Kézilabda: visszavágott az Orosháza az SZKKSE-nek a kupafiaskóért + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse_oroshaza40_gs

Magas iramú, de sok technikai hibával tarkított mérkőzésen a vendég Orosháza nyerte az SZKKSE elleni bajnokit.

A két gárda szerdai kupameccse után egyértelműen a hazaiak számítottak a találkozó esélyesének, ennek megfelelően pedig Zsilák Katalin révén a Szeged szerzett először vezetést a meccsen. (1-0) Ugyanakkor később kiderült, ekkor volt utoljára előnyben Marosán György együttese, hiszen a Békés megyeiek rögtön a 2. minutumban Antal Jenifer révén kiegyenlítettek, majd Nyakó Rozália átlövésével meg is fordították az eredményt. (1-2) A vendéglátók 3-3-ig tartották a lépést, utána azonban az Orosháza kétszer, 3-6-ra és később 7-10-re lépett el három találattal. Az első félidő végén ugyan Bárány Krisztina büntetője és Kaposvári Anita ziccere révén felzárkózott a hazai alakulat, de az egalizálásra már nem maradt idő. (9-10) A játékrészt mindkét részről számos technikai hiba és pontatlanság jellemezte, miközben a kapusok remekeltek.

Fordulást követően, a 37. percben Fazekas Zsuzsanna beállóból szerzett góljával ismét háromra hízott a differencia (12-15), és bár ezt követően még fel tudott kapaszkodni az SZKKSE 16-17-re, a 47. minutum eseményei már egyértelműen jeleztek, hogy az orosháziak komolyan gondolják, hogy elviszik a két bajnoki pontot Dorozsmáról. Ekkor előbb Nyakó zúdított a bal alsóba egy átlövést, majd Makai Veronika kiváló kapusteljesítményét egy egészpályás találattal koronázta meg, miután a szegediek vészkapusra váltottak, de elvesztették a labdát. (16-19) Tíz perccel a lefújás előtt Nyakó már négyre növelte sajátjai fórját (16-20), három perccel a vége előtt pedig már öt volt közte. (19-24) Innen már nem volt visszaút a hazaiak számára, akik tehát a hétközi kupasikerüket nem tudták megismételni vasárnap este.

Sikerével az Orosháza beérte pontszámban az SZKKSE-t, hat forduló után mindkét csapat 3-3 győzelmet és vereséget számlál. Marosán György tanítványai egy hét múlva a Nyíradonyhoz látogatnak.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 5. forduló:

Szeged KKSE – OXXO Energy Orosházi NKC 21-25 (9-10)
Szeged-Kiskundorozsma, Orczy István Általános Iskola, 150 néző. Vezette: Burghardt Lukrécia, Burghardt Rozália.
SZKKSE: Dobó, Aradai (kapusok), Aron 4/1, Berta 2, Albert, Bárány 5/2, Miklós 1, Kaposvári 2, Zsilák 4, Mikó 2, Nagy, Kuti 1, Egervári, Kozma, Aracsi, Szabó. Vezetőedző: Marosán György.
Orosháza: Makai 1, Ádász (kapusok), Horváth, Balogh, Antal 2, Domokos, Nyakó 3, Lovistyék 3, Fazekas 3, Molnár, Székesi, Zvolenszky 1, Ghiocel, Takács 5, Dancsó 6/3, Butt. Vezetőedző: Papp László.
Hétméteres: 4/3, ill. 4/3.
Kiállítás: 8 perc, ill. 8 perc.

Marosán György: “Nagyon sok technikai hibánk volt. Igazából én nem láttam azt, hogy ez a csapat jobban akarná a győzelmet, mint az Orosháza, márpedig nálam ez egy nagyon érzékeny téma. Öt gólt szereztünk lerohanásból, ami nekünk nagyon kevés a mellett a gyors játék mellett, amit játszani szeretnénk. Dekoncentráltak voltunk, 22 átlövésből 5 gólt értünk el – a gyors játékunkat nem hoztuk, felállt fal ellen pedig ezt a statisztikát produkáltuk. Így senki ellen sem lehet meccset nyerni.”

