelősség? A dopping? Nézőtéri erőszak? Játék jog? Státusz jog? Átigazolás? Játékos-ügynökökre vonatkozó szabályok? Kiemelt mérkőzések? Szankciók a sportban? Előadásunkban vendégeink ismertetik a sportjogot, annak alapjait és büntetőjogi vetületeit. Valamint a sportjog mellet, betekintést nyerhetünk a sportjogi szakjogász képzésbe és a sportjogászok feladataiba, teendőibe - invitálnak a szervezők.

Vendégek:

Tamás Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Gazdasági és Kereskedelmi Jogi Tanszékének egyetemi tanára, aki 2008-ban indította el az első sportjogi szakjogász képzést Magyarországon. Előadásában ismerteti a sportjog alapjait és a sportjogi szakjogász képzés kereteit.

Nagy Zoltán

, a Pécsi Tudományegyetem Büntetőjogi Tanszékének egyetemi docense, aki a sportjog büntetőjogi vonatkozásait mutatja be.

Bohács Zsolt

, ügyvéd és ötszörös kenu világbajnok, aki megosztja sportolói tapasztalatait.

Sportolsz? Érdekel a sport és annak jogi szabályozása? A játékvezetői felelősség? A dopping? Nézőtéri erőszak? Játék...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.