Női futball: a bajnokságban sem volt ellenszere a SZAK-nak a Győrre + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_eto1021_006szzs

Négygólos vereséget szenvedett a vendég Győri ETO-tól, így továbbra is pont nélkül áll a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben.

A hétvégi ETO elleni hazai kupabúcsú után megismétlődött a párharc a bajnokságban is, amire nagyon készült a SZAK, hiszen abban a reményben lépett pályára, hogy megszerezheti első pontjait az idei szezonban. Ennek megfelelően felvette a kesztyűt a hazai csapat, így az első negyedóra viszonylag kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. Az egyik oldalon Németh Loretta, a másikon Vass Noémi szabadrúgása tűnt ígéretesnek.

Azonban egyre inkább kezdte átvenni az irányítást a vendég csapat. A 20. percben Németh Loretta bal oldali ívelését Vígh Renáta a kapu torkából rúgta mellé. A másik oldalon egy súlypontáthelyezést követően Vass Noémi tálalt Papp Dorina elé, aki 25 méterről rábombázta a játékszert, de mivel az életerős löket középre ment, Szabó Enikő magabiztosan hárítani tudott.

A 22. percben megszerezte a vezetést a Győr! Egy felpasszal Németh Loretta fordult le a védőjéről, majd akadály nélkül törhetett kapura, és a kapujában ragadó Földesi Lilien mellett a jobb alsó sarokba helyezett (0-1).

Ezzel még nem volt vége, mert egy perccel később a gólszerző viharzott el ismét a bal oldalon, pontos beadását pedig az érkező Vígh Renáta bombázta rá a keresztlécre. Néhány perccel később Fél Patrícia labdájával Süle Dóra ugrott ki a védők közül, de ajtó-ablak helyzetben elpuskázta a lehetőséget. A 35. percben szintén Süle kapcsolódott a játékba. Jobbról befelé cselezett az alapvonal közelében, keresztbe lőtt labdája elsuhant a kilépő kapus és védő között, ám Németh Loretta ismét érkezett és messziről becsúszva a hálóba bombázta a labdát (0-2).

A 41. percben Papp Dorina tartotta a labdát a győriek tizenhatosán. Jól vette észre a jobb oldalon üresben érkező Lipták Lillát, aki 20 méterről lőtt, ám nem volt kellő erő a löketben, így Szabó Enikő hárítani tudott.

A második játékrész szegedi akcióval indult. A 48. perben Dudás Diána ívelte be bal oldalról a labdát. Vass Noémi az oldalról jövő labdát figyelte, így emelt lábbal ütközött a győri kapussal, aminek szerencsére nem lett komolyabb következménye.

Innentől fogva növelte az iramot a vendég együttes, és futószalagon jöttek a támadásait. Előbb Süle Dóri durrantott mellé egy kiugratást, majd ismét ő érkezett. Rá is tudta lőni a labdát 10 méterről, ám a szünetben beállt Schildkraut Fruzsina nagy bravúrral kiütötte azt. Az 56. percben Vígh Renáta indult meg a középpályán, és egy zseniális passzt adott a jobb oldalon jó ütemben kilépő Süle Dórának, aki ahelyett, hogy egyből rálőtte volna befelé cselezett és a tehetetlen szegedi kapus mellett kilőtte a rövid sarkot (0-3).

Innentől már csak egy csapat volt a pályán! A győriek teljesen szétzilálták a SZAK védelmét, és sok esetben csak a hazai kapus bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem nőtt tovább az előny. A másik oldalon is volt azért egy-egy szórványos akció. A 63. percben Guth Renáta csapott le egy labdára a győri kapu előtt, majd ballal félfordulattal célozta meg a kaput, lövését azonban Szabó Enikő jó helyezkedéssel lefülelte a bal alsó sarok előtt. Ezt követően Lipták Lilla bal oldali beadása csúszott el mindenki lába előtt a kapu előterében. Szalai Ágnes jól érkezett, de takarásban volt, így későn észlelte a lehetőséget.