Papp László: “Azt hiszem, ezt hívják bravúrnak, és így már kevésbé fáj a hétközi kupavereség is!”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

60′ Lovistyék a kapufát döngeti meg, majd Mikó szépít. 21-25! Takács lesáncolt lövése zárja a találkozót, amelyet a végig vezető vendégek összességében megérdemelten nyernek meg.

59′ Takács passzából Lovistyék eredményes a szélről, 19-25. Aron még kilövi a jobb alsót középről, 20-25! Orosházi részről már zúg a “Szép volt csajok!”…

58′ Bárány kísérlete elzúg a jobb alsó mellett. Már fenn a sporik keze, amikor Takács harcol ki hetes és kétpercest Berta rovására. Dancsó kísérletét kitolja oldalra Aradi!!!

57′ Fazekas átadását Antal vágja be a szélről, 19-24.

56′ Fenn a bírók keze, passzív az Orosházánál! A lerohanás nem jön össze, így Marosán György időt kér. GÓÓÓL!!! Sokáig nem találják a rést a hazaiak, de aztán Bárány előtt csak megnyílik a léehetőség az átlövésre! 19-23!

55′ Gól… Dancsó bemutatta a passzt, majd a rövidbe lő középről. 18-23.

53′ Hétméteres és kiállítás! GÓÓÓL!!! Bárány belövi, 18-21! Gól… Hát ez hihetetlen! Takács úgy tűnt, elveszti a labdát, de csak visszapattan elé és be is lövi. 18-22.

52′ Kaposvári a kapufa tövét lövi csak meg egy agilis betöréssel, nagyon kellene a gól! De nem így… Fazekashoz jó a bejátszás beállóba, 17-21.

51′ GÓÓÓL!!! Aron betör, ráadásul egy kétpercest is összehoz Nyakónak! 17-20!

no images were found

50′ Egy újabb rossz passz szegedi oldalon, sokba kerülnek ma ezek a hibák, ennyi nem fér bele. Gól… Nyakó betör és betalál, 16-20.

49′ Takács fű alatt suhint, Dobót ez sem veri át.

48′ Bárány erőteljes lövését Makai kitolja a pipa elől, parádézik az orosházi portás.

47′ Gól… Nyakó középen emelkedik és kilövi a bal alsót. 16-18. Hihetetlen! Mikó kihagy egy ziccert, és mivel megint vészkapus volt a pályán, Makai üres kapura lőhet egész pályáról. Be is megy neki, 16-19.

46′ Ismét 7-6-os felállás a Szegednél, de aztán Dobó visszaáll. Kaposvári lökete erőtlen és pontatlan, Makai könnyedén védi.

45′ Takács átlövését Dobó a keresztléc fölé tenyereli.

44′ Mikó kétszerindulása után jön a lerohanás, aztán oda-vissza labdavesztés, hektikus a játék.

43′ Papp László magához hívja tanítványait az időkérés erejéig 42:42-nél. Takács talpról, de nagyon fölé.

42′ GÓÓÓL!!! Mikó szerez labdát, ő viszi végig a lerohanást is, 16-17!

41′ Mikónál is egy belemenés, de Zvolenszky labdaeladása után Berta mehet kapuig! 15-17!

no images were found

40′ Takács ellen fújnak belemenést, egyre zárkózhat a Szeged! Aron megint cseréli Dobót. Zsilák elveszti a labdát, az indításból pedig Zvolesznky megy be a ziccerrel. 14-17.

39′ Megint Fazekas harcol ki hétméteres, Dancsó pedig a bal alsóba bombáz a beálló Aradi mellett. 13-16. Vészkapussal a pályán az SZKKSE Marosán mester időkérése után. GÓÓÓL!!! Bárány talpról bombáz a kapu közepébe, 14-16!

