Közélet

Magyarországra jön a horvát államfő kedden

Magyarországra jön a horvát államfő kedden

2015. október 5., hétfő
Magyarországra jön a horvát államfő kedden

Áder János köztársasági elnök meghívására keddtől háromnapos hivatalos látogatást tesz Magyarországon Kolinda Grabar-Kitarovic, a Horvát Köztársaság elnöke.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfőn közölte az MTI-vel, hogy

Áder János

szerda délelőtt fogadja horvát kollégáját a Sándor-palotában. A két államfő megbeszélése után közös sajtótájékoztatót tart. A horvát elnök megkoszorúzza a Hősök Emlékkövét a fővárosi Hősök terén. A KEH azt is közölte, hogy

Kolinda Grabar-Kitarovic

ugyancsak szerdán találkozik

Orbán Viktor

miniszterelnökkel és ellátogat a Budapesti Corvinus Egyetemre. Az egyetem meghívója szerint a horvát államfő Horvátország hozzájárulása a közép-európai együttműködéshez címmel tart előadást. A horvát Nova TV a múlt héten jelentette be: Kolinda Grabar-Kitarovic Budapestre készül, hogy javítson a két ország viszonyán. Az utazást a televízió tudósítójának erősítette meg az államfő múlt szerdán a New York-i ENSZ-székházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.