Kézilabda: egy percig nem volt kérdéses a Pick győzelme a Csurgó ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-csurgo017kf

Végig nagyon magabiztosan játszva verte a Csurgót a MOL-Pick Szeged az NB I 13. fordulójában.

A Tatabánya elleni vereség után hazai pályán a Csurgó ellen próbált javítani az ezúttal is több sérült játékost nélkülöző MOL-Pick Szeged, amelyben Ilyés Ferenc, Antonio García Robledo, Rajko Prodanovic és Ancsin Gábor sem volt ott a keretben ezúttal sem.

Blazevic gólja nyitotta a meccset, majd Cavor egyenlített – ekkor volt utoljára döntetlen a meccs, ezt követően zsinórban négy szegedi gól született, a vendégeken az időkérés sem segített. (5-1) A Csurgó a folytatásban sem találta a ritmust, a Pick pedig egyre növelte a különbséget, igazából már ekkor látszott, hogy itt ma nem tudják megszorítani Juan Carlos Pastor tanítványait Herbert Gáborék, Bombac egész pályás gólt szerzett, majd Thiagus Petrus kínai figurából szerzett gólja után már nyolccal ment a Szeged. (12-4) Sierra is hozzátett a közöshöz néhány védéssel, a spanyol megfogott egy hetest is, a Pick pedig különösképpen a tempót sem felpörgetve már az első félidőben tízzel vezetett, de végül Vadkerti Gabriel lerohanásból szerzett góljával “csak” kilenc lett közte a szünetre.

A második játékrészt két szegedi gól indította, a Csurgót pedig Stefan Cavor vette a hátára – az átlövő végül nyolc gólig jutott, de ez is csak arra volt elég, hogy a végére tízen belülre jöjjön a Csurgó. A MOL-Pick Szeged végig uralva a mérkőzést, a vártnál talán simább győzelmet aratott, ezzel továbbra is listavezető az NB I-ben. Zubai Szabolcsék számára legközelebb november 14-e hoz el tétmeccset, akkor a Bajnokok Ligájában a csoport meglepetéscsapatának számító svéd Kristianstad érkezik az újszegedi sportcsarnokba, ugyanakkor a Pick válogatottjai számára nem telik eseménytelenül ez a két hét, hiszen a nemzeti együtteseikben vívnak mérkőzéseket.

Férfi kézilabda NB I, 13. forduló

MOL-Pick Szeged-Csurgói KK 33 – 25 (16-7)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Bacs József, Bóna Szabolcs.
Szeged:Sierra – Hegedüs 2, Vranjes 4, Blazevic 3, Källman 1, Thiagus Petrus 3, Bombac 10/4. Csere: Wyszomirski (kapus), Fekete, Balogh 3, Csuruvija 2, Parrondo 4, Mindegía, Zubai 1, Szabó B., Loncar. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgó:Székely – Hornyák, Cavor 8, Mota 1, Hadziomerovic 3, Faluvégi 1, Gazdag 6/2. Csere: Bartucz (kapus), Herbert, Pazin 1, Pordán 3, Nagy, Dimitrievski 1, Gebhardt, Vadkerti 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Hétméteres: 4/4 ill. 3/2.
Kiállítás: 10 perc ill. 10 perc.

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

60′ Blazevic most beállóból eredményes Loncar remek passza után, 33-24. Mota még lő egy gólt a dudaszó pillanatában, de ezt nem oszt-nem szoroz: 33-25 a vége, a Pick nagyon magabiztosan győzte le a Csurgót, így jó szájízzel vonulhat kisebb szünetre a válogatott mérkőzések okán.

60′ Fekete a második két percét, a Csurgó pedig hetest kap: Gazdag könnyedén lövi a felső léc alá, 32-24.

59′ Bombac megszerzi a tizedik gólját, ez most Székely kezei között csúszott be, 32-23.

59′Loncar a kezek között el tudja lőni, de ez fölé megy, majd az indítás végén Hadziomerovic fejezi be a csurgói akciót, 31-23.

58′Cavor a vendégek legjobbja, megint jó az átlövése, 31-22.

57′Loncar átlövése jócskán elkerüli a kaput.

57′Nem jó a bejátszás, Székely indítja Hornyákot, de WYSZOMIRSKI megfogja a ziccert, bravó!

no images were found

56′Bombac veri meg az emberét középen, majd visszahúzza a jobb alsóba, 31-20. Gazdag válaszol gyorsan, 31-21.

55′ Cavor hozza vissza tízre a Csurgót, 30-20.

55′ Támadófault a túloldalon, Fekete kiállítása már lejárt, Parrondóéból még van másfél perc. Balogh lövését most blokkolják.

