Labdarúgás: modern öltözőépülettel gazdagodott Szatymaz + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szatymazi_palyaavato05_gs

Korábban a csatároknak ki kellett jönniük, mikor a védelem tartott taktikai értekezletet – a 60 millió forintból elkészült beruházást Kiss-Rigó László megyei társadalmi elnök avatta fel szombaton.

Régi adósságát pótolta a Csongrád megyei labdarúgás a szatymazi öltözőépület elkészítésével. Korábban a helyi pályához nem is olyan közel fekvő régi iskolaépületben, méltatlan körülmények öltözhettek a futballisták, ahogy Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója fogalmazott: egy olyan pici helyen, hogy a csatároknak ki kellett jönniük, mikor a védelem taktikai értekezletet tartott… Ennek azonban vége, hiszen mintegy kétéves fejlesztés eredményeként körülbelül 60 millió forintból elkészült a modern öltöző a nagy és a kis füves pálya között, a szatymazi sportkomplexum központjaként. Barna Károly polgármester kiemelte, a beruházás a helyi vállalkozók és az önkormányzat összefogásával, társasági adókedvezményből valósulhatott meg. Köszönetet mondott elődjének, az esztendő elején elhunyt Kormányos Lászlónak, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett az előkészítésben, szervezésben, illetve a zsombói klubnak, mely befogadta a szatymaziakat az átmeneti időszakban. Úgy fogalmazott, az őszbarack tette fel a települést a térképre, és a jövőben a sport által válhat még ismertebbé, hiszen a cselgáncsozók és a ritmikus sportgimnasztikások remek eredményeket érnek el hónapról hónapra, és most végre a futball is fejlődésnek indulhat.

A vadonatúj létesítményt Kiss-Rigó László megyés püspök, az MLSZ Csongrád megyei társadalmi elnöke avatta fel és szentelte meg. Azt mondta: nemcsak az dolgozik a jövőnek, aki templomot, iskolát épít, vagy fát ültet, hanem az is, aki sportlétesítményekkel ajándékozza meg közösségét, a fiatalokat. “Egy sportpálya öltöző nélkül olyan, mint egy templom gyóntatószék nélkül. Elengedhetetlen, hogy legyen hol megtisztulnunk, lemosni magunkról a rosszat” – húzott párhuzamot. Azt kívánta, a szatymazi sportlétesítmény ne csak a test és akár a lélek ápolásának legyen otthona, de igazi emberi kapcsolatok kialakulásnak, a közösség építésének is.

Nógrádi Tibor megyei igazgató Szabó Ödön és Baranyi Péter klubvezetők szerepét hangsúlyozta, akik nemcsak merészet és nagyot álmodtak, de a megvalósításhoz is volt elég energiájuk, kitartásuk. Ha már álmok, a sportvezető reményét fejezte ki, a jövőben a szatymazi focipályáról is elindul egy olyan tehetséges játékos, aki a világhírig jut el. Szabó Ödön pedig bejelentette, az öltözőt csak a létesítmény-fejlesztési program első ütemének tekinti, határozott elképzelése és célja, hogy a következő években egy gyönyörű kis csarnokkal is gazdagodjon a település, melyet a cselgáncsozók és a labdarúgók is használnának, és mely nem mellesleg hat-nyolc rangos dzsúdóversenyt hozhatna minden esztendőben Szatymazra. Jelenleg kilencvenen cselgáncsoznak az egyesületben, és a megye IV-es felnőtt focicsapat mellett szépen fejlődik az U14-es korosztály is, mely a megye II. U16-ban vitézkedik. Szabó arra törekszik, hogy kétszáz szatymazi gyermek, fiatal sportoljon az klubban. Ehhez jelentős mértékben járulhat hozzá a szombaton átadott új, a 21. századi igényeket kielégítő öltözőépület.

Régi adósságát pótolta a Csongrád megyei labdarúgás a szatymazi öltözőépület elkészítésével.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=579105

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 11.

Előző sztori

Levéltári Nap Szegeden – középpontban a kisebbségek és az ökumenizmus + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Varga Mihály lett az év pénzügyminisztere a kelet-közép európai régióban

Legutóbbi hasonló cikkek