38′ Belülvédekezés az Orosházánál, Aron Andrea büntetőzhet. GÓÓÓL!!! Belövi! 13-15!

37′ Kaposvári kísérletét Makai kitolja a jobb kapufa mellől, majd Takács bejátszását Fazekas húzza a kapuba háttal. Bárányt még ki is küldik róla két percre, 12-15. Újabb szegedi hiba, ezúttal Aron adta el a labdát… Túl sok a technikai hiba.

36′ Fazekas átlövése is bemegy, megrázódott a gólfa, úgy tűnik. 12-14.

35′ Kaposvári pontatlan passzából megindulnának a vendégek, de nem tudják végigvinni. Takács viszont agilisan tör be, 11-13. GÓÓÓL!!! Zsilák talpról a védő hóna alatt bombáz a felső sarokba! 12-13!

34′ Takács bombája a földről pattan a léc alá, 11-12.

33′ Gól… Dancsó értékesítette a hetest, 10-11. GÓÓÓL!!! Makai jobbra indult, Zsilák átlövése a sáncról viszont balra pattan. 11-11!

32′ GÓÓÓL!! Miklós nagyszerű passzt kap a szélen, amiből ki is egyenlít! 10-10! Fazekas harcol ki büntetőt Takács bejátszásából.

31′ Folytatódik a meccs, bő másfél percig még emberhátrányban az Orosháza. Takács átlövése DObó tenyerén csattan.

SZÜNET

30′ GÓÓÓL!!! Lovistyék lépéshibája után a gyors indítás Kaposvárihoz jut el, aki nem véti el a ziccert, 9-10! Nyakó kap két percet 20 másodperccel a szünet előtt, de Kaposvári eladja a labdát, így orosházi vezetéssel vonulhatnak az öltözőbe a csapatok. Hektikus játék, sok pontatlanság, eközben mindkét oldalon kiváló kapusteljesítmény és nyílt sisakos küzdelem jellemezte az első felvonást

29′ Hétméteres és kiállítás! Bertáról küldik ki Dancsót! GÓÓÓL!!! Bárány bedobja a büntetőt, 8-10!

28′ Bárányt Zvolenszky lesáncolja, majd másodjára Bárány kapu mellé lő. Gól… Makai indítását Lovistyék vágja be, 7-10.

26′ Nyakó lövése messze fölémegy, de Dobó gyors indítását is lefülelik. Dancsó tüzel, Dobó ezt is védi!!! Nyakó próbálkozik ismét, Dobó ezt most térddel tolja ki, majd Bárány és Berta is gyors egymásutánban a kapufát döngeti meg.

25′ Dancsó bejátszását Fazekas tette kapufára, majd egy újabb technikai hibák folytán labdát veszít mindkét gárda. Aron lövése mellé, Papp mester pedig időt kér 24:41-nél. Egyelőre a kapusok parádéját hozza a találkozó, a mezőnyben sok a pontatlanság.

24′ Gól… Dancsó talpról, középről. 7-9. Hétméteres! Kaposvári rántották le. Albert végrehajtását Maki lábbal védi…

23′ GÓÓÓL!!! Aron játszik beállóba Kutinak, aki védőjéről lefordulva a jobb kapufa mellé helyezi a labdát, 7-8!

22′ GÓÓÓL!!! Aron beveri átlövésből! 6-8!

21′ Lovistyék a szélről, de Dobó ezt sem hagyja bemenni! Zsilák kis híján az eredményjelzőt lövi telibe, az ellentámadás végén pedig Lovistyék talál be, 5-8.

no images were found

20′ Dancsó káprázatos csavarása befér a kapufa mellé, 5-7. Zsilák beállóból Makait találja telibe, majd a túloldalon Dobó is bizonyítja képességeit!

19′ Dancsó rossz passza után jöhet előre a Szeged, és… GÓÓÓL!!! Kaposvárinak jó a bejátszás, a ziccer is bemegy, 5-6! Bárányt kiszórják Buttról, emberhátrányban az SZKKSE.