54′ Blazevic átlövését fogja Székely, majd Parrondo próbál labdát szerezni, de a bírók szerint túl keményen, ezért kiszórják két percre.

53′Balogh talpról lő a jobb sarokba, ez a harmincadik szegedi gól, 30-18. Mota is szerez egy gólt beállóból, 30-19.

52′ Cavor ezt föléküldi, de megtámasztották a levegőben. Pordán harcol ki egy hetest, Feketét pedig kiküldik két percre a fault miatt. Gazdag bedobja a büntetőt is, 29-18.

51′ Fekete betörése után kapunk hetest, jön Bombac, a kapuba pedig visszaáll Bartucz: Bombac első szándékból lő a felső léc alá, a negyedik hetese is bent, 29-17.

50′ Parrondo passzát most lefülelik, Gazdag indulhat ziccerig: be is dobja, 28-17.

50′Hanusszal szemben faultol Curuvija, így marad a labda a Csurgónál: végül Gazdag a hatosról pattint a léc alá, 28-16.

49′Blazevic átlövése megpattan a blokkon, de Székely még vissza tud nyúlni ezért.

48′Cavort most nem tudjuk megállítani, és bár végig fogja a védője, de ballal is bepattintja, 28-15.

47′ Ez is támadófault, de most nem tudjuk végigvinni a kontrát. Fekete átlövését tolja ki a léc alól Székely.

no images were found

46′ Hegedüs ziccerét lábbal fogja Székely, de hetest ítélnek: Bombac ezt is bepattintja, 28-14.

45′ Wyszomirski védése után indítja Curuviját a bal szélen: ez is bent van, 27-14. Blazevic védekezik remekül, belemenés Faluvéginél.

44′ Vranjes most jól védekezik Faluvégivel szemben, majd Parrondo veri meg lábbal az ellenfelét, és lő a bal sarokba, 26-14 – sőt, két percet kap Dimitrievski.

43′ Vranjes harcol ki egy hetest beállóban: ezt is Bombac lövi: szépen bepattintja, 25-14.

42′ Fekete lő fölé a kilencesről, majd Hadziomerovic lő újabb gólt, 24-14.

42′ Vranjes is jól használja ki a helyzeteit, ez is bent van tőle, 24-12. Cavor azonban gyorsan válaszol átlövésből, 24-13.

41′Blazevic újabb bombája a jobb kapufáról jön vissza, és bár sprintel a kapujába vissza Wyszomirski, de Hadziomerovic gyorsabb, és az üres kapuba lő a szegedi térfélről, 23-12.

40′Bombac kap két percet túlzottan kemény labdaszerzési kísérletéért. Cavor elkapta a fonalat, ezúttal a jobb alsóba lő a hatosról, 23-11.

40′Vranjest nem tudták megfogni középen, büntet is ezért, 23-10.

39′Cavor a rövid kapufa tövéhez lő, és Wyszomirski mellett ez bepattan, 22-10.

38′ Faluvégi indul meg, de picit hosszú a passz, amit Wyszomirski szed össze, és indítja Parrondót: ez is gól lerohanásból, 22-9 ; időt kér a Csurgó.

37′ Vranjes lövését most megfogja Bartucz, majd indulni tudunk a visszaszerzett labda után: Parrondo bedobja a ziccert, 21-9.

no images were found

36′Ez szép akció volt a Csurgótól, Hadziomerovic maradt üresen, miután két embert lekötött Faluvégi, 20-9.

35′Blazevic, micsoda gól átlövőből, remek lövése után az eddigi legnagyobb különbség, 20-8.

35′Faluvégi csuklóból zörgeti meg a kapufát, Bombac passza után Zubait pedig ziccerben még meg tudják állítani.

34′Zubai válik le a védőjéről, majd az utolsó pillanatig kivár, és bedobja a bal alsóba, 19-8.

33′ Cavor középről, elcsúszik a kezek között a labda, és már Wyszomirski sem ér oda, 18-8.

33′ Bombac a szaggatottról lő a jobb alsóba, 18-7.

32′Vranjesé az első szegedi kiállítás, túl keményen fogta meg Hadziomerovicot. Källman zárja a területet a szélen Gebhardt-al szemben, akinek a lövése mellé megy.

31′Vranjes látványos góljával indul a második félidő, aki megküzd a labdáért, és kissé éles szögből, de Bartucz feje fölött a kapuba lő, 17-7.

31′A Pick kezdte a második félidőt.

SZÜNET

30′Mindegía a háta mögött passzol Vranjesnek, de belefújnak, pedig szép akció volt: ez a vége, eddig nagyon magabiztosan vezet a Pick, amely támadásban és védekezésben is jól teljesít.

