Floorball: nem bírta el a gyér létszámot a Szeged a fővárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

floorball_mj73

A betegség és külföldi út miatt megtizedelt Szegedi FE négygólos vereséget szenvedett az Origo otthonában a férfi floorball OB II 3. körében.

Az erőviszonyokat alapvetően határozta meg, hogy a vendégek mindössze két cserével tudtak kiállni. Az első harmadban a szegediek már bevált taktikájukat követték: a csatárok területet védekeztek, míg a center és a két védő az embereket őrizte védekezésben. Támadásban mihamarabb felérni az ellenfél térfelére, majd lövéssel zárni az akciót. A fővárosiak a nagyobb technikai tudásukat kamatoztatva indította támadásait, ami gyors, pontos passzokat és sok mozgást jelentett, illetve már a rivális térfelén letámadták a védőket, hogy azok ne tudják lassítani a játékot, időt nyerve egy kis pihenésre. A meccs első lehetőségénél Papp Zoltán célt tévesztett, majd egy eladott labda után vezetést szerzett a hazai csapat a 2. percben (1-0). Némi mezőnyjáték után újabb gólt lőtt az Origo a 11. percben (2-0). Az SZFE két perccel a harmad vége előtt emberelőnybe került, de kihasználnia azt már nem sikerült.

A második felvonásra a sok futásra kényszerítő ellenfél miatt kénytelenek voltak támadásban az előre íveléseket választani a vendégek, egy előretolt ékkel, aki megtartja a labdát, majd passzol, vagy lehetőség adtán kapura lő. Az első akció Feil Balázshoz nevéhez fűződött, de lövése elkerülte a kaput. A 27. percben egy gyors beütést követően már háromra nőtt a differencia (3-0). A 29. percben Marosi Péter kapott kétperces büntetést, de a Tisza-partiak kivédekezték az emberhátrányt. A 33. percben a születésnapos Papdi Attilát gólhelyzetben szabálytalanul szerelték. A büntető elvégzését Keszthelyi Balázs vállalta magára, de lövése lecsúszott a tolláról, így kimaradt a ziccer. A megmaradt kétperces emberelőnyt a 35. percben Keszthelyi passza után Papdi váltotta gólra (3-1). A szépítés, sőt, az egyenlítés is összejöhetett volna a következő percekben, de előbb Marosi nem talált be nagy helyzetben, majd Feil lövését védte bravúrral a hazai kapus. A 37. percben aztán a védekezés elcsúszását kihasználva betalált az Origo (4-1).

A harmadik játékrész első lehetősége Keszthelyié volt. Folyamatosan tartotta a játékszert az SZFE az ellenfele térfelén, több gólszerzési lehetőséget alakított ki a vendég együttes. Az 50. percben a szegedi kapus indította Feilt, aki egy védőt kicselezve lőtt a kapu bal oldalába (4-2). Ezt két szegedi emberfór követte – sajnos gól nélkül. Az 57. percben egy távoli lövéssel, majd egy kapu előtti kavarodásból növelték előnyüket a hazaiak (6-2). A 60. percben sikerült még szépíteni, Bozsó talált be Papdi passzából, de középkezdés után rögtön visszaállt a négygólos különbség (7-3).

Az SZFE október 18-án a szintén nulla pontos Torpedó ellen javíthat hazai pályán.

Férfi floorball OB II, 3. forduló:

Origo SE – Szegedi FE 7-3 (2-0, 2-1, 3-2)
Budapest, Népliget Vezette: Schauer Balázs, Német Balázs.
Origo: Brauner, Csia, Csikai, Gőz, Grigorov, Lehóczky, Lődör, Nagy, Pap, Pergel, Petrovickij, Pintér, Szabó, Takács, Ulicza, Vámossy, Zsadányi.
SZFE: Bak, Keszthelyi, Papp, Feil, Marosi, Őze, Bozsó, Papdi.
A szegedi pontszerzők: Bak (0+1), Bozsó (1+0), Feil (1+0), Marosi (2 perc), Keszthelyi (0+1), Papdi (1+1).

Előző sztori

Asztalitenisz: évadnyitó háziverseny a MOAC-nál

Default thumbnail
Következő sztori

Őszi horgásznap a Deszki-tavon

Legutóbbi hasonló cikkek