Női futball: alaposan elpáholta a Fradi a SZAK-ot + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ftc_szak004szzs

Súlyos, tizenegy gólos vereségbe szaladt bele a Szegedi AK az FTC vendégeként a női labdarúgó NB I 7. fordulójában.

A pályaválasztói jog felcserélése miatt rendezték Budapesten a találkozót, amely az előzetes elvárásoknak megfelelően a hazaiak nagy fölényét hozta, csak a gólkülönbség lehetett kérdéses.

Az FTC rögtön támadó felfogásban kezdett, aminek az lett az eredménye, hogy a 6. percben a mélységből indított és jó ütemben kilépő Krascsenics Csilla közeli lövését kellett a kapujából kilépő Földesi Lilienneknkitornásznia. Az ismétlésbe újra sikerült belekapnia, így bravúrral szögletre tudta ütni a labdát.

Ezt követően azonban jó ideig hiába birtokolta többet a labdát a Fradi, a szegediek jól tolódtak, így veszélyes lehetőségük egy ideig nem is nagyon akadt. A 16. percben azonban megszerezte a vezetést a hazai együttes, miután a menteni igyekvő SZAK védelem egyik labdáját Jelena Cankovic halászta le a középpályán, majd indította a jobb oldalon immáron sokadszor elfutó Nagypál Fatimát, aki tökéletesen centerezett, a zavartalanul felugró Sladana Bulatovic pedig 5 méterről a hálóba bólintott (1-0).

A 19. percben egy szögletből belőtt mentésnek szánt labdával Szalai Ágnes indult meg szélvészgyorsan a másik oldalon. Kikeresztezett rá a védője, aki mögé beütötte a labdát, így az akciót kísérő Dékány Dóra lépéselőnybe került, de mielőtt lőhetett volna, Nagypál Fatima beérte és a meleg helyzetben elpöckölte előle a labdát.

A kapott gól némi zavart okozott a vendégek gépezetében, így néhány percig kapkodó volt a játékuk. Egy bal oldalról laposan belőtt labda elgurult a szegedi kapu előtt. Már-már úgy tűnit, hogy gond nélkül megszerzi a kapus, ám Bulatovic hamarabb ért oda és tolt rajta egyet, így Földesi az ütemkésés miatt akasztotta őt. A megítélt büntetőt a szülinapos kapus, Németh Júlia váltotta gólra a 21. percben (2-0).

Két perccel később Cankovic középen hozta fel a labdát, majd pontos ívelésével Krascsenics Petrát hozta játékba az ötös sarkán, aki a hosszú sarokba fejelt. A szegedi kapus ujjheggyel beleért ugyan, de csak beljebb tudta segíteni a labdát (3-0).

Innentől kezdve talán lekerült a nyomás a SZAK-ról, mert újra összeálltak és fegyelmezetten védekezve egy-egy kontrával is próbálkoztak, így az FTC meddő fölényét nem tudta újra váltani egészen az első félidő utolsó percéig, amikor már mindenki a sípszót várta. Ekkor Krascsenics Petra lépett ki mélységból egy nagyszerű indítással, és öt méterről a gólvonalon ragadt szegedi kapus lába mellett a hálóba gurított (4-0).

A második félidő vendéglehetőséggel indult. Szil Tünde ívelte fel a Szalai Ágnes által kiharcolt jobb oldali szabadrúgást a kapu elé, amit Papp Dorina csak centiméterekkel fejelt fölé. Az 52. percben Sladana Bulatovic cselezte be magát balról a kapu elé. Becsapta Szilt, majd az elvetődő kapus fölött nagy erővel a léc alá vágta a labdát (5-0).

Az 53. percben ismét lehetőséghez jutott a Szeged. Papp Dorinát lökték el két kézzel a tizenhatos előterében. A 17 méteres szabadrúgást Szil Tünde ígéretesen tekerte kapura, de a sorfalon megpattant labda centiméterekkel elsuhant a kapufa mellett. A Dudás Diána által beívelt szabadrúgást Szil csak centiméterekkel fejelte mellé.

Az 57. percben megpecsételődött a SZAK sorsa. Egy bal oldali beadásba Dékány Dóra nyúlt bele szerencsétlenül, így az becsapta a kapust, ezért az érkező Krascsenics Petrának nem okozott gondot az üres kapuba helyezni (6-0).

Innentől kezdve potyogtak a gólok. Előbb Bognár Enikő, majd Vári Viktória mattolta távolról a szegedi kapust, miután senki nem lépett ki rájuk a védelemből. A 65. percben pedig Mosdóczi Evelin növelte az FTC előnyét egy újabb büntetőből a 71. percben, miután Nagy Dzsenifer kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül (9-0).