30′Most indulhat a Csurgó egy szerzett labda után, a meccsen talán először: Vadkerti fejezi be a ziccert, 16-7.

29′ TÍZ KÖZTE! Baloghnak mostanában szerencséje van az ilyen szituációknál, a felső lécről levágódó labda Bartucz hátáról pattan a csurgói kapuba, 16-6.

28′Vadkerti átlövését fogja ismét Sierra, nem lehet panasz a spanyolra.

27′Vranjes labdát szerez, indul Curuvija, aki Parrondóhoz passzol, ő pedig a léc alá pattint, 15-6.

26′Blazevic talpról fölé lő, de Dimitrievskit kiállítják, emberelőnyben folytathatjuk, ez már az ötödik csurgói két perc.

25′Dimitrievskivel szemben kiváló a védekezés Vranjestől és Blazevictől. Cavor lövése megint megpattan, de most mellé megy, a sarokból jöhet a Csurgó: Faluvégi passzát megszerzi Mindegía, de nincs belőle gyors kontra.

no images were found

24′ Mivel oldalt ment ki, maradhat a Csurgónál: most azonban nincs lövés passzívnál, elveszik tőlük a bírók. Vranjes pattint Bartucz mellett a kapuba, 14-6.

24′ Az előbb megjárta a Csurgó, de most is lehozzák kapusukat emberhátrányban. Fent a bírók keze, lőniük kell a szabaddobás után: Cavor talpról eleresztett bombáját tolja oldalra Sierra.

23′Thiagus Petrus passzát lefülelik Vranjes felé, de Pazint kiállítják a szerelésért. Balogh gólja érvénytelen, már belefújnak.

23′ Vranjes és Pazin ütközött, utóbbi marad lent, ami miatt meg is állítják a bírók a játékot.

22′ Vranjes állítja meg a csurgói támadást majdnem a felezőnél, de nincs két perc. Dimitrievskit blokkolja Blazevic, ebből indulhat Curuvija, Bartucz nem tudja megszerezni, hiába jön ki, így Curuvija az üres kapuba dobja, 13-6.

21′Mindegía talpról lő hét méterről, de ezt most fogja Bartucz. Dimitrievski szépít, 12-6, majd Thiagus Petrus elhajolva lő mellé.

20′Parrondo majdnem labdát lop középen, de megint fent a bírók keze a csurgói támadásnál: végül Pordánig eljut beállóban, aki ezt is befejezi, 12-5.

19′Egy kiállítás már letelt: Pordánnal szemben azonban belülvédekezett Vranjes, hetes: Hornyák hetesét lábbal fogja SIERRA. Időt kér ismét a Csurgó.

18′ Jó a blokk Gazdag lövésénél, a sarokból jöhet a Csurgó, Pazin viszont ellépi. Parrondo labdája a keresztlécről jön vissza.

18′Thiagus Petrus szépen “pofozza be” a kínait, 12-4. Még negyven másodpercig kettős emberelőnyben a Pick.

17′ Hatan voltak a pályán a csurgóiak, pedig ugye Pordánt kiállították, ez elég nagy hiba: Hadziomerovicot ezért kiállítják, és a Pické a labda.

17′ Pordán ismét a vendégektől, de ezt most két percet ér, csúnyán fogta meg Baloghot. Bombac cseleivel megbontotta a védelmet, és Herbert mellett kiharcolja a meccs első hetesét, ami ő is fog elvégezni: be is dobja, 11-4.

16′ Pordán összeszedi másodjára a bejátszást, és Sierra mellett a levegőben úszva lő a bal alsóba, 10-4.

16′ Thiagus Petrus óriási bombája köt ki a felső léc alatt, ezt nem foghatta Bartucz, 10-3.

15′ Pordán beállóból lő Sierra mellett a kapuba, 9-3.

14′ Bombac remek bejátszását Hegedüs most nem tudja gólra váltani, Bartucz jól jött ki a kapujából. BOMBAC! Egész pályás gól! Lehozta a kapusát a Csurgó, erre pedig most ráfáztak a vendégek, 9-2!

no images were found

13′ Kicsúszik Dimitrievski kezéből a labda, amelyet így megszerez Parrondo, végül nincs indítás – nincs is hova kapkodni a meccs jelenlegi képét elnézve.

13′Pazin átlövése elkerüli a bal alsót, majd Balogh veri meg egy-az-egyben ellenfelét, ziccer a hatosról, bent is van, 8-2. A meccs első kiállítása pedig Paziné, emberelőnyben folytatjuk.

12′Thiagus Petrus most pontosan céloz, pedig talán passzra számított mindenki, de a brazil is megszerzi első gólját, 7-2.

11′ Passzív ismét a Csurgónál: Pazin átlövését Sierra tolja ki a bal alsó elől.

10′Sierra erre nem érhetett vissza, a blokkon megpattant Faluvégi labdája, amely éppen a spanyol kapus mozgásával ellentétes irányba vágódott, 5-2. Bombacot nem lehetett most megállítani középen, be is fejezte, 6-2.

9′ Källman előtt most megnyílt a fal, ezt rögtön ki is használta, és a bal alsóba lőtt, 5-1.

8′Vranjes és Källman együtt állítják meg Faluvégit, majd már fent a bírók keze: Källman meg is szerzi a labdát, de Vranjest megállítják, nincs lerohanás-gól ebből.

8′Ott nem volt helye Baloghnak, jól védekezett most a Csurgó, majd Bombac mellé pattintja, túlhúzta ezt most a jobb alsó felé. Időt kér a Csurgó.

7′ Gazdag kezéből kicsúszik a labda, és a lábához ér, jöhet a Pick. Thiagus Petrus bejátszása hosszú Hegedüsnek, de Cavor ellépi az indítás végén.

no images were found

6′Szép akció volt, Bombac remekül látta meg Hegedüst beállóban, ő az első duplázó a meccsen, 4-1.

5′Thiagus Petrus durrant fölé talpról a szaggatottról, Faluvégi viszont legalább egy méterrel szintén a kapu fölé lő. Bombac már nem hibázik futtából, 3-1.

4′Mota gyenge átlövését fogja könnyedén Sierra, dadogott most a csurgói támadás.

3′ Cavor most üresen maradt a hatoson, és bepattintja Sierra mellett, 1-1.Ott a válasz Hegedüstől beállóból, 2-1.

3′ Blazevic szerzi a meccs első gólját egy gyors szegedi akció végén, 1-0.

2′ Thiagus Petrus kap sárgát már védekezésben. Már majdnem megszerezte a labdát a Pick, de mielőtt indultunk volna, belefújnak: Cavor a felső lécet találja telibe.

1′Mota elpasszolja, majd Baloghot a földön fekve szerelik. Thiagus Petrus mellé pattintja az első szegedi támadás végén.

1′A vendégek kezdték a meccset.

17:54 – Érkeznek a pályára a főszereplők: pirosban a Csurgó, kékben a MOL-Pick Szeged.

17:43 – Az előző szezonban idegenben kikaptak a szegediek, Csurgón 30-27-re nyertek a hazaiak, míg az újszegedi sportcsarnokban 32-28-ra nyert a Pick.

17:36 – Érdekesség, hogy mindkét csapat vereséggel hangolt erre a meccsre, méghozzá mindkét együttest a Tatabánya verte meg legutóbb: a Pick már nem veretlen, miután idegenben maradt alul a bányászvárosban, a Csurgó viszont legutóbbi bajnokiján október 24-én odahaza kapott ki kettővel, 21-19-re a Tatabányától.

17:29 – A Pickből ezúttal is sok a hiányzó: Ilyés Ferenc, Antonio García Robledo, Ancsin Gábor és Rajko Prodanovic sincs ott a mai keretben, amelybe több fiatal is bekerült. Ott lesz viszont a Tatabánya ellen hiányzók közül ma már Thiagus Petrus.

17:23 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, a Pick éppen az imént jött ki az öltözőből, és kezdte meg a melegítést, valamint barátian beszélget a két mester az oldalvonal mellett.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Elszenvedte első vereségét az idei NB I-ben szerdán a MOL-Pick Szeged: a balátlövőit nélkülöző szegedi együttes 27-26-ra kapott ki Tatabányán, Iyés Ferenc, Tiagus Petrus, Antonio García Robledo és Ancsin Gábor mellett pedig a meccs során Alen Blazevicet és Jonas Källmant is elvesztette a meccs során a gárda. A válogatott szünet előtt még a Csurgóval találkozik a Pick, amely ellen az utóbbi években rendre nagy, és igen kemény csatákat vív a csapat, ez várhatóan pénteken sem lesz másképp. A Csurgó már háromszor is kikapott, az Eger, a Balatonfüred és a legutóbbi fordulóban a Tatabánya is megverte a Pick pénteki ellenfelét, amely ellen mindenképp javítani szeretne Juan Carlos Pastor várhatóan kissé tartalékos együttese.

KÉZIFANOK! Ma a Csurgó ellen javíthatja a tatabányai fiaskót a Pick – a meccset ÉLŐben közvetítjük 18 órától ITT: http://szegedma.hu/?p=584510

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 29.

Előző sztori

Vízilabda: a Szeged saját medencéjében fogadhatja a Hannovert

Következő sztori

A katolikusok az összes szentről és minden elhunytról megemlékeznek