Rögbi: történelmi sikert arattak a szegedi Gorillák

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fit_world_gorillak_esztergomi_vitezek

Történelmi sikerrel kezdte a Magyar Rögbi Szövetség (MRGSZ) 2015/2016. évi felnőtt férfi rögbi magyar bajnokságát a Fit World SE HungaroSun Gorillák RC.

Az első fordulóban a 13-szoros magyar bajnok Esztergomi Vitézek Suzuki RC csapata látogatott a Tisza partjára, és azt hihette, hogy a három felkészülési mérkőzéssel a háta mögött egy könnyű rajtot vehet erre a szezonra. Ezt a gondolatot akkor vethették el, amikor először 7-0, majd 12-0 volt az eredményjelzőn. Ehhez egyáltalán nincs hozzászokva a magyar rögbi legismertebb és legeredményesebb klubja, így a félidei 22-24 is igen nyugtalanító lehetett számukra, bár itt még nem dőlt el semmi.
A Gorilláknál a szünetben sikerült a taktikai elemeket is rendbe tenni és a második félidei 19-0 egy jó időre meggyőzte a regnáló bajnokot arról, hogy többé nem jöhet úgy Szegedre, hogy könnyű mérkőzésre számít. A végeredmény 41-24 lett, ami célbónuszt is eredményezett a hazai csapatnak, egyben történelmi siker, hiszen a két csapat egymás elleni eredményei során most először fordult elő, hogy felnőtt rögbi mérkőzés szegedi győzelem született.

Debreczeny Dénes csapatvezető szerint a győzelem egyértelmű záloga a nagyobb akarás és a helyzetek pontos kihasználása volt. Az első két cél nagyon szépen kidolgozott akció eredménye volt, a célterület két sarkánál robogott be a szegedi játékos. Ezen kívül vitt célt a szegedi csapat úgy, hogy a zárt tolongást tolta be szük indulásokkal, és egy elhalászott, majd megrúgott labda is a célterületre került. A zárt tolongások nagyon meggyőzőek voltak, a bedobás kicsit még bizonytalan, a 3/4 azonban egyre szebben és biztosabban játszik. A csapat valamennyi tagja kiemelkedőt nyújtott és mindenki nagyon sokat tett a csapat sikeréért. A mérkőzés teljes krónikájához, az is hozzá tartozik, hogy a vendég csapat egyik lmeghatározó játékosa, Koller Zoltán a második félidő elején piros lapot kapott és az így kialakult létszámfölényt sikerült kihasználni. A Gorillák közül ki kell emelni a felnőtt mezőnyben most bemutatkozó Császár Attilát, aki nagyon bátran és megbízhatóan játszott.

Ezen a hétvégén folytatódik a 2015/2016. évi MRGSZ felnőtt férfi rögbi bajnokság a második fordulóval. A magyar bajnok Esztergomi Vitézek bravúros legyőzése után ezúttal a tavalyi rögbi döntő másik résztvevője, a Budapest Exiles RC látogat a Tisza partjára a Fit World SE HungaroSun Gorillák RC vendégeként.

A Gorillák természetesen nagyon bizakodóan készülnek a mérkőzésre a győzelem után, de a csapatvezetés biztos benne, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Budapest Exiles rendkívül jól igazolt a nyári időszakban és nagyon erős játékoskerettel rendelkeznek. A hazai csapat komoly sérülés nélkül zárta az első fordulót, így a keret nem változik jelentősen a második fordulóra.

A mérkőzés október 10-én, szombaton 14 órakor kezdődik a Városi Sporttelep dobó pályáján /Szeged, Etelka sor/. A belépés díjtalan, szurkoljunk együtt!

Történelmi sikert arattak a szegedi rögbisek – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=578385

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 8.

Default thumbnail
Előző sztori

Finisébe ér a bécsi tartományi választási kampány

Default thumbnail
Következő sztori

Pénteki programajánló: Tökfesztivál, Kowalsky meg a Vega, Nova Prospect

Legutóbbi hasonló cikkek