Két perccel később Szalai Ágnes 23 méteres szabadrúgását védte magabiztosan Németh Júlia a másik kapunál. Egy újabb akció futott a jobb oldalon. A keményen belőtt labdát a 79. percben Krascsenics Csilla pörgette szép mozdulattal, mindenkit megelőzve a rövid felső sarokba (10-0).

Az utolsó gól a 87. percben született. Papp Dorina végzett el gyorsan egy szabadrúgást a kezdőkör magasságában, de továbbpasszolt labdáját Lipták Lilla nem tudta megtartani. A labdaszerzést követően Horváth Zsófia ügyesen ugratta ki a frissen beállt Elizabeth Addót, aki kihasználva azt, hogy Földesi Lilien megcsúszott a kijövetelnél, zavartalanul lőhetett a bal alsó sarokba (11-0).

Összességében elmondható, hogy voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor a SZAK jól állt a lábán, bár ezekben az időszakokban is a Fradi irányította a játékot. Voltak azonban néhány perces rövidzárlataik is, amit a hazai csapat kegyetlenül kihasznált, s a hatodik gól után már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Ez a meccs is bizonyította, hogy a két együttes sajnos nincs azonos súlycsoportban.

Női labdarúgó NB I, 7. forduló:

Ferencvárosi TC – Szegedi AK 11-0 (4-0)
Budapest, Törekvés Sporttelep. Vezette: Király Gergő (Czeglédi Barna, Nyekita Brúnó László).
FTC: Németh – Nagypál (Horváth 61′), Zlidnis, Csigi, Szabó, Bognár, Cankovic, Vári, Krascsenics P. (Mosdóczi 61′, Addo 87′), Krascsenics Cs., Bulatovic. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
SZAK: Földesi – Lipták, Mesterházi, Szil, Nagy, Szalai, Lévai, Harcel, Dudás, Guth (Papp – a szünetben), Dékány (Koncz 63′). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Bulatovic (16′, 52′), Németh (21′ – tizenegyesből), Kracsenics P. (23′, 45′, 57′), Bognár (59′), Vári (65′), Mosdóczi (71′ – tizenegyesből), Krascsenics Cs. (79′), Addo (87′).
Sárga lap: Zlidnis (54′).

Dörnyei Balázs (FTC): “Az első félidőben egy kissé nehezen tudtuk feltörni a SZAK védelmét, mert eléggé defenzíven léptek ellenünk pályára, a második félidőben azonban már eredményesebben játszottunk. Több volt ebben a meccsben, de a mi valós tudásunknak nem az ilyen találkozókon kell kijönnie, hanem a közvetlen riválisok ellen kell majd bizonyítanunk. Annak azonban örülök, hogy fiatal játékosaink éltek a lehetőséggel és végigjátszva ezt a mérkőzést kiváló teljesítményt nyújtottak. Sok sikert kívánok a nagyon szimpatikus szegedi csapatnak az alsóházban.”

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “A nagy különbségű vereség ellenére azt kell mondanom, lehetett volna ennél több is, bár ne felejtsük el, hogy nekünk is volt három lehetőségünk, amiből gólt szerezhettünk volna. Ha ezeket be tudnánk rúgni, akkor egy FTC ellen is tudnánk szűkíteni a különbséget. A következő hétvégén otthon játszunk a Győr ellen, azt gondolom, ott több keresnivalónk lesz, persze ehhez eredményesebb támadójátékot kell produkálnunk, mint az elmúlt hetekben.”

Németh Júlia (FTC): “Örülök a gólomnak, amit büntetőből szereztem, bár azt gondolom, nem ez volt a mérkőzés legfontosabb momentuma. Mi persze elsősorban nem a Szeged ellen készülünk, de azért itt is akadt védenivalóm. Várom már azokat a meccseket, ahol több szerephez jutok majd. Sok sikert kívánok az ellenfélnek!”

Szil Tünde (SZAK): “A két csapat közötti különbség az eredményben is megmutatkozott. Azt gondolom azonban, hogy nincs szégyenkeznivalónk, hiszen nekünk nem elsősorban a Fradi ellen kell bizonyítanunk. Furcsának tűnhet az eredmény ismeretében, de ahhoz a teljesítményhez képest, amit eddig a bajnokságban nyújtottunk, a mai napon egészen jól helytálltunk, jól küzdött a csapat. Tudtuk, hogy nem győzni jövünk ide, de csak gratulálni tudok mindkét együttesnek, mert ez egy jó kis küzdős meccs volt. Ha a jövő héten ilyen motiváltan és küzdőképesen lépünk pályára otthon a Győr ellen, akkor végre megszerezhetjük első pontjainkat a bajnokságban.”

no images were found

Előző sztori

Kaliforniában engedélyezték az eutanáziát

Következő sztori

Meglazult lemezek veszélyeztették a gyalogosokat Csongrádon