Sport

Labdarúgás: Végh Ariel meg sem állna a dobogóig a SZEOL-lal télire

Labdarúgás: Végh Ariel meg sem állna a dobogóig a SZEOL-lal télire

2015. október 7., szerda
Labdarúgás: Végh Ariel meg sem állna a dobogóig a SZEOL-lal télire
szeol-monor27kf

Nagyszerű győzelmet aratott vasárnap az NB III Közép csoport küzdelmeiben érdekelt SZEOL SC, a hangos sikerből pedig Végh Ariel is aktívan kivette a részét. A kiváló rúgótechnikájáról ismert szélsővel első szezonbeli találatáról és az együttes előtt álló feladatokról egyaránt beszélgettünk.

"

Gajág Gergő

elindult a bal oldalon, majd egy bedobáshoz jutottunk. Elindultam keresztbe, ő pedig észrevett. Eljutott hozzám a taccs, behúztam vele a tizenhatoson belülre, és igyekeztem kisodródott szögből fineszesen megoldani a szituációt, átemelve a kapust. A róla kijövő labdánál aztán összerúgtunk a védővel, talán ő is beleért, de nekem a térdemen pattant meg, úgy jutott a hálóba. Persze, volt némi szerencsém, de azt mondom, tettem is a gólért" – foglalta össze az eseményeket a ballábas játékos, aki a szegediek hetedik találatát jegyezte a Paks II.

7-1-es letiprása

során.

Végh Ariel

ezzel első gólját szerezte a szezonban, egyben az elsőt a Felső Tisza parti stadionban azóta, hogy februárban visszaigazolt korábbi csapatához.

Végh Ariel partvonalon innen és túl

csongrad_megye_valogato44_gs
A SZEOL SC ballábas szélsőjével hétfőn a megyei utánpótlás-válogatón is találkoztunk, ahol Major László, az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának szakmai igazgatója kérésére segített a 2002-es korosztály fiataljainak elsajátítani egy-két technikai fogást. A 28 éves játékos portálunk kérdésére elárulta, nem áll tőle messze ez a fajta feladatkör sem. "Nem vagyok már annyira fiatal, le is tettem a C licences vizsgát, és előbb-utóbb szeretnék edző lenni. A jövő mindenképpen ez. Jelen pillanatban azt mondom, hogyha választanom kellene, akkor egyelőre a nagypályás focit tenném az első helyre, de elképzelhető, hogy egy-két év múlva már másképp gondolom majd. Szeretném idővel elkezdeni az edzősködést, de a kettőt nagyon nehéz összeegyeztetni" - fogalmazott Végh Ariel.

"Megmondom őszintén, kellett a lelki világomnak ez a gól, mert eddig nem sokszor voltam kezdő a szezonban. Sajnos nem voltam megfelelő formában, ezt én is látom, de a heti edzésmunkát is beleszámítva úgy gondolom, tettem azért, hogy ez a gól most már összejöjjön. Remélem, hogy a folytatásban minél több időt tölthetek majd a pályán. Minden edzésen azért küzdök, azért dolgozom, hogy bekerülhessek a kezdőcsapatba" – fogalmazott Végh Ariel, aki a 2015/2016-os bajnokságban eddig nyolc alkalommal lépett pályára, de csak kétszer volt ott a gyepen az első perctől fogva. Az elmúlt idényben 28 fellépésen 9 találat került a neve mellé az NB III Közép csoportban, aminek tükrében valóban kijelenthető, a másodosztályú tapasztalattal is bíró szélső idén egyelőre nem hozta még a tőle megszokott statisztikai mutatókat. Kitért rá, a

Hódmezővásárhely legyőzése

a megyei rangadón már megalapozta a jó öltözői hangulatot, a Tolna megyeiek elleni diadal pedig végképp megadhatja a kellő nyugalmat a 11. fordulóra való felkészüléshez. "Egy nagyon fontos monori mérkőzés vár ránk szombaton, egy igazi hatpontos összecsapás. Az a célunk, hogy érdemben részt vegyünk a feljutásért zajló harcban, márpedig a Monor az elvesztett pontok tekintetében ott áll velünk együtt a spiccen" – mutatott rá, majd hozzátette, "minden egyes meccsnek győzelmi szándékkal megyünk neki. Könnyű ezt mondani, de azt látom, hogy az eddigi szereplésünk okán számunkra minden mérkőzés hatpontosnak számít, mert ott akarunk lenni féltávnál a dobogón. Nagyon nehéz feladatok állnak előttünk, hiszen például az elkövetkező ellenfeleink közül mind a Budafok, mind a Monor a feljutást tűzte ki célul." A SZEOL a tavalyi bajnokságot újoncként az ötödik pozícióban zárta, idén pedig úgy állnak tíz kört követően a negyedik helyen

Tóth Ákos

tanítványai, hogy már teljesítették szabadnapos kötelezettségüket, azaz mérkőzéselőnyben vannak több közvetlen riválisukkal szemben. Az alap tehát már adott a jó szerepléshez, de a neheze még csak most jön a gárda számára. "Minden egyes bajnokság erősödött, úgy az NB II, mint az NB III-as csoportok. Tavaly még voltak olyan csapatok, amelyek ellen papírforma szerint húztuk be a három pontot. Idén már nincs ilyen. Ugyanakkor vannak profi, félprofi csapatok, ahol napi két edzéssel készülnek a játékosok. Nehezebb lett a bajnokság, de mi is azon vagyunk, hogy még profibb legyen a társaság" – zárta gondolatait Végh Ariel.

Végh Ariel vasárnap meglőtte szezonbeli első gólját, de nem állna meg itt - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=577498

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.