Női futball: a negyeddöntőben állt meg a SZAK a Magyar Kupában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_gyori_eto005szzs

Háromgólos vereséget szenvedett a vendég Győrtől, és így kiesett a Magyar Kupából a negyeddöntőben a Szegedi AK.

A győriek a PMFC-t, a SZAK a Zalaegerszeget búcsúztatta magabiztos játékkal a Förch Magyar Kupa előző fordulójában. A nyitófordulóban és az osztályozón elszenvedett vereségért is volt mit törlesztenie a szegedi csapatnak. Jól indult a meccs a hazaiak számára, hiszen már az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést és egyre másra vezették támadásaikat.

Az 5. percben Dékány Dóra futott el egy indítással a jobb szélen. Mivel nem volt kinek beadnia a labdát, így visszapasszolta azt az érkező Szalai Ágnesnek, aki Papp Dorinához továbbított. Ő habozás nélkül Vass Noémihoz továbbított, aki tolt egyet a játékszeren és 18 méterről ballal célba vette a kaput. Lövése csak centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot. Két perccel később Szalai beadását Dékány vette le a tizenhatoson. Mivel szorongatták a védők, visszagurított Vass Noémi elé aki 20 méterről csak kicsivel lőtt fölé.

Továbbra is a SZAK irányította a játékot, amikor váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A 19. percben egy előreívelt labdát Lipták Lilla próbált elfejelni, de továbbcsúszott fejéről a labda. Süle Dóra csapott le rá és kicselezte a keresztezni igyekvő Lévai Nikolettet, majd befelé húzva “cimbalom” szögből a rosszul helyezkedő Földesi Lilien mellett kilőtte a rövid sarkot (0-1).

Még percekkel később is tartott a hazaiak sokkja, hiszen a 29. percben Vígh Renáta indult el a jobb oldalról, becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd több védőt és a kapust is becsapva ballal a hosszú felső sarokba lőtt (0-2).

Két perccel később Németh Loretta ütötte be a kilépő védők mögé a labdát, amivel Fleck Nikolett iramodott meg, de megijedve a lehetőségtől a kifutó kapustól megijedve centiméterekkel mellé gurított. Németh Loretta azonban nem hibázott a következő percben, hiszen egy középpályás labdavesztést követően zavartalanul törhetett kapura a bal oldalról. Kicselezve a behátráló védőt szinte lehetetlen szögből az elmélázó kapus mellett a hosszú sarokba bombázott (0-3).

A 34. percben egy jobb oldali akció során Vígh Renáta cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a védők és a kimozduló kapus mellett középre passzolt, ahol az érkező Fleck Nikolettnek nem okozott gondot a hálóba passzolni (0-4).

A félidő vége előtt Szil Tünde kozmetikázott az eredményen, hiszen 28 méteres, nagy erővel meglőtt szabadrúgását követően megcsúszott a labda a vizes füvön, megtréfálva így Mészár Krisztinát, akinek kezei közül a labda a hálóba pattant (1-4).

A második játékrészre egy még motiváltabb SZAK jött ki a pályára. Kihasználva a kiállítás miatti emberelőnyt ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést. Egy balról belőtt labdával Papp Dorina cselezgetett a tizenhatos előterében. Mivel hárman vették körül, visszatálalta a labdát az érkező Szil Tündének, aki ballal 22 méterről bődületes nagy lövést eresztett meg a bal alsó sarok irányába, amit a győri kapus csak üggyel-bajjal tudott hárítani. Három perccel később Nagy Dzsenifer szerzett labdát, majd pontos passza Vass Noémit találta meg a középpályán, aki nem teketóriázott, hanem 30 méterről is beleállt a lövésbe, s a löket csak centiméterekkel suhant el a bal kapufa mellett.

A 60. percben egy előrevágott labdával Németh Loretta tört be a kapu előterébe és annak ellenére, hogy Mesterházi Csilla szorongatta, rálőtte a labdát, azonban Földesi Lilien bravúrral kitenyerelte azt. A kipattanót a győri csatár átemelte a kapuson, azonban az addig visszaérő Lévai Nikolett a gólvonalról kivágta a játékszert. Néhány perccel később ugyancsak Németh Loretta iramodott meg középen, ám a jó ütemben kilépő kapus felett ordító helyzetben a kapu fölé emelt.

A 72. percben Nagy Dzsenifer passzolta fel a labdát Szilnek, aki lekészítette azt az érkező Lipták Lillának, aki 25 méterről lőtt, ám a löketben nem volt igazán átütőerő, így Mészár Krisztina fel tudta szedni a labdát.

Összességében elmondható, hogy a viszonylag nagy különbségű eredmény ellenére nem a Győr nyerte meg a meccset, hanem a SZAK veszítette el, hiszen negyedórát leszámítva – amikor a négy vendéggól született – kézbe vette az irányítást és jobban is játszott ellenfelénél. Ez a kapushibákkal tarkított rövidzárlat azonban eldöntötte a mérkőzést, hiszen a mélyütésből nem sikerült talpra állniuk a szegedi lányoknak. A mély talajon a győriek – kontráikon túl – inkább kemény belépőikkel vétették észre magukat, aminek köszönhetően már az első félidőben megfogyatkoztak. Ezt azonban nem sikerült kihasználnia a hazai együttesnek, mert hiába támadták végig a második játékrészt, a kapu előtt elfogyott a tudományuk.

Női labdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő:

Szegedi AK – Győri ETO 1-4 (1-4)
Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Csöngető Endre (Bán Imre, Gáleg Ferenc Lajos).
SZAK: Földesi – Lipták, Mesterházi (Koncz 82′), Lévai, Nagy (Végh 80′), Szalai, Vass, Szil, Dudás, Papp, Dékány (Harcel – a szünetben). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Győr: Mészár – Fleck, Sister, Vígh (Zemlényi 75′), Fél P., Soós, Öreg, Fél A., Németh (Mészáros 65′), Süle (Kovács 24′), Kalmár. Vezetőedző: Horváth István Tamás.
Gólszerzők: Szil (40′), ill. Süle (19′), Vígh (29′), Németh (32′), Fleck (34′).
Sárga lap: Kovács (70′).
Kiállítás: Öreg (36′).

Cserenkó Szabolcs: “Gratulálok a győri csapatnak, mert megérdemelten jutottak tovább. Voltak azonban nekünk is jó periódusaink a mérkőzésen, amire lehet alapozni a későbbiekben.”

Horváth István Tamás: “Nehéz mérkőzésre számítottam, ami lényegében be is jött. Az első félidőben rúgott négy gólunkat követően a kiállítás megakadályozott minket abban, hogy újabb gólokat szerezzünk, így az eredmény tartására törekedtünk. Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk.”

no images were found

Előző sztori

Vizes-vb 2017: elégedett a munkálatokkal a FINA ügyvezető igazgatója

Következő sztori

Az Országos Dohányellátó megkezdte a beszállítói szerződések megkötését