A kegyelemdöfést a nagy kedvvel játszó, rendkívül motivált Németh Loretta adta meg a 68. percben, aki előbb egy 40 méteres átadással lépett ki a bal szélen, majd befelé cselezett és becsapva egy csellel a keresztezni igyekvő Mesterházi Csillát nem tudott a hálóba találni, mivel Schildkraut kitenyerelte a lövést. A következő akciónál Szil Tünde bonyolódott cselekbe a középpályán, de elvesztette a labdát. Egyből futtatták az ezen a napon tarthatatlannak tűnő Némethet, aki kiszorított helyzetből sem hibázott és a jobb oldalról a rövid alsóba bombázott (0-4).

A lefújásig a vendégek még több akciót is vezettek, de a szegedi kapus a helyén volt, így az eredmény már nem változott. A biztos vezetés tudatában már a győriek is kiengedtek, de még így is inkább a szegediek térfelén folyt a játék. Az utolsó percben egy ütempasszal Vígh Renáta lépett ki. Egyedül vezethette rá a szegedi hálóőrre, aki óriási bravúrral tolta ki a jól helyezett, sarokra tartó lövést.

A meccs összképe alapján a Győr győzelme teljesen megérdemelt. Ha kicsit jobban koncentrálnak, illetve ha Schildkraut nem véd több ziccert is a második félidőben, nagyobb különbséggel is nyerhettek és gólfesztivált rendezhettek volna. A SZAK-nak – a hétvégi kupameccsel ellentétben – egy pillanatig sem volt esélye a győzelemre,. Csalódást keltő játékot produkáltak és csak a különbség lehetett kérdéses, mert a vendégek mozgékony játékosaik révén teljesen szétzilálták a védelmüket. A Németh Loretta – Süle Dóra csatárduót a mai napon nem sikerült tartania a szegedi együttesnek!

Női labdarúgó NB I, 8. forduló:

Szegedi AK – Győri ETO 0-4 (0-2)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű. Vezette: Barta Norbert István (Fekete Csanád, Gáleg Ferenc Lajos).
SZAK: Földesi (Schildkraut – a szünetben) – Lipták, Mesterházi, Lévai, Nagy (Harcel 32′), Szil, Szalai, Guth, Vass, Dudás (Sávai 65′), Papp. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Győr: Szabó – Fleck, Sister, Vígh, Fél P. (Kalmár 67′), Soós, Öreg, Fél A. (Mészáros 67′), Németh (Zemlényi 75′), Süle, Kovács. Vezetőedző: Horváth István Tamás.
Gólszerzők: Németh (22′, 35′, 68′), Süle (56′).
Sárga lap: Dudás (53′).

Cserenkó Szabolcs: “Gratulálok a győrieknek, hiszen ezt a mérkőzést is megérdemelten nyerték meg. Hiába készültünk nagyon erre a találkozóra, nem sikerült a kapuba betalálnunk – sőt, igazán nagy helyzetünk sem volt. Dolgoznunk kell tovább! Remélem, hogy kicsit fordul a szerencse és szebb tavasz elé nézünk…”

Horváth István Tamás: “Öt hónap alatt ötödik mérkőzésünket játszottuk a Szegeddel. Egy döntetlen mellett négyet megnyertünk, így azt gondolom, jelenleg minden csapatrészben jobb csapat vagyunk. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, különösen az első félidőben, bár ezekből csak kettőt sikerül berúgni. A második játékrészben nem volt annyi lehetőségünk, különösen az első negyedórában, amikor ránk jött az ellenfél – akkor voltak gondjaink. Hála istennek ebből jól jöttünk ki és újabb gólokat tudtunk szerezni.”

no images were found

Előző sztori

Asztalitenisz: simán nyert a Floratom Egerben

Következő sztori

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt