Helyreállt a rend az osztrák-szlovén határon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Helyreállt a rend az osztrák-szlovén határon a Spielfeld-Sentilj határátkelőnél, vagyis az osztrák hatóságok nem engedik ellenőrizetlenül átlépni a migránsokat Ausztriába – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója szombaton este.

Ez annak is köszönhető, hogy felgyorsult a migránsok utaztatása, vagyis folyamatosan szállítják a buszok a menekülteket a spielfeldi határátkelőtől az osztrák nagyvárosokban kialakított befogadó központokba.

Erre azt követően került sor, hogy csütörtökön és pénteken is kitörtek a spielfeldi határátkelőnél, a senki földjén kialakított tranzittáborból a menekültek, sőt pénteken már a határ őrizetét is feladták az osztrákok. Mindennek nyomán ezrek indultak gyalog a 67-es számú főúton, illetve a vasútvonal mentén a töltésen Graz felé.

A hatóságok szombat estére viszont újra lezárták a tábort és újra csak annyi migránst engednek ki a határátkelő területére, amennyit a buszok el tudnak vinni. A tábor előtt az emberek, a repülőtereken alkalmazott módszer szerint kanyargósan felállított kordonok között sorban állva, aránylag türelmesen várják a buszok érkezését.

Eközben a szlovén oldalon, Sentiljben található tranzittábor teljesen kiürült, vagyis a szlovének mindenkit áttereltek az osztrák oldalra – tapasztalta az MTI tudósítója.

Előző sztori

Kézilabda: heroikus csatát nyert a Montpellier ellen a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Következő sztori

Kosárlabda: hősies küzdelemben kapott ki a Szedeák Pakson