18′ GÓÓÓL!!! Mekkora gól?! Bárány kiölte a pókokat a jobb felsőből.

17′ Gól… Takács megpattanó lövése utat talált a hálóba, pedig még Dobó is beleért. 3-6.

16′ Aron telibe lövi a sáncot, majd Takács erőteljes átlövését rúgja az égbe Dobó Mónika. Aronnál lábat ért a labda, bosszantó ez a sok technikai hiba…

15′ Lovistyék gólt lő a szélről, de a előtte már a vonalra lépett, majd egy újabb lépéshiba a szegedieknél. Takács löketét zsinóron húztak, de Dobó kitolja, Lovistyék viszont bevágja a kipattanót. 3-5.

14′ Belemenés a Szegednél, de az orosházi lerohanás ismét nem megy végig.

13′ Bárány elejti a labdát, szerencsére nincs belőle lerohanás. Dancsó átlövése a sáncról, majd Dobó kezéről pattan az alapvonalon túlra.

12′ Dancsó a jobb alsóba vágja a hetest, 3-4. Marosán György 11:57-nél kikéri az első idejét. Magas iram, helyenként viszont pontatlan játék jellemzi eddig a mérkőzést.

11′ Antal tör be a szélről, de Dobó eszén nem tud túljárni! Kaposvári bombasztikus kapufája után megindul az Orosháza, Buttot rántották le egy hetesért a szegediek.

no images were found

10′ GÓÓÓL!!! Zsilák talpról a keresztlécet döngeti meg, onnan pedig a kapus hátára, majd a hálóba pattan a bogyó. 3-3!

9′ Nyakó lépéshibájával Bertát szöktetnék, de lassú a passz.

8′ Takács középről, futtából ragaszt hatalmas gólt a bal felsőbe, 2-3. Bárány válasza a bal kapufa mellett suhan el, miközben Nyakó begyűjt egy sárgát.

7′ Nyakó átlövését Dobó rúgja ki a jobb alsó elől bravúrral! Lovistyék rángatja meg a levegőben Bárányt, villant a lap. Kaposvári eladja a labdát.

6′ Berta egy labdaszerzés után Kaposvárival kényszerítőzik, a lerohanás végén pedig ki is egyenlít. 2-2!

5′ Báránynak is jut egy sárga, Buttot rángatta meg, majd szintén az orosházi beállóról küldik ki Mikót két percre.

4′ Takács alsó lövését Dobó lábbal hatástalanítja, majd labdát szerez a Szeged. Zsilák bombája pont középre megy, majd éppen ő ellene fújnak a túl oldalon sárgát pár pillanattal később.

3′ Bárány ejtése a kapufáról jön le.

2′ Dancsó bődületes kapufáját Antal gyűjtötte be a szélen, majd be is talál, 1-1. Gól… Nyakó átlövése utat talál a léc alá, 1-2.

1′ A szegediek indították a meccset, Zsilák hónok alól suhintott a jobb kapufa mellé. 1-0!

16.01: Zajlik a főszereplők bemutatása, a hazaiak tiszta feketében, a vendégek fehér felsőben, fekete nadrágban lépnek a parkettre.

15.55: A pályaválasztói felálláson túl az a tény a szegediek sikerét vetíti előre, hogy a két gárda szerdai kupameccsét Marosán György tanítványai meglehetősen magabiztosan, 36-25-re nyerték.

15.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a bemelegítés utolsó fázisában tartanak. Szépen telik az Orczy-iskola tornatermének galériája is nézőkkel, jó hangulatú derbire van kilátás a szomszédvárak csatájában.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

A kupa után a bajnokságban már nem tudta legyőzni az SZKKSE az Orosházát – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=580705

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 18.

Előző sztori

Egyedülálló dokumentumfilm mutatja be a Csomolungma megmászását és a serpák életét

Következő sztori

Okoskukákat kap egy kínai nagyváros