Magyarországra jön a horvát államfő kedden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Áder János köztársasági elnök meghívására keddtől háromnapos hivatalos látogatást tesz Magyarországon Kolinda Grabar-Kitarovic, a Horvát Köztársaság elnöke.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfőn közölte az MTI-vel, hogy Áder János szerda délelőtt fogadja horvát kollégáját a Sándor-palotában. A két államfő megbeszélése után közös sajtótájékoztatót tart. A horvát elnök megkoszorúzza a Hősök Emlékkövét a fővárosi Hősök terén. A KEH azt is közölte, hogy Kolinda Grabar-Kitarovic ugyancsak szerdán találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és ellátogat a Budapesti Corvinus Egyetemre. Az egyetem meghívója szerint a horvát államfő Horvátország hozzájárulása a közép-európai együttműködéshez címmel tart előadást. A horvát Nova TV a múlt héten jelentette be: Kolinda Grabar-Kitarovic Budapestre készül, hogy javítson a két ország viszonyán. Az utazást a televízió tudósítójának erősítette meg az államfő múlt szerdán a New York-i ENSZ-székházban.

Előző sztori

Jiu-jitsu: szép szegedi eredmények a kisteleki nemzetközi tornáról + FOTÓK

Következő sztori

A Csongrád megyei iparkamara 125 éve + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…