Közélet

Megérkeztek a megye és Magyarország déli határát védő cseh rendőrök + FOTÓK

Megérkeztek a megye és Magyarország déli határát védő cseh rendőrök + FOTÓK

2015. október 30., péntek
Megérkeztek a megye és Magyarország déli határát védő cseh rendőrök + FOTÓK
cseh_rendorok04kf

A visegrádi országok összefogásának jegyében ötven cseh rendőr érkezett meg Szegedre. A határvédelembe a holnapi naptól csatlakoznak be.

A Pintér Sándor által

Budapesten köszöntött

cseh rendőrök megérkeztek Szegedre. Az ötven főből álló egység a visegrádi országok összefogásának jegyében teljesít szolgálatot a szerb-magyar határon. A cseh rendvédelmi erők kilenc személygépkocsival, két mikrobusszal és egy zárt rakterű kisteherautóval érkeztek meg a rendvédelmi szakközépiskola udvarára. A katonás rendben felálló egység kezeslábasban, barett sapkában, karszalaggal a karján jelent meg. A karszalag közepén a “V4″ felirat látható egy kék körben, amelyben csillagok utalnak az Európai Unió zászlajára, ezt pedig a visegrádi négyek – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – nemzeti zászlói veszik körül. "Ebben az objektumban történik az állomány eligazítása, beszámoltatása, a szolgálatra való felkészítése, a logisztikai feladatok biztosítása" - tájékoztatta a szlovák rendőrparancsnok tolmácsolásában a készenléti rendőrség tisztje a cseh rendőröket, majd elvonultak az eligazítást megtartani. A cseh rendőrök a holnapi naptól kezdődően csatlakoznak a magyar és szlovák kollégáikhoz, illetve a honvédség tagjaihoz.

A visegrádi országok összefogásának jegyében ötven cseh rendőr érkezett meg Szegedre. A határvédelembe a holnapi naptól csatlakoznak be.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=584713

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.