Közélet

Napelemeket telepítettek a Szegedi Fegyház és Börtön épületeire

Napelemeket telepítettek a Szegedi Fegyház és Börtön épületeire

2015. október 13., kedd
Napelemeket telepítettek a Szegedi Fegyház és Börtön épületeire

Uniós támogatással napelemeket telepítettek a Szegedi Fegyház és Börtön épületeire, ősztől az erőmű termeli a büntetés-végrehajtási intézet áramfogyasztásának jelentős részét - tájékoztatta az intézmény sajtóreferense kedden az MTI-t.

Bozó Bea

közölte, a 84,49 millió forintból megvalósult beruházás során az intézet szegedi, Dorozsmai úti és algyő-nagyfai épületeire telepítettek összesen 480 napelempanelt, amelyek éves összteljesítménye 145,1 MWh. A napelemek által termelt elektromos energiát az intézet saját maga használja fel, az előzetes számítások szerint évente mintegy 5,5 millió forintot megtakarítva ezzel - tudatta a sajtóreferens. Az intézetben 2012-ben már 97 millió forintból megvalósult egy hasonló beruházás, akkor a szegedi Csillagbörtön és az egyik nagyfai körlet tetejére szereltek fel 137-137 napelempanelt, amelyek az intézmény éves villamosenergia-szükségletének mintegy 7 százalékát állítják elő. A Szegedi Fegyház és Börtön három objektuma országos és megyei szakfeladatokat ellátó büntetés-végrehajtási intézet, ahol előzetes letartóztatásban lévőket, fegyház- vagy börtönbüntetésre ítélt, továbbá elzárást töltő felnőtt korú férfiakat tartanak fogva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.